Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravo kosilo

Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 18:52
Povezava do prispevka
Jaz dam na 1 skodelico riža 2 skodelici vode - ko izpari, je gotov. Ugasnem pa že malo prej, drugače se mi prime. Je pa res, kot pravi mula, hitro ga zažgeš, če še kaj zdraven delaš Wink
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 18:58
Povezava do prispevka
Hvala punce Vseeno sem "zmene
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Bela
Starost: n/aPridružen: 8. mar 2006Prispevkov: 271Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2006 9:03
Povezava do prispevka
Tikka!
Jaz riž (basmati ali kakšen drug dolgozrnati, Bali polnozrnati) vedno
kuham v razmerju 1 skodelica riža Question 3 skodelice vode. Čas kuhanja, ki
je naveden na embalaži običajno zmanjšam za 1 do 2 minuti, ker ima rada
malo trdljav riž. Imam dva načina priprave:
1. v kozico ali vok vlijem zadostno količino vode, jo solim, počakam da
zavre, vanj vsujem riž, pokrijem (ne povsem neprodušno) in na majhnem
do srednjem ognju kuham ustrezen čas (včasih v vodo dodam kakšno
začimbo),
2. v kozico ali vok dam maščobo (v zadnjem času kokosovo
maslo)
popražim zelenjavo/meso/oboje, začinim, dodam riž in zalijem z vrelo
ali vsaj zelo toplo vodo (ker zalenjava spusti malo tekočine, količino
vode po občutku malo zmanjšam) ter kuham pokrito (ne povsem neprodušno)
na malem do srednjem ognju ustrezen čas.
Po preteku časa voda povsem izpari oziroma je riž primerno suh. Riž se ne "prime"
posode ne glede na to, ali je ta s teflonsko prevzeko ali inox.
pri kuhi & dober tek! Pa poročaj, kako ti je uspelo.
 




 



LP, Bela.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2006 14:42
Povezava do prispevka
Jaz tudi poznam tadva načina za kuhanje riža (pri drugem načinu izpustim npr. zelenjavo in popražim le riž).  Jaz kuham vse vrste riža po enakem postopku, le da včasih (ko imam čas) basmati prej za kakšno urico (ali manj) namočim
0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 45Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2006 16:15
Povezava do prispevka
Današnje kosilo Question
 
image file name: 2k481ab3f823.jpg
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 18:57
Povezava do prispevka
njam
 
A to je piščanec noter?
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 40Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 7:55
Povezava do prispevka
uh metka: se mi bo cel dan sanjala obara....
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 41Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 21:23
Povezava do prispevka
Če vam zmanjkuje idej za  kosila sem napisala par super receptov.
 
Mediteranska rižota
 
Potrebujemo:
250g neoluščenega riža
2 stroka česna
5 srednje velikih paradižnikov
1 in pol konzerve tune (oz. ena velika in ena mala)
pest razkoščičenih oliv
origano,baziliko, sol
 
Paradižnike (lahko olupljene) narežite na majhne kose in jih skupaj s sesekljanim česnom nekaj minut dušite na olivnem olju. Nato dodajte tuno (brez olja), na koščke narezane olive, sol, baziliko in origano.
Posebej skuhajte riž, ga odcedite in vmešajte v pripravljeno omako.
 
Meni je tale rižota najboljša od vseh.
 
 
Zrezki z omako, zapečeni v pečici
 
Potrebujemo:
4 puranje ali piščančje zrezke (lahko so seveda tudi kakšni drugi)
100 g oliv
100g sira (šmarski rok, ementalec,..)
3 paradižnike
2 čebuli
1 jajce
1 zeleno papriko
1 strok česna
sol, poper
 
Čebulo drobno sesekljamo, paradižnike po želji olupimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na majhne kocke. Papriko drobno nasekljamo. Na olju najprej dušimo čebulo, nato dodamo papriko in paradižnik, ter dušimo tako dolgo, da skoraj vsa tekočina izhlapi. Nato dodamo nariban sir. Posodo odstavimo z ognja in primešamo razžvrkljano jajce, sesekljan strok česna in drobno sesekljane olive. Začinimo s poprom in po okusu solimo.
Zrezke solimo in jih na vročem olju na obeh straneh hitro prepečemo. Damo jih na peki papir (da se ne primejo) in na pekač. Na debelo jih premažemo s pripravljeno gosto omako in pečemo 10 minut pri 250
0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 45Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. apr 2006 1:06
Povezava do prispevka
Tukaj sem uporabila puranje meso (sem pa delala tudi že s piščančjim), drugi dan sem pa podobno juho naredila z osličem. Slednja mi ni najbolj uspela - nekaj je manjkalo, ampak ne vem kaj.
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2006 19:43
Povezava do prispevka
tatarska
0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 45Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2006 20:07
Povezava do prispevka
To pa ziher ne, ker osliča nikoli ne jem s tatarsko. Wink
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2006 7:59
Povezava do prispevka
Jaz namesto tatarske uporabim zelenjavni taamr in je odlično (mogoče še boljše )
0
Nazaj na vrh
cinderella
Starost: n/aPridružen: 7. apr 2006Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2006 14:03
Povezava do prispevka
Hey vsem...



Js trenutno jem sojine špagete s paradižnikovo mezgo, v katero sem dala
še koruzo ter laneno, sončnično, bučno seme in sezam......mjami



Pa glede na to da je čas kosila - dobr tek vsem
0
Nazaj na vrh
BuCHa
Starost: -13Pridružen: 16. maj 2005Prispevkov: 99Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2006 15:07
Povezava do prispevka
joj, js sm pomoje pred kaksnim letom si skuhala sojine spagete, pa so mi full smrdel pa zanič so mi bli, tko da sm jih vrgla u smeti takoj k sem jih skuhala .... zdej si jih pa ne upam več probat, čeprav bi jih ful rada, glede na to da so bolj zdravi od navadnih... what 2 do, what 2 do?
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2006 15:23
Povezava do prispevka
cinderella je napisal/aHey vsem...

Pa glede na to da je čas kosila - dobr tek vsem
 
Hvala enako, s cottage cheesom v roki, čeprav so sodelavci naročili pico
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravo kosilo
Stran 8 od 11
Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Izbira čevljev valižanske princese in bodoče kraljice dokazuje, da je kraljica kraljevskih, ženstvenih čevljev.