Sydney, se mogoče spomniš, v kateri temi, ga ne najdem. 
na kulinarika.net je pa kup receptov za tiramisu, kateri je najboljši (z maskarponejem)?



Sydney, se mogoče spomniš, v kateri temi, ga ne najdem. 
na kulinarika.net je pa kup receptov za tiramisu, kateri je najboljši (z maskarponejem)?
je katera že poskusila narest tiramisu torto - da bi npr. spekla kakavovo osnovo in gor naložila gosto kremo... a bi šlo? 

Hvala!!!
samo neki pregrešnega bi vprašala,
namreč če je kateraod unih tortnih osnov (biskvit), ki jo kupiš pripravljeno, kolikor toliko ok, ker se mi mogoče ne bo dalo pečt
- ravno ne uživam v tem, sam si je moj zaželel tiramisu torto 

Ta recept, ki ga je dala Kazi je najbliže originalnemu receptu za tiramisu. 
Ta pravi tiramisu mora biti narejen z Biscotti Savoiardi, ki so podobni tistim Baby. Tile lepo vpijejo kavo, ki mora biti vroča, pa obvezno mora biti Mascarpone.
Pa vmes, ko se namoči piškote, se nanje pošprica z vinom Marsala, ki da tak poseben sladkast okus.
Jaz imam doma eno knjigo, kjer so recepti za šarlote in so vse okrogle in vse so narejene s piškoti.
Potem pa žlice v roko, se vsaj ne vidi koliko je kdo pojedel

),
Petra, od kje pa potem tiramisu torta ?? Je pa res, da ne smeš preveč namočit s kavo. Jaz sem jo že delala s piškoti in se mi ni prav nič razlezla, ampak sem jo naredila zvežer, naslednji dan pa odpela obodec in jo naprej okrasila s kakavom in smetano.


Moram pa priznat, da jaz ne opazim neke posebne razlike med temi in bebi piskoti.

Da še jaz lonček pristavim
.
Piškote Savoiardi (imajo v Sparu) naložim v podolgovato pvc posodo. Skuham 2 skodelici sladke prave kave, dodam 2-3 žlice ruma. Malo ohladim, precedim! in s polovico prelijem piškote.
Posebej zmiksam en rumenjak (zelo pomembno je, da je svež!), 3žlice sladkorja in vanilin, da naraste. Dodam (obvezno italijanski!!!)mascarpone (1/2 kg), temeljito zmešam in dodam posebej stepeno alpsko smetano (1/2l), najbolje s kremfixom, da je res trda.
Polovico te zmesi razporedim po namočenih piškotih, malo potolčem, da se zmes razporedi tudi med piškote, naložim naslednjo plast piškotov, prelijem s preostalo kavo. Dodam še ostalo zmes, lepo poravnam, ter posujem z grenkim kakavom.
Pokrijem in shranim za vsaj 12 ur v hladilnik. Se lepo reže.
Tanja, to je isti recept, po katerem sva delali skupaj.
Ne me vprašat, kolk je kalorij... 
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...