kia je napisal/aŠe moje (laično) mnenje...
Bučno olje je ok, se lahko kosa z olivnim, če ni celo boljši.

V kakšnem smislu? Olivno olje ima blagodejne učinke, ker vsebuje večinoma omega 9 maščobe + številne polifenole. Kolikor vem, je bučno olje sicer res hladno stiskano, vendar so semena kljub temu predhodno prepražena, posledica pa je seveda ista. Bom pisala Gei, da mi razložijo, kako je s tem.
kia je napisal/a
Goveja juhica..odvisno kako jo skuhaš. Če jo narediš s popolnoma nemastnim mesom ter veliko zelenjave in seveda počakaš en dan, da se v hladilniku nabere cela maščobna mrena, ki jo pobereš dol...potem z juhico ni nič narobe. Samo, da ne boste pretiravale s kakšnimi zakuhami, kroglicami in podobnim.

Točno tako - sem ravno mislila napisati, da lahko količino maščobe v juhici preverite tako, da jo postavite v hladilnik. seveda se pa da skuhati popolnoma nemastno juho, tako kot jaz kuham nemasten goveji golaž npr.