Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravo kosilo

Pojdi na stran 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 15:50
Povezava do prispevka
jaz dodam tikkini omaki zelene olive, na palcke narezane. drugace pa sem danes prvic sama naredila piscancji paprikas. super je, nic slabsi od maminega  tamastnega
 
0
Nazaj na vrh
**barby**
Starost: -13Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 1374Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 15:56
Povezava do prispevka
alexa je napisal/aTinna in ninnna, hvala za tolažbo , potem je bolje da tofuja niti ne sprobam 
 
Sploh ni primerjave. Tofu je odličen "nadomestek" mesu. Le pripraviti ga moraš znati. Smile




Točno tako!  najprej sem ga delala na totalno napačen način, sedaj
ga pa jem skoraj vsak dan-popečem ga na ponvi dodam malo zlate(ok, je
tudi srebrna) sojine omake in rata tako dobro kot zgleda tudi na
alexini sliki.



Najboljši mi je pa dimljen.
Avoiding danger is no safer in the long run than outright exposure.
Helen Keller
0
Nazaj na vrh
Janjika
Starost: 41Pridružen: 20. avg 2005Prispevkov: 204Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 16:05
Povezava do prispevka
Punce, a sem kje spregledala recept za piščančji paprikaš, ker se mi že pošteno lušta, pa ... nisem ziher kaj in kako ... hvala
 
Samo malo je potrebno, da je dan lep ... danes je to sonce na nebu in toplina, ki jo oddaja.
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 16:12
Povezava do prispevka
no, js sem ga naredila cisto po tradicionalnem receptu, samo nisem dala gore masla in celih kosov piscanca s kozo amapk samo prsa.
0
Nazaj na vrh
Dora
Starost: n/aPridružen: 22. feb 2006Prispevkov: 61Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 20:56
Povezava do prispevka
Hm jaz imam pa zelo zelo rada sojino meso,njam, skuham si ga v vodi  v katero dam argo kocko,pa zelo nasitno je.

Enkrat sem kupila tofu in ga probala pa mi je bil tak čuden da sem ga
kolegici dala, ki ga je mela rada, sem pa že slišala da baje ga je
treba znat samo pripravit...



Sojino meso drugače tudi spada med zdravoprehrano?
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2006 21:14
Povezava do prispevka
Rvno danes sem skuhala paprikaš
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 14:41
Povezava do prispevka
Poročilo: kupila pražene in nesoljene arašide, zmlela, dodala malo arašidovega olja in dobila odliiiično arašidovo maslo Thumbs Up Res je boljši od kupljenega.

Potem sem naredila arašidove muffine (mnjaska), ponucala sem ga pa še za kosilo, kjer sem polnozrnate rezance zabelila z arašidovo omako (podoben sistem kot orehova). Pa zraven purana in solato iz kumaric. Tudi božansko. Tako da so arašidi res multifunkcionalni.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 14:48
Povezava do prispevka
Punce, imate kakšen recept na hitrco za riž. Lihkar sem vrgla piščanca v peč, pa imam blackout kako narediti bali riž...kako naj zabelim, pripravim da bo bolj zabavno?
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 15:08
Povezava do prispevka
Najbolje je zraven dati zelenjavo, kakršnokoli ...

Drugače pa lahko tudi na olju najprej prepražiš celo čebulo (nerazrenano), v katero zabodeš ene par klinčkov. Ko ta odda malo vonja, na olje streseš bali, ga malo popražiš in nato zaliješ z vodo in kuhaš. Na koncu lahko dodaš še malo currija. Wink

Čebulo na koncu vzameš ven ...
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 15:14
Povezava do prispevka
Mula hvala Lih sem brskala po receptih pa mi je ta še najbolj všeč (ker imam vse kar rabim doma), ali mi lahko še poveš koliko vode naj dam?
 
Zakaj se sploh doda voda? (Ja vem silly question, samo mislim da je to ene 3jič v življenju ki kuham riž, v familji so namreč sami testeninarji)
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 17:00
Povezava do prispevka
Verjetno je že prepozno, ampak, riž se vedno kuha v vodi Big smile Toliko, da prekrije oz. še malo več, da ko izhlapi, riž ni na suhem. Upam, da ti je ratalo Wink
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 17:06
Povezava do prispevka
Jaz sem do sedaj riž vedno kuhala tako da sem dala presežek vode (sem prebrala na škatli da sta dva načina kuhanja riža). Potem sem po določenem času kuhanja odvečno vodo odlila. Me pa zanima, če moraš ob manjši količini vode na koncu tudi kaj odlit. Jaz sem prebrala, da se da drugače ravno toliko vode, kot naj bi jo riž spil (na škatli piše) in potem sem razumela kot da na koncu dobiš ven le riž vode pa ni več. No ja bom enkrat poskusila, samo zadne čase tudi riža ne jem več toliko.
 
Kaj pa na pari? Kako se riž kuha na pari in v kakšnih pososdah.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 17:11
Povezava do prispevka
Jaz tudi vedno dam več vode, da jo potem odlijem ...ker če jo daš ravno prav, se ti potem na koncu lahko že začne prijemati in sploh če kuhaš več stvari nenkrat, ti mimogrede kaj uide in potem imaš zažgan riž Dead

Na pari pa še nisem poskusila.
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 17:15
Povezava do prispevka
Si kar predstavljam
Drugače sem si pa jaz vedno predstavljala, da se riž na pari kuha tako, da imaš neko mrežasto posodo, kamor daš riž spodaj pa paro in to je to. Potem smo pa kupili parni kuhalnik in je zraven neka posoda, ki nima lukenj na dnu. V navodilih piše, da daš notri nekaj vode in riž terspodaj klapeča para opravi enako delo kot sicer plin. Meni je to malo čudno, edino v tem primeru ne moreš ravno zažgat riža. Mogoče je pa ravno to fora. Ker če pomislim, da se skuha samo s tem ko para šiba čez, bi trajalo cel dan.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 18:21
Povezava do prispevka
Jaz riž skoraj vedno delam tako, da najprej prepražim čebulo, potem dodam riž, prepražim zalijem z vodo, itd.
 
Samo kuhanega jem samo, ko zraven dodam tuno iz konzerve, drugače nikoli.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravo kosilo
Stran 7 od 11
Pojdi na stran 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Izbira čevljev valižanske princese in bodoče kraljice dokazuje, da je kraljica kraljevskih, ženstvenih čevljev.