bubica10 je napisal/aKakšen okus pa to sploh ima? Mogoče kakšne asociacije ?
Okus pečene sem že razložila; okus le namočene in kuhane pa mene spominja na surov grah.
Hrca, ja, ali samo namočeno, če se je namakala dovolj dolgo. Če se pa ni namakala dovolj dolgo, jo pa še skuham in to jem (nesoljeno). Seveda to ne skoz, ampak tako za sproti, malo grickam. To bi pomoje tebi ful prišlo v poštev.
Lubenica, to je to k sm na prejšnji strani napisala da bom danes naredila- humus.
.
In sem ga res ravno naredila in ravno zdajle ga jem...mmm, božanski je. Sicer ful ne jem kruha, ampak tole je pa vredno. Popekla sem si toast in humus gor namazala. Olivno olje se tako fajn ratopi po toplem kruhu, čuti se česen, čuti se limono, peteršilj... res dobro.
Jaz sem humus naredila tako, da sem dala nekje 150 g suhe čičerike (sem jo namočila in skuhala), par žlic olivnega olja, kar nekaj strokov česna, sveži peteršilj, malo sezama, limonin sok, sol, poper. In sem to s paličnim mešalnikom zmešala.
Pride kar konkretna količina namaza, ki se ga komot v hladilniku hrani par dni. Mogoče kasneje še slikco dodam.
Hm, Lubenica, si ravno ne predstavljam kako bi v to pomakala čips, ker pride kar gosto. S čim pa ti razredšič, le z oljem?
Nazadnje urejeno 20. mar 2012 20:52; skupaj popravljeno 2 krat