Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čičerika in humus

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 18:44
Povezava do prispevka
Iza, če daš v humus še tahini in česen (sploh mega porcije česna, ki jih jaz tlačim v vse) ni nobenega nepredvidenega vonja in okusa.
Nisem pa te vode od kuhanja še nikoli prav vohala, pa tudi med kuhanjem pobiram vedno tiste penice dol tako, da moj odgovor bi bil ne. Smile

Nevem, če je katera že omenila... jaz čičeriko tudi skuham in nato zapečem v pečici na peki papirju z olivcem, soljo in 'semimelaravnopriroki' začimbami in je krasna za grickanje. Thumbs Up
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 19:32
Povezava do prispevka
iza je napisal/a
Edino poceni ni, če jo redno kupuješ. Jaz sem si jo nabavila na zalogo, ko je bila v Hoferju 500 g za 2 evra al kok je že bla. Vem da jo ima tudi DM (Alnaura), cena je pa nekje 3 evre in navzgor.


No, cena mi ni bila ravno všeč, pa sem mislila prestaviti nakup na mogoče pozneje, ker imam trenutno manjše probleme s financami. Ampak sem v Sparu kupila Natura čičeriko - 400 g za 1.87€. Kar se mi zdi čisto v redu cena. Ne poceni, ampak ni predrago.
V našem dmu imajo samo čičeriko vloženo v kozarcih. Se v vaših dobi tudi suha?

Ima kdo (Hrča?) kakšno informacijo, kako je s prebavljivostjo čičerike na lestvici stročnic? Vem, da naj bi bila leča najlažje prebavljiva. Kje je potem čičerika? Big smile
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 21:14
Povezava do prispevka
Jaz ti lahko odgovorim le v priemrjavi s fižolom- je težje prebavljiva.
Tako da če si delate humus, kjer uporabite še veliko česna- ne verjamem, da bo kej lubčkanja kasneje .
 
Jp, v našem Dm-u imajo od Alnature suho čičeriko.
0
Nazaj na vrh
greti
Starost: 38Pridružen: 6. dec 2010Prispevkov: 587Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 23:07
Povezava do prispevka
Joj, ko sem videla to temo, sem se na mami spomnila, ko je pred leti kupila čičeriko, misleč da so lešniki. In je ati itak navalil na paketek, ter hotel malo lešnikov pohrustat... no na srečo si ni zlomil nobenega zoba!
Smo jo pa uporbljali predvsem v solatah in za mineštre. V Sparu  sem videla vsaj tri različna pakiranja čičerike, na ceno pa žal nisem bila pozorna, ker sem iskala sojo.
0
Nazaj na vrh
teatime
Starost: 35Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1268Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2012 20:28
Povezava do prispevka
O čičerika om nom nom! Obožujem jo v vseh oblikah - v 1001 različici v solati, zelenjavnih enolončnicah, rižotah, kašah, falaflu, humusu... Ravno zdajle jem namaz iz čičerike in čemaža and it's delicious!
Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2012 10:39
Povezava do prispevka
+1.

Jem jo na vse možne načine - v solati, v obliki namaza (humus) ali falafla (OMG, njam njam njam - če se boste potepale kaj po Dunaju, priporočam falafel na dunajski tržnici Naschmarkt), popečeno v pečici (hrusta kot napol razpočene kokice), v petek pa sem delala neke polpetke.

Edino kar me moti pri čičeriki, so različne informacije glede namakanja in kuhanja. Eni namakajo čez noč (kaj to sploh pomeni? 8/10/12 ur?) pa potem kuhajo pol ure, spet drugi kuhajo še dve uri; eni namakajo 12+ ur pa potem spet kuhajo pol ure ali pa dve uri. Eni med kuhanjem pobirajo peno, drugi ne. Ne vem, se mi zdi čisto preveč različnih informacij.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2012 14:40
Povezava do prispevka
Res je ja, da je veliko različnih informacij. Ampak sj to sam sprobaš pa vidiš. Če pogledaš moje poste za nazaj, lahko vidiš kok časa sm jo jst kuhala. Tudi samo po 15 min, ko se je namakala 19 ur.
Pa tud odvisno zakaj jo potrebuješ. Ko jo delam za prigrizek in jo torej prepražim na olju, je sploh ne kuham.
 
Pene pa jst tudi dol poberem. Nimam razloga, samo zaradi boljšega občutka.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2012 10:47
Povezava do prispevka
Ja, saj to tudi delam. Kuhala sem jo že 15 in 30 min ... neke hude razlike nisem videla. Bolj me "skrbi", če je mogoče catch v daljšem kuhanju v čem pomembnejšem ... npr. da se izloči kakšna snov ipd.

Peno jaz tudi pobiram, kadar se spomnim :D. Tudi še nisem opazila razlike, če jo pobiram ali ne, hihi.
0
Nazaj na vrh
LiLiCviLi
Starost: 33Pridružen: 20. mar 2009Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. apr 2012 23:34
Povezava do prispevka
zdravo,
 
čičeriko rada jem v solati! Že en večer prej jo operem in namočim. Naslednji dan vodo odlijem, dolijem novo vodo, nekoliko posolim in skuham. Ko je kuhana, jo ohladim. Pripravim zeleno solato, jo začinim z oljem in kisom, posolim, dodam nekaj sesekljanega česna, lahko tudi drobnjak in primešam čičeriko. Vse skupaj premešam in božanska solata je pripravljena! Dober tek.
0
Nazaj na vrh
nova
Starost: 62Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 512Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2012 8:43
Povezava do prispevka
quote:8d69ee53fa="Lunča"... jaz čičeriko tudi skuham in nato zapečem v pečici na peki papirju z olivcem, soljo in 'semimelaravnopriroki' začimbami in je krasna za grickanje. :Y:
 

Za slani "kiki-riki" varianto ni treba kuhati čičerko – dovolj je, da je dobro namočena. Pečemo jo lahko v ponvi (brez olja) na štedilniku ali v pečici brez olja. Ko je pečena jo malo naoljimo, tako da se nanjo prime sol.

 

Janamari je napisal/aEdino kar me moti pri čičeriki, so različne informacije glede namakanja in kuhanja. Eni namakajo čez noč (kaj to sploh pomeni? 8/10/12 ur?) pa potem kuhajo pol ure, spet drugi kuhajo še dve uri; eni namakajo 12+ ur pa potem spet kuhajo pol ure ali pa dve uri. Eni med kuhanjem pobirajo peno, drugi ne. Ne vem, se mi zdi čisto preveč različnih informacij.

 

To, da so različni podatki pomeni, da je vseeno koliko časa se namaka, glavno je, da se namaka vsaj nekaj ur (8 ur). Glede kuhanja ima dobro lastnost, da se ne razkuha, zato jo nekateri kuhajo in kuhajo …

 

Lahko jo namakaš še daljši čas, npr. 24 ur ali 48 ur. Med namakanjem je treba menjati vodo. Po daljšem namakanju je hitreje kuhana.

 

0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2012 21:20
Povezava do prispevka
Jaz je nikoli ne namakam, pa se mi vedno hitro skuha. Je pa namočena lažje prebavljiva, tako da če imate težave s tem, jo prej namočite. Namaka se jo 24 ur, potem se jo spere in da kuhat v mrzlo vodo, ki se je nikoli ne soli.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2012 13:34
Povezava do prispevka
Spet se mi je zluštalo humusa, ampak ne vem, kje naj kupim tahini. Ponavadi sem humus delala brez njega, ampak ni isto.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2012 14:12
Povezava do prispevka
Lubenica, jaz ga kupujem v večjih (hiper)marketih ... kakšen večji Mercator ga skoraj zagotovo ima. Po navadi je v oddelku za zdravo prehrano.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2012 14:32
Povezava do prispevka
A so velike razlike med različnimi tahiniji?

Ko sem ga iskala v nekaterih trgovinah v Lj, ga nisem našla (ne vem, kje ga skrivajo), v Zagorju tako eksotičnih izdelkov nimajo. Zdaj sem ga našla v eni bosanski trgovini in bi ga kupila, vendar se bojim, da ni najboljši (znamke ne poznam in se je ne spomnim). Sicer tahinija nisem nikoli jedla in nimam pojma, kakšnega okusa bi tudi moral biti (predstavljam si že, če so pražena sezamova semena). Humus sem doslej delala brez in zato sem malo izgubljena.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2012 21:31
Povezava do prispevka
Tahini naj bi bila sezamova omaka? Oz. ena izmed sestavin humusa? Hm, jaz je v humus nisem dajala. Mogoče bi bilo bolje, da naredimo novo temo, če tahini ni povezan s čičeriko?
 
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čičerika in humus
Stran 4 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.