Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čičerika in humus

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
m_z
Starost: 37Pridružen: 17. sep 2006Prispevkov: 192Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2013 20:10
Povezava do prispevka

Humus iz spara je brez okusa, hoferjev je dosti boljši - najboljše, kar se dobi pri nas. Piko na i pri humusu da laški/orientalski kumin (to ni običajna kumina). za bolj lahek humus se lahko doda malo mehkega tofuja.

Danes pa sem naredila čičeriko s cvetačo - skuhamo čičeriko in cvetačo, dodamo malo rastl. mleka, praženo čebulo (lahko tudi čebulo in česen v prahu), sol, peteršilj in kurkumo. zraven paše riž. ta recept mi je res super, pa še ni veliko dela Smile

0
Nazaj na vrh
Starlight
Starost: 31Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 1869Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2014 21:16
Povezava do prispevka

Planetke, kje, katero (in po kakšni ceni, če slučajno veste) kupujete čičeriko?

“Strive for perfection in everything you do.“ (Sir Henry Royce)
0
Nazaj na vrh
disketa
Starost: 28Pridružen: 15. nov 2012Prispevkov: 561Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2014 21:42
Povezava do prispevka

Vseeno kje in katero, s čičeriko je nekako tako kot s fižolom; vsaka je ok. smiley
Dobi se praktično povsod, mi jo navadno kupimo v Sparu ali EuroSpinu. Stane pa mislim da manj kot 2€.

0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 117Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2014 10:42
Povezava do prispevka

Jaz jo kupujem v Dm, Alnatura, 500g stane 2,45 eur (ne konzerva).

0
Nazaj na vrh
Starlight
Starost: 31Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 1869Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2014 21:19
Povezava do prispevka

V Hoferju imajo čičeriko v akciji - 1,29 eur za 500g. smiley

“Strive for perfection in everything you do.“ (Sir Henry Royce)
0
Nazaj na vrh
kanita
Starost: 33Pridružen: 27. jan 2010Prispevkov: 13Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2014 19:07
Povezava do prispevka

Jaz pa humus kupujem v Leclercu (okrogla, plastična embalaža). Sem kar nekaj časa potrebovala, da sem našla takega, kot sem ga kupovala v tujini. Se mi zdi, da je pri nas zelo težko dobit okusen humus.

0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 32Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2014 22:25
Povezava do prispevka

Uuu, zdle sem čisto slučajno odkrila tole temo. Jaz obožujem čičeriko na vse načine, posebej rada pa imam humus, ki ga ponavadi naredim sama. Skoraj vedno kupim bio čičeriko (ono posušeno), jo čez noč namočim v vodo in potem skuham. Redko kupim že kuhano v steklenem kozarčku. Dodam ji bio sezamovo pasto (tahini), sok ene limone, nekaj olja (tu rada malo eksperimentiram, včasih dam olivnega, včasih sezamovega, dala sem tudi že arašidovega ali orehovega), himalajsko sol, mešanico različnega popra, curry ali kurkumo, včasih še malo mlete paprike, nekaj strokov česna. Vse to zmeljem v multipraktiku in pride ven res odličen namaz. Dober mi je pa tudi Spar Veggie tris humusov. smiley Drugih kupljenih še nisem probala.

 

Aja, zdej sem se spomnila, da sem jedla že tudi Hoferjevega in mi je bil prav tako zelo všeč.

Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
teatime
Starost: 30Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1263Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2014 10:36
Povezava do prispevka

Recept za izo - maroška čičerikina juha.

Na malo olivnega (ali kokosovega) olja popražiš naseljan česen (lahko tudi čebulo, korenček, zeleno - odvisno od okusa) in maroške začimbe (kumin, koriander, kurkuma, paprika, čili, cimet, ingver, kardamom, muškatni orešček), toliko da zadiši. Jaz imam že eno pripravljeno meščanico teh začimb, drugače pa pač daš kar imaš.

Potem dodaš kuhano čičeriko in malo popečeš, nato pa zaliješ z vročo zelenjavno jušno osnovo in dodaš zmlete paradižnike. Kuhaš še cca 10 min, toliko da se okusi povežejo med sabo.

To je čisto osnovni recept, ful preprost, ampak poln okusa. Potem pa lahko še dodaš po želji in okusu različno zelenjavo - npr. jajčevce, blitvo, ohrovt, sladki krompir. Kar se ti zazdi.

Aja še to... Jaz že v prvem koraku zraven začimb dodam še čisto malo vložene limone oz. limete (pogooglaj npr. lime pickle), ampak lahko namesto tega potem preden serviraš stisneš malo limoninega soka za svežino.

In to je to - nobene znanosti. Sem pa zasledila pred časom nekje recept, pa sem ga potem malo po svoje adaptirala.

Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 117Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2014 10:54
Povezava do prispevka

Hvalasmiley.

0
Nazaj na vrh
Starlight
Starost: 31Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 1869Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2014 15:58
Povezava do prispevka

Teatime, hvala za recept. smiley Preizkusim v kratkem. 

“Strive for perfection in everything you do.“ (Sir Henry Royce)
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 117Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2014 11:33
Povezava do prispevka

Ali katera ve kje bi imeli dober tahini z dobrim razmerjem količina - kvaliteta - cena? Za 270 g sem včeraj v Tušu odštela skoraj 5 €. Je dober, ampak nisem prepričana, da poceni (nimam filinga, ker doslej nisem kupovala). Bi ga pa redno kupovala, ker mi je mnjam.

0
Nazaj na vrh
luna35
Starost: 40Pridružen: 12. jan 2015Prispevkov: 7Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. jan 2015 17:33
Povezava do prispevka

Recept za fantastičen humus:  http://veganbrezglutena.si/humus-namaz-iz-cicerike/

ana25, tahini je v Sloveniji povsod precej drag. Najcenejšega sem  našla v Mercatorju :

Eko Tahini Sunita 340 g za 5,29 EUR

In še to: čičerika vas ne bo napenjala, ce jo boste pravilno pripravili. Namakajte jo najmanj cez noč v vodi na sobni temperaturi, ki ji dodajte sok polovico limone. Kuhajte jo nesoljeno z 2 ali 3 lovorjevimi listi. In tik preden zavre, poberite čim več bele pene. Tako bo zelo malo oz. nič eksplozivna. Odvisno, koliko imate občutljivo prebavo.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čičerika in humus
Stran 6 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
    prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
    Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
    nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
    ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
    odličen
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Danes pred 16 leti se je 'rodilo' dete, ki je kaj kmalu postalo prvi in največji ženski spletni portal.