Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tiramisu

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2004 23:18
Povezava do prispevka
Ja, med mlekom in jogurti. Saj to je takšna mlečna stvar, ampak zelooo dobra. Jaz pa večkrat naredim tiramisu kar iz tiste vrečke (dr. Oetker ali pa Dolcela). Je tudi zelo dober. Iz jajc ga delam samo takrat, ko dobim domača jajca, za katera je že stokrat preverjeno, da niso okužena. Sem panična od takrat, ko se je moj mož v službi zastrupil s salmonelo.Ouch
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2004 7:24
Povezava do prispevka
Jaz pa ravno obratno, ne zaupam "domačim jajcem". Imam raje od Jate ali kakšne druge znane firme, kjer imajo vse bolj pod kontrolo (sploh ta HACCP sistem je sedaj doteran v nulo - ga imamo v službi in po tem sistemu težko narediš napako) in je težje verjetno, da boš kaj "fasal". In tudi postopki so določeni, pri "domačih", pa nikoli ne veš, s čim je kmet "futral" in kje so se kokoške sprehajale.
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2004 8:56
Povezava do prispevka

Saj vem, Jerca, ampak jajca, ki jim jaz zaupam niso "domača", ampak res domača. To so naši najbližji sorodniki, ki živijo v hribih in jim zelo zaupam. Točno tudi vem kje se kokoške sprehajajo in s čim jih "futrajo". Tudi HACCP poznam, pa je vseeno velik del perutnine, ki se prodaja po trgovinah okužen s salmonelo.


Poleg tega sem imela v bližnjem sosedstvu eno veliko piščančjo farmo. Ti povem, če to vidiš, te vse mine. Uboge živali in ubogi tudi mi, ki to jemo.


Ampak, ojoj..LOL Kako sem zatežila pri tej lepi, njami, njami temi. Embarrassed

LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2004 9:00
Povezava do prispevka
Njami njami ne gre brez jajčk, kaj češ!
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2004 9:08
Povezava do prispevka
Ne gre, ne. Saj ta mesec mene domače kokoške ne dohajajo. Wink
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 37Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2008 17:23
Povezava do prispevka
Obujam eno ultra staro temo. No čez vikend sem se malo sproščala s peko in nastalo je slednje. Poimenovala sem ga kar vanilijev tiramisu.


image file name: 2kb55b730500.jpg

image file name: 2k7965627f82.jpg

Ujela sem še zadnje ostanke sladice za fotografiranje, tako da ni ravno nekaj estetskega.

Sicer pa še recep, ki je zelo preprost in pa plod moje domišljije.

1. plast; baby piškotke pomočiš v (espresso) kavo in zložiš po dnu posode. Čeznje posuješ mlete orehe.

2. plast; skuhaš vanilijev puding in medtem vanj vmešaš (med kuho) še eno jajce ter pol vrečke vanilijevega sladkorja. Dobiš tako gosto kremo, ki jo polovico vliješ (premažeš) čez prvo plast.

3. plast; zopet baby piškotki pomočeni v kavo, ki jih lepo zložiš čez kremo.

4. plast; premažeš s preostalo kremo. Čeznjo pa posuješ še mlete orehe, zatem pravi kakav, na koncu pa sem jaz vse skupaj okrasila še z 70% Lindt thin-i (tanke narezane tablice Lindt čokolade). Čez bi sedla še kakšna smetana, ampak jo takrat nisem imela doma.

Vse skupaj sme nato pustila v hladilniku skoraj pol dneva in postalo je zares kompaktno in majmi.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2008 17:33
Povezava do prispevka
Morem pokomentirat....Jata jajčke so mi pa jaki fu, pa še smrdijo Big smile

No, mi uporabljamo domača jajčka, in ni jih čez domača, vsaj veš kaj ješ...to, da je vse pod kontrolo in v trgovini še ni rečeno, da je vse super, ravno tako se da zastrupit, in to sem občutila na lastni koži.

Kako naredit dober tiramisu doma...kateri sir?
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2008 19:00
Povezava do prispevka
Jaz dam mascarpone, pa je za moje pojme perfekten!
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2008 21:48
Povezava do prispevka
To daš samo sir, jajčke in sladkor? Še kaj poleg? Pa to so potem ja surova jajca? Unhappy
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2008 21:58
Povezava do prispevka
Saj surova jajca niso škodljiva, če so sveža in iz preverjenih virov (pa takšno sladico moraš pojesti v vsaj dveh dneh). Ti zagotovo nima kaj biti. Ima pa moja mami kompleks pred surovimi jajci (če ne ve da so notri pa vse poje) pa potem delamo brez jajc. Ni to pravi tiramisu, ampak je vseeno dober. Daš recimo med maskarpone malo (pol recimo ali pa po okusu) vanilijevega pudinga in je tudi dobro. Pa sladkaš po okusu, pa kakšen amaretto dodaš. Pa vmes malo poizkusiš, če je dobro. Jaz vedno tako delam in sproti dodajam
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2008 22:14
Povezava do prispevka
Saj jaz sem potem ista kot tvoja mami...ne prenesem misli na surovo jajce...drugače pa je ok.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
magic girl
Starost: 38Pridružen: 27. jan 2007Prispevkov: 507Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2008 7:20
Povezava do prispevka
Jaz sem letos polet delal tiramisu z jagodami--in je blo ful dobr .recept pa sm dubla v eni revija mislm da je bila LISA. to revijo mami ful rada kupuje k majo ful dobre repete--tko da se mal splača jo pogledat 
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2008 15:10
Povezava do prispevka
Js tudi ne maram surovih jajc in naredim tako, da dam Moscarpone, sladko smetano in vanilijev sladkor (mleti, v 100g vrečki, ampak ne vsega, po občutku). Sem že delala tudi s skuto, namesto z Moscarpone in je bilo tudi vredu. 
.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2008 17:34
Povezava do prispevka
Ja, tudi pasirana skuta je OK Če se pa bojite, da ne bo dovolj čvrsta krema, pa vmešajte želatino (po občutku in okusu).
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2008 17:32
Povezava do prispevka
sasska je napisal/aJs tudi ne maram surovih jajc in naredim tako, da dam Moscarpone, sladko smetano in vanilijev sladkor (mleti, v 100g vrečki, ampak ne vsega, po občutku). Sem že delala tudi s skuto, namesto z Moscarpone in je bilo tudi vredu. 


To daš slasko smetano za stepanje? Ali navadno kot kisla smetana? Kolikšna količina mascaroneja in kolikšna smetane?
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tiramisu
Stran 4 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.