Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čičerika in humus

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2012 21:38
Povezava do prispevka
Povezan je tako, da je ena izmed obveznih sestavin humusa. 
(Jaz je kot veteranka-moderatorka ne bi ločevala, ker dvomim, da bo pozneje komu prišlo na misel iskati temu o tahiniju ali humusu, če imamo zelo aktivno temo o čičeriki. Lahko bi se dodalo v naslov Čičerika in humus. My two cents. )
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2012 21:59
Povezava do prispevka
Hm, sem prov mogla it za nazaj pogledat, kaj sem jaz dajala v humus. Tole:
iza je napisal/a
Jaz sem humus naredila tako, da sem dala nekje 150 g suhe čičerike (sem jo namočila in skuhala), par žlic olivnega olja, kar nekaj strokov česna, sveži peteršilj, malo sezama, limonin sok, sol, poper. In sem to s paličnim mešalnikom zmešala.
 
Sem torej uporabila sezam, olje, sol, ampak ne pod imenom tahini. Se mi je zdelo malo čudno, da mi je ta izraz ušel iz glave.
 
Meri, hvala, bom takoj spremenila naslov .
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. avg 2012 7:58
Povezava do prispevka
Jaz tahini naredim kar sama. Sezam na suho preprazim. Ko se ohladi, ga zmeljem, solim in dodam olivno olje. Mogoce dodam se limonin sok (ze dolgo ga nisem delala, bi morala pogledat recept.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 8. avg 2012 10:42
Povezava do prispevka

KrvavaMeri je napisal/a Zdaj sem ga našla v eni bosanski trgovini in bi ga kupila, vendar se bojim, da ni najboljši (znamke ne poznam in se je ne spomnim).

KM, zakaj se ti zdi, da ni dober? Tahini je dokaj grenkega okusa in samega ga jaz ne bi mogla jesti. Je pa take goste konistence, kot npr. Alnaturin arašidov namaz... mogoče še nekoliko bolj.

Jaz sem ga vedno zaman iskala na policah z azijsko prehrano. No, potem sem pa enkrat povprašala trgovko in me je odpeljala do oddelka z zdravo prehrano.

KM, zagorski SPAR bi ga lahko imel ... najbolje, da kar vprašaš in ne iščeš brezveze okrog.

Jaz imam tega (se mi zdi):

image file name: 2k4515989dcd.jpg

 
Drugače je pa tule še recept za home made tahini: http://www.kulinarika.net/recepti/6961/eksotika/tahini-ali-sezamova-pasta/
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 8. avg 2012 12:13
Povezava do prispevka
Janamari je napisal/a

KM
, zakaj se ti zdi, da ni dober? Tahini je dokaj grenkega okusa in samega ga jaz ne bi mogla jesti. Je pa take goste konistence, kot npr. Alnaturin arašidov namaz... mogoče še nekoliko bolj.


Ker je edini na izbiro in dozdeva se mi, da tukaj v Bosni ne jedo humusa in so dobavili kar enega. Predsodki, I guess.

Sicer pa vidim, da ga je čisto enostavno pripraviti tudi doma in brez nepotrebnih dodatkov, tako da bom kupila sezam in ga sama naredila. Hvala vsem za idejo.

Janamari, ravno zagorski Spar sem prečesala (čisto vse oddelke in vse police) in ga nisem našla. Naslednjič bom vprašala. Že zaradi radovednosti.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. avg 2012 23:20
Povezava do prispevka
Za ta lene : v Hoferju sem zadnjič našla bio humus namaz. Meni se zdi okusen (je pa to prvič, da jem humus) 
 
Naslednjič ga bom pa sigurno pripravila sama, vidim, da ni težko pa še čičeriko imam ful rada
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2012 8:11
Povezava do prispevka
Namig za obozevalke hummusa s krvno skipino A: namesto cicerike lahko uporabite tudi fizol.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2012 9:01
Povezava do prispevka
Kaj krvna skupina A ne sme jesti čičerike? Blah  ... ta krvna skupina je res bedna.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2012 10:27
Povezava do prispevka
Neeeee, vsaj živali nam ni zapovedano jesti. Nismo bedni, hihi. (Čeprav tudi meni narobe hodi, da naj ne bi jedla nekaterih meni ljubih reči.)

Čeprav je s fižolom najbrž bolj kremasto (npr. kot pire) in ne tako "zrnato pastasto" (oprostite, ne znam bolje opisati ), kot je pri čičeriki. Se mi zdi, da ne glede na čas miksanja, ohranja drugačno teksturo.
Mis, ti si že poskusila s fižolom?
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2012 16:30
Povezava do prispevka
Res je, da pride bolj kremasto, ampak okus pa je vseeno bozanski - mesanica sezama, limone, olivca...mmmm Pa rekla bi, da je fizol hummus bolj nasiten. Jaz hummus delam le iz fizola (ceprav ga res ze dolgo nisem, bo treba cim prej v akcijo). V gostilnah/fast foodih pa ne kompliciram in z uzitkom pojem pravi hummus iz cicerike.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2012 21:39
Povezava do prispevka
Super, hvala za namig. 
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2012 12:15
Povezava do prispevka
Lahko rečem samo: čičerika-bljak. Sicer mi je pa tudi fižol (razen stročni) bljak.
Se skoraj ne morem odločiti kaj mi je bolj bljak, fižol ali čičerika.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2012 1:05
Povezava do prispevka
Dober humus ima bolj malo okusa po kuhani čičeriki, brez heca. Tako dobra mešanica okusov je, da prste oblizneš. Smile Jaz humusa iz fižola rajši niti ne bi probavala delat, ker se mi zdi, da limona ne bi pasala zraven.

Sem danes sprobala Hoferjev humus. Proti tistemu iz Anglije je totalno zanič. Dead Ajde, za pojest bo, ampak naj vam povem, da res obstajajo veliko boljši. Sploh nimam občutka, da bi bil narejen iz čičerike, ampak se mi zdi bolj masten, manj zrnat, bolj grenek, manj kisel in nek zoprn pookus ima. Meni ni všeč. Stane pa 1,29 evra za 200 g, kar je malo višja cena kot v Angliji (okoli 1 evro za 200 g lonček).
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2012 8:37
Povezava do prispevka
Lubenica, hvala za tvojo oceno Hoferjevega humusa - vidim, da ga bom naslednjič definitivno naredila sama  
Me pa zanima še, koliko časa je uporaben tak home-made humus? (nisem zasledila nikjer v tej temi)
0
Nazaj na vrh
Itchy
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2006Prispevkov: 67Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2013 18:11
Povezava do prispevka

Jaz pa obožujem hummus! Ta vikend imam namen prvič naredit svojega, sem dobila tahini pasto, čičeriko mam pa skoraj vedno v hladilniku! Komi čakam, da vidim kako mi bo uspelsmiley

Drugače pa dostikrat kupim Šparovega, iz tiste veggie linije. Pride v treh okusih - navaden, s currijem in koriandrom&limeto. Odlično na opečenih kruhkih... Ponavadi jem samo jaz to, po par dni zapored, dokler ga ne zmanjka. Njamsmiley

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Albert Einstein
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čičerika in humus
Stran 5 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.