Popravljam recept za
MANDLJEVE BLONDINKE. Zdaj sem jih že večkrat naredila in bom napisala svoje idealne količine. (NE mere! Upam pa, da vam je jasno, da so te itak idealne.)
200 g nalistanih mandljev
40 g riževih vafljev
150 g posušenih brusnic (lahko tudi višenj ali rozin)
80 g fine kokosove moke
150 g kondenziranega mleka (dobite ga v Lidlu, Spar in Mercator ga nimata)
400 g bele čokolade (najprimerjenši se mi zdita navadna Sparova / Mercatorjeva, Milkina je za spoznanje presladka)
2 žlici ruma (ali brendija, če ga imate)
Pravokotni pekač za torto 27x25 cm obložite s prozorno folijo za živila. Mandlje popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe, da zadišijo. Nato jih pretresite na krožnik in ohladite. Riževe vaflje na drobno zdrobite in zmešajte z mandlji, brusnicami in kokosom. Čokolado nalomite na posamične kvadratke, zmešajte jo s kondenziranim mlekom in jo pri nizki temperaturi počasi raztopite. Čokoladno mleko in rum zmešajte s preostalo mešanico.
Maso razporedite po pekaču in gladko poravnajte. Pokrijte jo s prozorno folijo in pritisnite ob maso. Vse skupaj postavite v hladilnih za čez noč.
Strjeno maso ločite od pekača in odstranite folijo. Ploščo narežite na 3x3 cm (ali 2x3) velike rezine. Zaprte v posodi shranite na hladnem, toda ne v hladilniku.
Najboljše so, ko že kak dan ali dva odležijo.
Ne vem pa, kakšne so npr. čez štiri dni, ker tako dolgo niso pri nas nikoli zdržale...