Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravo kosilo

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
ninnna
Starost: 40Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2006 10:31
Povezava do prispevka
hehe: danes bo paprikaš!
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 38Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2006 12:19
Povezava do prispevka
Tudi pri meni..ampak samo s solatko zraven  Ne bom imela časa rižeka skuhat...
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 40Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2006 13:02
Povezava do prispevka
jaz bom pa dala pečene bučke zraven namesto riža... in seveda solata
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2006 21:21
Povezava do prispevka
Mmmm danes sem naredila mega kosilo, odlično in dokaj zdravo:
 
Popražimo najprej čebulo na kokosovem maslu, nekoliko kasneje (3-4 min ko čebulica lepo zadiši in malce zarumeni) dodamo česen - naj ga bo pol manj kot čebule. Lepo vse skupaj pražimo še kake 2-3 min.
 
(Poseben pozor pri česnu, ker zna hitro zagreniti, pazite da ne postane preveč zapečen ali rumen)
 
Dodamo Paradižnik, lahko pelate iz konserve ali še bolje precej zrel svež paradižnik, čeprav rabi slednji nekoliko več "peštanja" in mešanja. Odličen iz konserve je znamke Grangusto - iz Spara Paradižnik v kosih, odličen okus in fino razrezan, da se "omakica" lepo porazdeli. Vse skupaj nekoliko premešamo, dodamo Chilli, Baziliko, Origano in žličko sladkorja (+ lahko dodate še različne začinbe ki pašejo k paradajzu, vse odlično izpade: Tabasco, poper, ...)  in pustimo 20 minut v polpokriti posodi da se kuha na majhnem ognju.
 
Na koncu po želji lahko dodate majhno količino Olivnega olja, za okus.
 
V odstavljeno omako nato vmešate testenine (sama sem danes sojine)
 
Upam da nisem reveč pihnila mimo z zdravostjo Ampak je bilo res full njammi in sem morala napisati
 
Zraven solatka iz Berivke, Rukole in Radiča
 
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2006 21:47
Povezava do prispevka
Tikka, tole se slisi zelo dobro, ampak jaz, ki sem mesojedka bi tu dodala se na koscke narezano piscancje meso Wink Pac ne morem iz svoje koze LOL
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2006 22:18
Povezava do prispevka
quote:f7c75c0663="**barby**"
Janjika je napisal/aKako se pa vam zdijo njoki?

Ker so večinoma sestavljeni iz BELE moke in krompirja niso preveč
priporočljivi, če si na dieti, ker imajo visok GI, če si jih pa
privoščiš le nekajkrat pa seveda kar.



Jaz sem se pa nekaj časa nazaj, ko sem prebrala le nekaj tu zapisanega o zdravi prehrani, pa še to po diagonali, doma lotila eksperimenta, katrega izloček mi je bil do konca postopka neznan (lahko bi tudi vse skupaj letelo v koš): zalogo njokov na zdrav način - seveda iz polnozrnate moke namesto bele in olivnega olja namesto navadnega 8D (Ah, kako je fino biti odrasel in na svojem :o))...to z oljem (kar sem dognala kasneje) verjetno ni tako v redu, ker se ti njoki potem obdelajo na visoki temperaturi, kar se pa tiče moke, so pa polnozrnati njoki presenetljivo dobri. Approve Tako da, lahko se naredi tudi malo bolj zdrave njoke, meni domačnejše svaljke ali celo curčke Smile , še vedno pa je notri krompir.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2006 22:20
Povezava do prispevka
Tika, prav nič nisi mimo pihnila. Jaz jem enkrat tedensko identično
kosilo tvojemu (zares), s tem, da dodam tuno na čebulo in česen, preden
vlijem paradajz v koških. Tuno iz konzereve, v slanici (odlijem)
prepražim na tisti čebuli in česnu in potem zalijem z omakco. Potem pa
v vse to umešam še kuhane sojine špagete, še malo popražim in je
mnjaaam!  
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
*Vesna*
Starost: n/aPridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 662Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2006 22:40
Povezava do prispevka
Pri receptu od Tikke jaz ponavadi dodam tudi na drobne koščke narezan korenček ... pa včasih malo drugačna zelišča ....ampak korenček mi je pa res super za v take omakice ker mi da tisti trši občutek pod zobi in ga dajem skoraj vedno zraven ... ne glede na to kakšno omako delam - mesno, paradižnikovo ali tunino 
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 13Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 11:19
Povezava do prispevka
Moja najljubša omaka za testenine je ravno ta s tuno, ki jo pripravim po enkem receptu kot Tinna  (seveda, ko jo pripravim sama ).
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
geja
Starost: 39Pridružen: 14. dec 2005Prispevkov: 3001Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 11:37
Povezava do prispevka
Jaz ravno tako kot Tinna in vanni pripravim tunino omako  (za vse prste obliznit ;))
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 12:01
Povezava do prispevka
mamy je napisal/aTinna in ninnna, hvala za tolažbo , potem je bolje da tofuja niti ne sprobam 
 
Sploh ni primerjave. Tofu je odličen "nadomestek" mesu. Le pripraviti ga moraš znati. Smile
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 12:10
Povezava do prispevka
Še eno vprašanjce imam...bi lahko zgoščevali omake/juhe s tapiokino ali riževo moko?
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 123Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 13:21
Povezava do prispevka
Alexa, lahko, gre pa čisto dobro s paradižnikovo mezgo in malo manj vode.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 13:49
Povezava do prispevka
Danes sem jedla bučke, korenček in tofu z žlico (zlate Wink )sojine omake v kombinaciji z riževo moko in za prilogo riž. In ker jaz vam ponavadi vse fotodokumentiram, sem seveda tudi tokrat. Voila.
 
image file name: 2k45d0007990.jpg
0
Nazaj na vrh
Janjika
Starost: 41Pridružen: 20. avg 2005Prispevkov: 204Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 15:43
Povezava do prispevka
Zelo lepo zgleda, samo jaz bučk ne spravim po grlu ... si na vrhu predstavljam kakšna piščančja prsa, pa bi bilo odlično ... :))
Samo malo je potrebno, da je dan lep ... danes je to sonce na nebu in toplina, ki jo oddaja.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravo kosilo
Stran 6 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Izbira čevljev valižanske princese in bodoče kraljice dokazuje, da je kraljica kraljevskih, ženstvenih čevljev.