Mmmm danes sem naredila mega kosilo, odlično in dokaj zdravo:
Popražimo najprej čebulo na kokosovem maslu, nekoliko kasneje (3-4 min ko čebulica lepo zadiši in malce zarumeni) dodamo česen - naj ga bo pol manj kot čebule. Lepo vse skupaj pražimo še kake 2-3 min.
(Poseben pozor pri česnu, ker zna hitro zagreniti, pazite da ne postane preveč zapečen ali rumen)
Dodamo Paradižnik, lahko pelate iz konserve ali še bolje precej zrel svež paradižnik, čeprav rabi slednji nekoliko več "peštanja" in mešanja. Odličen iz konserve je znamke Grangusto - iz Spara Paradižnik v kosih, odličen okus in fino razrezan, da se "omakica" lepo porazdeli. Vse skupaj nekoliko premešamo, dodamo Chilli, Baziliko, Origano in žličko sladkorja (+ lahko dodate še različne začinbe ki pašejo k paradajzu, vse odlično izpade: Tabasco, poper, ...) in pustimo 20 minut v polpokriti posodi da se kuha na majhnem ognju.
Na koncu po želji lahko dodate majhno količino Olivnega olja, za okus.
V odstavljeno omako nato vmešate testenine (sama sem danes sojine

)
Upam da nisem reveč pihnila mimo z zdravostjo

Ampak je bilo res full njammi in sem morala napisati

Zraven solatka iz Berivke, Rukole in Radiča
