Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravo kosilo

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
tjasika
Starost: n/aPridružen: 17. dec 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2006 20:17
Povezava do prispevka
grah je res njamiii v tej kombinaciji, skoda da ga nimas (si ga lahko prides k nam sposodit ker sem ga prevec odmrznila in zdaj nimam kam z njim Wink )
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2006 21:19
Povezava do prispevka
O, tjasika, me veseli, da ti je vsec! In ni za kaj. Staša, potem pa poročaj, če je po tvojem okusu .
No, danes nisem imela preveč časa, pa sem za kosilo naredila kar
sestavljeno solato: ledenka, zelje, 2 kuhani jajci + beljaki, malo
fižola in povrh koščki popečenega piščančjega fileja z limonino
lupinico. Upam, da bo spet kmalu čas za več izvirnosti .

Jutri so v planu popečeni sojini špageti s piščancem, arašidi in skuto:
Sojine špagete skuhamo v slani vodi po navodilih. Na kokosovi masti
prepražimo čebulo in na njen popečemo poljubno začinjenega
piščanca, narezanega na majhne koščke-sol, poper, peteršilj, koper,

limonina lupinica...po želji.
Dodamo natur arašide - nepražene, nesoljene in pražimo, da se meso lepo
zapeče. Dodamo cca. 5 žlic nemastne skute-jaz imam Leclercovo Eco, ki
je fine strukture-kremasta-kot kisla smetana-in samo premešamo, da
postane topla... Vmes posebej na kokosovi maščobi popečemo še skuhane
špagete. Postrežemo špagete in čez prelijemo/potresemo omako iz
piščanca in arašidov in skute.

Dober tek !

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2006 21:34
Povezava do prispevka
Ta ECO skuta je res kot kisla smetana in je zakon!! tinna, ful hudi recepti
0
Nazaj na vrh
tjasika
Starost: n/aPridružen: 17. dec 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2006 21:40
Povezava do prispevka
tinna tudi tole se slisi fantasticno, res imas super recepte, le nadaljuj Wink
 
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2006 21:41
Povezava do prispevka
Teli špagetki bodo pa kmalu na sporedu.
0
Nazaj na vrh
zdrava
Starost: 45Pridružen: 5. avg 2005Prispevkov: 273Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 0:21
Povezava do prispevka
Bučno olje je zdravo predvsem za moške za prostato in blagodejen za mehur.
0
Nazaj na vrh
Alyn
Starost: 16Pridružen: 14. mar 2005Prispevkov: 895Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2006 21:57
Povezava do prispevka
Oh, še dobro. Bučno olje imam najrajši.
 
 
Moje današnje kosilo:
 
- puranji zrezek na žaru
- zelena solata + rdeči radič + rdeči fižol
 
 
Včeraj pa mi ni bilo do mesa, pa sem pojedla le ogromno količino zeljnate solate z rjavim fižolom.
Pa sem bila še 4 ure sita po njej.
 
A fižol odsvetujete, ali ga popoldne za kosilo vseeno lahko dodam na jedilnik?
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 10:33
Povezava do prispevka
Meni se ne zdi nič narobe, če si vsake toliko vključiš v kosilo tudi fižol. Ga pa ne bi jedla kasneje za drugo malico ali za večerjo.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 10:35
Povezava do prispevka
Ja, jaz nekako enako. Stročji pa lahko tudi kasneje (ne obteži tako zelo prebave).
0
Nazaj na vrh
tjasika
Starost: n/aPridružen: 17. dec 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 10:47
Povezava do prispevka
jaz sem pa vceraj za kosilo jedla "stajersko" zelje:
v pekac das peki papir in notri polovico zelja (ki si ga prej malo poprazila na olivnem olju in cebuli), nato na vrh zmleto piscancje meso (ali pa kaksno drugo,tudi prej poprazis), nato jesprenj (ze prej kuhan v slani vodi), nato se drugo polovico zelja, vse skupaj prelijes z mesanico kisle smetane in jajckov in speces.
meni je to takooooo dobro, pa sploh ne maram zelja drugace;)
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 38Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 15:25
Povezava do prispevka
Danes piščanec po kitajsko
Piščančje koščke, prej marinirane v sojini omaki in malo arašidovega olja, spečemo, odstavimo. V vok vržemo nekaj pora, rdeče in zelene paprike, vse podušimo, dodamo začimbe, mogoče kakšno žličko arašidovega masla, nato pa piščanca vrnemo v vok in za konec vmešamo še sojine kalčke.
Na žalost mi je zmanjkalo riža, bi bil super kot priloga. Druga varianta priloge (v bistvu je bolje če so kar skupaj zmešani) pa so sojini špageti.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2006 16:01
Povezava do prispevka
Ni ravno zdravo kosilo me pa zanima vaše mnenje:
treudim se zdravo prehranjevati, ampak včasih mi malo zmanjka. Me zanima kakšni se vam zdijo zmrznjeni dunajski zrezki. Danes sem si enega privoščila, si ga pa vedno tako pripravim, da ga dam v pečico za 20min, da ne cvrem, kar zadevo še poslabša.
100g tega zrezka vsebuje:
203 kcal
17g B
15g OH
8,1g M
Piše da so toplotno obdelani in da so iz mesa piščančjih prs.
 
Je problem take hrane, da je preveč obdelana in zgubi večino hranljivih snovi? Sem opazila, da ima drugače 100g pičančjih prs 21g B. Pa verjetno je zaradi obdelave GI tudi višji.
No prosila bi za kakšno mnenje. Smile
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 38Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2006 18:33
Povezava do prispevka
Jah, dunajski zrezki res niso višek zdrave prehrane..ne samo zaradi toplotne obdelave (to niti ni nič hudega), pač pa bolj zaradi maščob in nekvalitetnih OH. Dobro, če si jih spekla v pečici, popolnoma brez maščobe, potem si najhujši del že odpravila. Ampak vseeno ostaja visok GI in nekvaliteta OH.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2006 19:09
Povezava do prispevka
No sej se mi je zdelo da bo nekaj takega. Ni take krize, ampak se bom vseeno poskusila ognit takim stvare.
 
Kaj pa je s tistimi žitnimi polpetki, pa sojinimi, ki se tudi dobijo v zmrzovalnikih? Je to podobna zadeva ali je kaj bolje (glede sestave in če pečeš v pečici).
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2006 19:14
Povezava do prispevka
Izkušnje imam samo s sojinimi polepti-in je notri zelo malo soje, zato pa več moke. Za kakšen dan če res ne boš imela ideje/časa kaj kuhat bojo vredu, drugače pa boljše če jih sama narediš (sem imela recept, pa ga ne najdem). Jest te polpete pečem v pečici ali pa v teflonski posodi brez olja
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravo kosilo
Stran 3 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".