Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tiramisu

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:03
Povezava do prispevka
Ooo...kak se tole dobro slisi mljask, mljask 
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:07
Povezava do prispevka

njo, tole s smetano moram probat...


zadnjic sem delala macsarpone pod budnim ocesom nadzora eene prijateljice (ki res obvlada take zadeve) in nisva dali nic beljakov, samo rumenjake (primerno vecjo kolicino), bil pa je res potem fuuul boljsi tiramisu

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:08
Povezava do prispevka

Syd, saj tudi je mljask


Sem napisala vse podrobnosti, da res mora uspeti. Itak so meni všeč taki recepti, kjer se nič ne kuha in peče, in takšen je tiramisu. Pa rumove kroglice, pa še  Upgrade your email with 1000 s of emoticon iconsčisto nič drugega mi trenutno ne pride na misel


 


Ronza, lahko daš tudi kakšen rumenjak več, ampak mene je vedno strah, ker so pač surovi. Beljake potem s pridom uporabim za munchmalow, kjer jih ni nikoli preveč.

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 45Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 17:19
Povezava do prispevka

Mi doma namočimo kekse kar v mleko, kateremu smo dodali malče ruma. Pride bolj nežno in je odlično za une ki nimate ne vem kako rade kavo. Rok uporabe pa je malo krajši.

Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 8:14
Povezava do prispevka
Jaz bom danes delala tiramisu, ampak se malo bojim surovih jajc. A je katera kdaj poskusila narediti kremo čisto brez njih?
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 8:22
Povezava do prispevka
Jaz ga delam vedno brez jajc in sicer delam s kremo za kremne rezine. (Kremin - od Kolinske). Kremo zmiksam po receptu na vrečki, prej še v vodo dodam malo ruma ali rumove arome in vanilin sladkor, nato pa v to zmiksano zmes z lopatko počasi vmešam še dve stepeni sladki smetani.
0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 8:28
Povezava do prispevka
mamy, tudi jaz nardim takole, samo da ne dam vanilin. in se mi nič ne
razleze. razleze se lahko tudi, če ne zmiksaš rumenjak in beljak
posebej!

tako je vedno lepo gost in ga lahko čez kakšno urco že narežem.
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 8:32
Povezava do prispevka
Jerca, in je dobro?
0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 8:46
Povezava do prispevka
jerca
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 9:23
Povezava do prispevka
Božansko !!! Ampak moraš res dodati rum in vanilin sladkor, da ubiješ vonj in okus po mleku (V Kreminu je ogromno mleka). In stepena smetana, vmešana v to pripravljeno zmes je tudi pika na i. (tudi za kremšnite, ampak pri kremšnitah dam poleg smetane v zmes, še smetano na vrh)
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 9:24
Povezava do prispevka
Koliko pa daš ruma in sladkorja? (spomnila sem se namreč, da pridejo ta vikend otroci k nam... zato še posebna panika okoli jajc in malo tudi ruma)
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 9:29
Povezava do prispevka
Če bodo jedli otroci, potem daš rumovo aromo ali Regina - rumov sladkor. Jaz to skupaj z vanilin sladkorjem ( 1 vanilin sladkor + 1 rumov sladkor) raztopim kar v vodi, v kateri potem zmiksam zmes za kremšnite. Dodatno teh zadev nič ne skadkam, ker je zadosti sladko.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2004 22:48
Povezava do prispevka
Kje se pa dobi mascarpone? Sem danes ze imela v rokah tisto zmes za
tiramisu...pa sem rekla, da bom najprej vprasala za mascarpone.



Drugace pa primorke...najboljsi tiramusi sem jedla v Mignonu v Portorozu. Tega pa res noben ne prekasa. Njamsi
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2004 22:54
Povezava do prispevka
V vsakem Mercatorju ga imajo
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2004 23:09
Povezava do prispevka
Na katerem oddleku pa? Med mlekom in jogurti?  NImam pojma  Sem zelo nevedno dekletce 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tiramisu
Stran 3 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.