Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravo kosilo

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 9:18
Povezava do prispevka
 Ja, tudi meni je solata z bučnim oljem  No, me veseli, da je navsezadnje le zdravo! Saj sem to že vedela, ampak mi noben ni verjel





0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 9:24
Povezava do prispevka
kia je napisal/a
 
Goveja juhica..odvisno kako jo skuhaš. Če jo narediš s popolnoma nemastnim mesom ter veliko zelenjave in seveda počakaš en dan, da se v hladilniku nabere cela maščobna mrena, ki jo pobereš dol...potem z juhico ni nič narobe. Samo, da ne boste pretiravale s kakšnimi zakuhami, kroglicami in podobnim.

Točno tako jaz juho kuham. Pusto meso, pa v hldilnikin naslednji dan strjeno mast dol poberem. Je prav njami.

0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 10:36
Povezava do prispevka
Lumpa je napisal/a
O jej, škoda za govejo juhco...kakšne juhice pa pol kuhate?
Jaz popražim malo čebule, vsujem noter še pol kile zmerznjene zelenjave, polijem z vodo in kuham ene 20 minut. Zmiksam in je. Preprosto. Te juhe je pa kar precej (če je glavna jed za kosilo, potem za 2 osebi, sicer za 3-4).
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 10:40
Povezava do prispevka
Pri nas pa naredimo porovo juhico s krompirjem. Nevem kako ste navdušene nad krompirjem, ampak če jo ješ za glavno jed zna bit zelo fina.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 45Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 11:17
Povezava do prispevka

Tudi jaz velikokrat pripravim porovo juho. Najprej prepražim česen in žličko ingverja (na malem koščku masla), potem dodam na kolobarje narezan por. Ko se malo zmehča dodam malo jušne osnove, sol, poper. Ko pa je por že popolnoma mehek, zmiksam. Odlična juhica!   Včasih sem dodajala še krompir za zgostitev, ampak sem potem ugotovila, da če dam več pora, ni treba krompirja - pride vseeno zelo gosta juha - odvisno od tega, koliko tekočine dodamo.

image file name: 2k243241b08c.jpg

Staša, sem tudi jaz gledala, zakaj me tinna nagovarja, potem, pa sem videla, da ima filio tak avatar, kot sem ga jaz nekoč imela.

Nazadnje urejeno 2. feb 2006 11:22; skupaj popravljeno 2 krat
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 11:19
Povezava do prispevka
quote:48b9973a2e="Staša"
tinna je napisal/a
Metka - imaš prav, bučno olje ni slabo, saj ima dobro
sestavo, takoj za lanenim. Precej omega 6, pa tudi nekaj omega 3
nenasičnim maščobnih kislin. Torej je očitno OK.
 
 
Od kje imaš te informacije?  Kolikor
jaz vem, vsebuje večinoma omega 6, ki jih najdeš v skoraj vsaki
rastlinski hrani, ki vsebuje maščobe,  in nekaj malega omega
9.
 
P.S. kdo pa je Metka v tej temi?


Heh, sem na maxx. prebrala, ampak ne na portalu, na forumu :
Prehrana/"ojle"/druga stran, čisto zadnji post (ogiddion).
In je imela zgleda tale napačne info..no, jaz sem ji kar verjela

Metko sem si pa namislila (je imela MB Metka tak avatar kot očitno
"filio"-šele sedaj vidim...) - slikovni spomin in prehitro-prepovršno
berem, hehe .
No, vidiš, zdaj se je pa res "moja" Metka oglasila . Metka
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 18:32
Povezava do prispevka
Ok, bom sem pisala svoja kosila, če bo kateri všeč kakšna ideja (vedno delam za dve osebi):
Danes: Piščanec po tajsko z basmati rižem:

File piščanca razrežemo na majhne koščke/trakove. V ponvi raztopimo
žličko kokosove maščobe, skupaj s tremi žličkami čilijeve paste (topimo
1 minuto).
Če paste nimamo, koščke piščanca natremo s čilijem v prahu. Po minuti
dodamo v ponev piščanca in pražimo nekaj minut, da piščanec lepo
karamelizira, porjavi zaradi čilija.
Potem piščanca zalijemo s 3 dcl mleka (1,6 m.m.) in dodamo 3 ali 4 žlice kokosove moke.
Premešamo, dodamo konzervo graha in sveže liste bazilike (lahko tudi v prahu).
Dodamo še sok polovice pomaranče, po želji lahko kapnemo malo sladila v
tekočini (jaz ga) in vse to kuhamo/pražimo - brez pokrovke - toliko
časa, da tekočina skoraj v celoti izhlapi - ostane le malo kremaste
omakice, ampak res malo - toliko, da se meso in grah ne sprijema.

Nastalo jed postrežemo z, v slani vodi kuhanim, basmati rižem. Za zraven naredimo lahko solato (zelena solata,...). Dober tek
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Alyn
Starost: 16Pridružen: 14. mar 2005Prispevkov: 895Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 19:33
Povezava do prispevka
Oooooo, to bo pa treba probat!!!
0
Nazaj na vrh
tjasika
Starost: n/aPridružen: 17. dec 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 19:42
Povezava do prispevka
jaz bom jutri po temle receptu naredila, ker se res bozansko slisi!
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 19:46
Povezava do prispevka
Tole se bere okusno, edino meni grah v to kombinacijo nekako ne paše.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 20:05
Povezava do prispevka
Ja, jaz sem tudi pogledala, ko sem grah videla ;). Ampak zaupam tinni - bom vsekakor preizkusila recept Smile Sama sem delala nekaj podobnega, vendar sem kokosu in mleku dodala še curry. Tudi z basmati rižem. Fantastično
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 20:07
Povezava do prispevka
Metka je napisal/a

Staša, sem tudi jaz gledala, zakaj me tinna nagovarja, potem, pa sem videla, da ima filio tak avatar, kot sem ga jaz nekoč imela.

 
Se mi je zdel nekam znan Wink
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2006 7:57
Povezava do prispevka
Tudi jaz nisem bila prepričana, ko sem gledala tajce, kako so veselo grah
mešali v te svoje kulinarične zadeve...pa sem sprobala in je MNJAAAM!
Če ga pa ne marate, pa zelo dobro paše zraven tudi na lističe narezana
rdeča paprika/nepekoči feferoni. Namesto ali v kombinaciji z grahom.
Meni je vse BBB .
Drugače pa jaz na koncu, ko je že kuhano notri kapnem še par kaplic
fish-souca (ribje omake?). Mislim, da bi bilo malo sojine tudi
ok...Curry je pa itak v tem "rangu", da tudi super paše zraven . Jaz se to kar sproti zmišljujem in mi vedno kaj zanimivega uspe.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
tjasika
Starost: n/aPridružen: 17. dec 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2006 19:52
Povezava do prispevka
danes sem sprobala tinnin recept in je super, res! hvala za tako slastno idejo Wink
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2006 20:11
Povezava do prispevka
Jaz ga bom tudi danes sprobala. Brez graha - ker ga nimam doma Unhappy (kokos pa je ostal še od novoletne peke ;))
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravo kosilo
Stran 2 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Pomanjkanje spanja izčrpa duševne sposobnosti, poslabšuje duševno zdravje in resno ogroža telesno zdravje.