Mislm, da tale (moja verzija) še ni bila napisana:
- baby piškoti (eurospin, mislm da piše gor savoiardi)
- mascarpone (eurospin, ker je cenejši in tudi najboljši za moje pojme)
- mleko
- sladkor
- malo stisnjenega limoninega soka (nekaj kapljic, da ni preveč kislo)
- lahko tudi limonina lupinica
- skuhana kava, noter rum (količina: po želji)
Skratka, v pekač ali pa en model (bilo kaj) položim najprej piškote po vsej površini, nato jih počasi polivam s kavo, tako da se je dobro napijejo (ponavadi je to nekje 2dcl). Potem je treba narediti maso in sicer v eno posodo dam ponavadi 2 mascarponeja in toliko mleka, da lahko mascarpone lepo zmešaš in nastane taka ne preveč gosta in tudi ne preveč redka krema (da se skup drži, vendar se jo da lepo mazat). V to kremo dam še malo limoninega soka ali pa lupinico, in sladkor - tega kolikor želite, jaz dam nekje 2 žlici, da dobi mali sladkast okus, ne sme bit preveč, ker so že piškoti sladki. To se zmeša in polovico te mase (lahko tudi manj) namaže na začetku omenjeno plast piškotov. Potem pridejo spet ena plast piškotov, ki jo zopet poliješ s kavo, da se namočijo in potem pride spet plast mascarponejeve mase. To potresem z kakavom v prahu ali pa naribano čokolado (z več kakava). Daš v hladilnik za nekaj ur (priporočeno naj bi bilo 8) - če smo lačni, je po 2-3 urah tudi že v redu
Ta tiramisu hvalijo vsi, ki so ga probali, še celo tisti, ki niso ljubitelji tiramisuja. Torej, meni je zelo važno, da so piškoti res dobro namočeni, da ni suho in da je mascarpone ne preveč sladek in mehko kremast.
Zagotovljen uspeh!
