Pravkar sem spekla te ČOKOLADNE KUKIJE:
200 g mlečne čokolade
200 g temne čokolade (70 %)
250 g mehkega masla
175 g rjavega sladkorja
2 zavitka vanilin sladkorja
2 jajci
300 g moke
1 noževa konica pecilnega praška
150 g ovsenih kosmičev
Mlečno in temno čokolado sesekljaš. Penasto stepeš maslo, sladkor in vanilin sladkor. Posamezno umešaš jajci. Posebej umešaš moko, pecilni prašek, ovsene kosmiče in sesekljano čokolado ter na hitro umešaš v masleno-jajčno zmes. Testo oblikuješ v valj (premera cca 6 cm), zaviješ v prozorno folijo in položiš v zamrzovalnik za približno 2 uri. Pečico segreješ na 170c (ventilatorska). Testo vzameš iz zamrzovalnika, odviješ folijo in valj narežeš na približno 5 mm debele rezine. Sama sem si pomagala kar z mesoreznico, saj je bilo rezanje tako najenostavneje in najhitrejše. Kukije položiš na pekač obložen s peki papirjem in jih pečeš od 12 do 15 min. Pečene kukije vzameš iz pečice in jih približno 2 uri hladiš na rešetki. Vzameš še nekaj temne čokolade in jo stopiš na vodni kopeli ali pa kar v mikrovalovni pečici. S tekočo čokolado dekoriraš kukije. Ko se čokolada strdi, jih pospraviš v ... škatlo!


(še neokrašena verzija)
Nazadnje urejeno 17. dec 2007 22:03; skupaj popravljeno 2 krat