Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tiramisu

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2010 19:38
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem sedaj naredila tiramisu, ampak je bil zelo zimproviziran in brez jajc. Smile
 
Uporabila sem baby piškote, namočene v kavo. Na to plast sem nanesla mešanico 250g sladke smetane in 250g maskarponeja in en vanili sladkor. Plasti je sledila plast še enih baby piškotov, ki so se predhodno namakali v kavi, za finiš pa je snežno bela plast same smetane, ki je na vrhu posuta s kakavom in porisana s sladkim grehom. Sem se mogla podpisati..kot vedno. Big smile
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2011 16:35
Povezava do prispevka
V petek sem delala tiramisu in sicer po receptu PL; le da sem imela samo 250g mascarponeja, zato sem primešala še 200 ml stepene smetane. Jajce, sladkor in vanilin sladkor pa sem na pari "skuhala", nato sem primešala beljak, sir in smetano. Kavo sem skuhala in ji dodala malo ruma Big smile

Sem pa veliko preveč namočila piškote...kako oz. koliko jih namočite? Sama sem ji potunkala v vročo kavo in potem je čez noč toliko kave nateklo, da jo je moj kar stran vlival...vsakič, ko si malo vzame, nateče kava. Okus je bil pa ful dober!
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2011 16:42
Povezava do prispevka
Jaz jih namočim tako, da v stekleno posodo (kjer bo domoval tiramisu) naložim piškote in potem po vsakem polijem dve žlici (veliki) kave. Tako vsak piškot dobi ravno pravo dozo, da je optimalno zmočen. Big smile
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2011 17:01
Povezava do prispevka
Za namakanje je boljša hladna kava, in potem se piškote samo zelo na hitro potopi not in takoj ven vzame, pa še to zna biti preveč, če so bolj rahli piškoti. Ali pa se jih z žlico polije, kot pravi Navy.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2011 18:20
Povezava do prispevka
Hehe, tudi sama sem imela v mislih polivanje z žlico v prihodnje Big smile Potem pa sem se čudila od kje toliko kave.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2011 21:29
Povezava do prispevka
Jaz sem že toliko prebrala o načinu priprave tiramisuja, da bi lahko že doktorat napisala. Sama sem ga delala 1. dva meseca nazaj, tudi po receptu PL-ja. Sem piškote probala namakat v kavo, pa so se hitro zlomili, tako da sem tudi jaz ugotovila da je bolje piškote položiti v pekač in potem po njih počasi polivati kavo, malo po malo.
Je pa 1001 način kako drugi pripravljajo tiramisu- od tega da je boljša vroča kava, eni so za hladno kavo, do tega da nekateri dodajajo smetano, pa pokuhajo jajca v sopari itd. Ampak pravi tiramisu je pa tak, kot je recept na PL-ju.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2011 23:07
Povezava do prispevka
Pokuhala sem samo rumenjak in sladkor, bi morala beljak tudi? Meni pač ni jesti jajce surove, predvsem rumenjak, ko se beljak stepe mi niti ni tako hudo. Kako to delate tiste, ki pokuhate na pari?
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2011 23:54
Povezava do prispevka
Saj imaš prav, da se pokuha na pari samo rumenjake. Jst sm rekla jajca na splošno, ampak beljake se posebej stepe in zameša.
Ah men pa ni noben problem glede jajc. Dokler stvari pripravljam doma se mi zdi kokrtolk varno.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2011 12:01
Povezava do prispevka
Iza: saj vem, da je vse v glavi, ampak vseeno, če vem, da ni noter glih surova se bolje počutim, čeprav doma uporabljamo samo domača jajca naših srečnih kur za katere točno vemo, kje se sprehajajo in kako se prehranjujejo Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2011 23:44
Povezava do prispevka
Ah pol pa sploh ne bi smel biti problem če jih mate tko pod nadzorom. Ah ne, sj te zastopim, bolje preventiva kot da pobašeš kakšno salmonelo. 
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2011 11:41
Povezava do prispevka
Za pecivo in tkao vendo uporabljamo sveža jajca, tisto čist sveža Big smile Ampak jaz imam to v glavi, kot eno fobijo Big smile Groza me je pojesti surovo jajce, kot da bi morala jesti surovo meso, toplotno obdelano je pa njami Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2011 13:58
Povezava do prispevka
Če te skrbi salmonela mogoče, potem pred uporabo razkuži lupino s kakšnimi razkužilnimi robčki in je problem rešen. Jajca so znotraj namreč sterilna.  
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2011 16:13
Povezava do prispevka
Kot sem že rekla mene ne skrbi salmonela, meni je samo groza že sama misel na to, da bi pojedla surovo jajce, to je vse. Psiha Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2011 9:35
Povezava do prispevka
Ok, zadnjič sem ga spet naredila in zdaj vem, da moram samo polovico keksa namočit potem pa ga kontra položit v pekač t.j. tako, da je namočena stran zgoraj in nato kava steče v suho polovico keksa - če me razumete Big smile

Bil je zelo dober Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2011 23:17
Povezava do prispevka
Ampak kava mora potem res steči v suho polovica keksa, drgač je vse suho. Sem že to doživela (ne ko sem jaz delala).

Jaz bi ga tudi lahko še kdaj naredila ja...si mi zdaj lušte naredila. Mogoče čez vikend.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tiramisu
Stran 6 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.