Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43
Cherry Miss
Starost: 39Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 21. dec 2007 15:11
Povezava do prispevka
Alexa - kar navadno mlečno čokolado uporabim, kajne? Wink Pa hvala za recept...
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2007 21:18
Povezava do prispevka
quote:e2f82134c5="Staša"
 
Nisem fotknila ZAČINJENIH OBROČKOV in OVSENIH KROGLIC, jih bom ob priliki naknadno.
 
 
No, tule so, pa še peparkakkor s ponesrečeno dekoracijo
 
 
Ovsene kroglice:
 
image file name: 2k0e6795bbd3.jpg
 
 
Začinjeni obročki:
 
image file name: 2k587ad295bf.jpg
 
 
Peparkakkor:
 
image file name: 2k3e16d13caa.jpg
 
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 42Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2007 0:21
Povezava do prispevka
Evo, zaključila s peko za letos, no jutri še padejo mufinčki, potem pa res konec.
Takole pa izgleda darilce (medenjaki, čokoladni srčki, ovseni piškoti, ingverjevi piškoti, lešnikove ploščice in pirine kroglice).
image file name: 2k95633485f7.jpg
image file name: 2k5a0d01581c.jpg
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2007 10:39
Povezava do prispevka
Vau, Anastazija, lepo! Si pridna.
Jaz pa danes pečem potico. Prvič.   Trenutno mi vzhaja. Bomo videli končni izdelek kako bo uspel.
0
Nazaj na vrh
natopakt
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2006Prispevkov: 2807Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2007 10:44
Povezava do prispevka
Anastazija!!
Ful mi je všeč,ste res nadarjene punce.
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 38Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2007 10:50
Povezava do prispevka
Ursula je napisal/aquote:b7b88778ab="Staša"

Pravzaprav so to navadni kokosovi vetrc, katerim dodaš še marcipan. Prvo napako sem naredila, ko sem namesto 200 g sladkorja dala 400 g (gledala drug recept, ki se je znašel zraven ), potem je bilo seveda vse skupaj zelo gosto in osladno, tako da sem dodala še enkrat več beljakov ... Naj bi bili lahki kupčki, no, meni so uspele bolj kroglice, ker sem jih tako laže oblikovala ... Če katera želi, lahko prepišem recept, ampak meni niso nič kaj posebnega.

 
 


Lepo prosim za cel recept.


Stasa, jaz bi tudi...
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2007 15:16
Povezava do prispevka
Seveda je z vso močjo zagrabilo tudi mene in rezultat božično novoletne peke je tukaj. Hvala še posebej tebi, Staša, za vzpodbudo in zapis majhnih skrivnosti pri izdelavi cimetovih zvezdic, res so uporabne. In res so dobre, se splača potrudit.
Na ogled sem postavila:
- cimetove zvezdice
- nebeški poljubčki  (brizgano pecivo), polovico pomočeni v čokolado, polovico v          sladkornem prahu
- ingverjevi hrustavčki, na sredino polovice peke sem dala orehe
- orasnice, rogljički, ki so me očarali poleti v Črni gori
image file name: 2k9f65fd27ba.jpg

in še čokoladna zvezda (šopek je posledica včerajšnje obletnice poroke)

image file name: 2ka24fb8ffbb.jpg

Ker sem pozabila nabavit vrečke, sem si pomagala na tale način
image file name: 2k3eabf3d087.jpg
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2007 16:56
Povezava do prispevka
Pikca je napisal/aquote:ec98b16aea="Staša"

Pravzaprav so to navadni kokosovi vetrc, katerim dodaš še marcipan. Prvo napako sem naredila, ko sem namesto 200 g sladkorja dala 400 g (gledala drug recept, ki se je znašel zraven ), potem je bilo seveda vse skupaj zelo gosto in osladno, tako da sem dodala še enkrat več beljakov ... Naj bi bili lahki kupčki, no, meni so uspele bolj kroglice, ker sem jih tako laže oblikovala ...

 


Lepo prosim za cel recept.
 
 
Evo:
 
1 beljak
ščepec soli
50 g sladkorja
sok pol limone
2 žliki limonine lupinice
100 g surovega marcipana
100 g kokosove moke
po 50 g bele in temne kuverture
 
Beljake stepite v trd sneg. Dodajte mu sol, sladkor, limonin sok in limonino lupinico. Sneg stepajte toliko časa, dokler ne postane zelo trd.
 
Pečico segrejte na 160 stopinj C (ventilatorsko na 140). Marcipan drobno nastrgajte, zmešajte s kokosovo moko in vmešajte v sneg iz beljakov. Z vema vlažnima žličkama oblikujte majhne kupčke in jih nalagajte v pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite cca. 18 minut, nato jih ohladite.
 
Okrasite s kuverturo (jaz nisem).

 
Opombe:
 
- jaz sem delala iz štrikratnih količin, ker tole je too much premalo
- marcipan sem dala za kratek čas v zamrzovalno omaro, ker ga drugače nisem mogla nastrgati
 
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2007 16:58
Povezava do prispevka
mamy je napisal/aHvala še posebej tebi, Staša, za vzpodbudo in zapis majhnih skrivnosti pri izdelavi cimetovih zvezdic, res so uporabne. In res so dobre, se splača potrudit.
 
mamy, a ne, da se jih splača narediti. Kar popestrijo krožnik
0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 46Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2007 18:00
Povezava do prispevka
Praznična Saherca:

image file name: 2kf32cff7d1c.jpg
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 42Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2007 18:04
Povezava do prispevka
Waw, Ana. Krasno zgleda!!!

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2007 7:56
Povezava do prispevka
quote:8ed1f75435="Cherry Miss"Alexa - kar navadno mlečno čokolado uporabim, kajne? Wink Pa hvala za recept...


Lahko. Jaz ponavadi dam tričetrt mlečne in četrt jedilne. Smile
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2007 18:50
Povezava do prispevka
Evo,imam 10 vrst piškotov letos, pa sem zadovoljna z vsemi, vsi so ratali v redu. 
 
-janeževi zarezanci
-huzarski krapki (lešnikovo marmeladni)
-"draguljasti" piškoti (orehovo marmeladni)
-kokosovi makroni
-medenjaki
-dunajski prsti (čokoladni)
-rogljički,namočeni v čokolado in s posipi (kokos,orehi,čokoladni ostružki)
-nizozemski mandljevo masleni piškoti
-pomarančne snežene kepice
-piškoti z arašidovim maslom (narejeni s testomatom) 
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2007 19:41
Povezava do prispevka
Ima kdo recept za dober sadni kruh? Pa preverjenega :D.
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 38Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2007 20:38
Povezava do prispevka
Mene pa zanima, vse ve ko delate cimetove zvezdice, ali jih pecete ali samo susite
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 38 od 67
Pojdi na stran 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.