Zdravo kosilo: testenine z omako, ampak

Včeraj sem naredila kosilo, ki sem ga planirala že nekaj dni in sem se ga nadvse veselila. Skuhala sem žitove grande natura sojine špagete. Omako sem naredila iz pustega govejega mesa, pelatov, graha, korenjčka, na koncu sem dodala Vita mix sojine koščke (nadomestek za meso).
Ko sva se lotila tako težko pričakovanega kosila, naju je navdušenje kmalu minilo. Špageti so bili malo preveč skuhani, očitno rabijo manj kot 10 min! Omaka pa, hm, vse bi še nakako šlo, ampak tisti sojini koščki, got koščki vileda krpe, res daleč od slastnega. Ne vem, če bi se lahko navadila na takšen gobast okus. Najprej sem kosilo še hvalila, češ da je vsaj zdravo, nakar sva se soglasno strinjala, da je res zanič in na koncu pojedla špagete samo z redko paradižnikovo omako.
Sicer običajno v omako za testenine ne dam zelejave, tokrat se mi je zdelo, da bi bilo z njo kosilo še bolj zdravo (zelenjavo dodam vedno pri rižoti).
Skratka, kosilo je romalo stran, sojine koščke sem kupila zadnjič.
Danes bova jedla kaj bolj užitnega
