Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44 , 45 , 46 , 47
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. nov 2008 19:53
Povezava do prispevka
Pri nas bodo tudi letos na sporedu piškoti, po vsej verjetnosti z veliko orehi, ker jih imamo na tone. Bom pa še sprobala narediti pito (ker imam ravno nov pekač), mama pa seveda obvezno speče potico.
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2008 18:04
Povezava do prispevka
Punce, jaz bi vas pa prosila za kak preizkušen recept za klasične piškote, ki jih izrezuješ potem z modelčki, da bi jih malo krancljala s čokolado, mandlji in podobno.
Rada bi kak preizkušen, dober recept.
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 41Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2008 20:16
Povezava do prispevka
Letos bom spekla vanilijeve rogljičke, morda čokoladne cookije, najverjetneje pa se bom lotila tudi medenjakov.

Dune, žal ga ne poznam.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
ninak
Starost: -13Pridružen: 24. feb 2006Prispevkov: 884Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2008 20:50
Povezava do prispevka
:Dune: ta recept je meni super še posebej ker obužujem cimet - Cimetove zvezdice

500 g mandljev
5 beljakov
450 g mletega sladkorja
2 žlički mletega cimeta
1 žlička ruma


Postopek

Mandljefino zmeljemo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Vanj zamešamo sladkorniprah, skodelico snega prihranimo za glazuro. Mandlje, cimet in rumzamešamo v sneg, hitro ugnetemo testo, ga pokrijemo in za uro shranimov hladilnik.
Desko posujemo s sladkorjem in na njej razvaljamo testo 1 cm debelo.Izrežemo zvezde, ki jih enakomerno prevlečemo z beljakovo glazuro. Natojih razvrstimo na pekač in pustimo čez noč, da se sušijo pri sobnitemperaturi.
Pečico segrejemo na 160° in v njej pečemo cimetove zvezde 7-8 minut.Zvezde morajo biti znotraj še mehke, po vrhu pa morajo ostati bele.

Ker imam malo problemov s prileplanjem linka, sem kar kopirala. Vir pa je Kulinarika

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Cimetove_zvezde-3024.html

Pegasus tudi jaz bom pekla popolnoma enake stvari le, da sem že spekla kolačke iz ovsenih kosmičev s suhim sadjem, nameravam pa še muffine z borovnicami, kokosom in seveda cimetom
Obžalovanje je izguba časa.
To je preteklost, ki te hromi v sedanjosti.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2008 14:55
Povezava do prispevka
Jaz sem spekla:
- medenjake
- ovsene piškote
- dišavne piškote z datlji in kokosom
- vanilijeve šapice
- kakavove zvezdice z limonino glazuro
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -13Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2008 11:24
Povezava do prispevka
quote:32b90f57a9=":dune:"
Punce, jaz bi vas pa prosila za kak preizkušen recept za klasične piškote, ki jih izrezuješ potem z modelčki, da bi jih malo krancljala s čokolado, mandlji in podobno.
Rada bi kak preizkušen, dober recept.


Čisto klasičen recept za delanje z modelčki:
350g moke
150g sladkorja v prahu
1 vanili sladkor
2-3 rumenjaki
250g masla (js dam ramo)
V original receptu ni pecilnega, a js ga dam vedno pol vrečkice.

To zmešaš skupaj, pustiš v hladilniku vsaj 1 uro (boljše več), razvaljaš na kakšne 3 mm, odvisno kako debele kekse hočeš, izrežež kekse in jih pečeš kakšnih 15-20 min, po občutku. nikoli ne štopam, tako da ne vem točno.
Js sem delala takšne, da imajo vmes marmelado, lahko jih pa tudi samo z modelčkom. Če dobro pogledaš vidiš, da jih je nekaj samo z modelčkom narejenih.

image file name: 2kaf6e617b4b.jpg

Iz beljakov, ki ostanejo, pa lahko narediš:

image file name: 2k36a4c0d1db.jpg

3 beljaki
200g sladkorja
200g kokosove moke
1 žlica moke
1 žlica limoninega soka
1 žlica ruma

Iz beljakov narediš sneg, mu dodaš sladkor in stepaš, da se sneg začne svetiti. dodaš ostale sestavine in s kuhalnico umešaš. Nabrizgaš z vrečko kupčke na peki papir (v vrečko narediš luknjo v velikosti prsta in v njo maso) in pečeš pri cca, 130-150 stopinj 20-25 min. Pečeni so, ko začnejo na vrhu rahlo rumeneti, ampak ne smejo preveč. Lahko pa tudi narediš kroglice z roko, namesto da brizgaš.
Ko so hladni jih pomočiš v stopljeno čokolado in margarino.
.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 39Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2008 14:58
Povezava do prispevka
Tele kokosove imam jaz letos v planu. 
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2008 14:04
Povezava do prispevka
Mnjam, se mi kar sline cedijo Jutri jih tudi pri nas spečemo, za Miklavža pa ja morjo biti. Na sporedu bodo pa orehovi rogljički, eni piškoti z marmelado, beljakom in orehom in pa medenjaki. Komaj čakam.
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2008 15:10
Povezava do prispevka
Jaz tudi podobne kokosove delam. Imam pa problem, ker imam kar nekaj receptov, kjer uporabim beljake (cimetove zvezdice, razni kupčki, poljubčki). Kam lahko dam rumenjake? Kakšen recept? 
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 42Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2008 15:17
Povezava do prispevka
A ve že pečete? Nekam ste mi hitre :). Jaz bom to počela zadnji teden pred božičkom. Sicer se mi pa že tudi lušta...

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2008 15:34
Povezava do prispevka
Ja, jaz že pečem, ker zadnji teden verjetno ne bom imela časa. No, tiste zadeve, ki stojijo manj časa bom že spekla takrat, ampak vsega pa ne morem, zato pečem že zdaj   Jih pa niti ne gledam- so v škatlah in čakajo 
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2008 18:08
Povezava do prispevka
Jaz moram že zdaj peči, ker potem ne bo časa. Saj ga tudi zdaj ni, ampak vsake par dni si ga vzamem malo.
 
Sicer pa hvala za recepte punce, sploh tale od Sasske mi po zelo prav prišel ,točno nekaj takega sem iskala!
 
Ninak, tudi tebi hvala, bom preizkusila tudi tvoj recept, samo cimet bom izpustila, ker je moj partner grozno alergičen in se cimeta pri nas izogibamo v velikem loku!
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2008 19:39
Povezava do prispevka

Jaz pa še nisem začela, ker imam tak raztur v stanovanju, da ni res ... menda dobim konec tedna omare in potem začnem s peko, ker se že koooomaj zadržujem. Bom objavila slikice na Facebooku
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -13Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 11:18
Povezava do prispevka
sanda je napisal/aJaz tudi podobne kokosove delam. Imam pa problem, ker imam kar nekaj receptov, kjer uporabim beljake (cimetove zvezdice, razni kupčki, poljubčki). Kam lahko dam rumenjake? Kakšen recept? 


Moj prvi recept je za tri rumenjake. Moram pa še malo pregledat recepte in splanirat, kaj bom skupaj pekla, da se mi bo fajn izšlo. Do sedaj se mi je vse lepo porabilo.
.
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 19:00
Povezava do prispevka
Nadine je napisal/a
A ve že pečete? Nekam ste mi hitre :).

Ja za Miklavža, saj se reče, ko je sončni zahod, da Miklavž piškote peče. Sicer pa pri nas naredimo več rund, ker jih hitro zmanjka Big smile
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 42 od 67
Pojdi na stran 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44 , 45 , 46 , 47
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.