Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tiramisu

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2008 17:54
Povezava do prispevka
Če dodajam smetano (sladko za stepanje), dam maksimalno 1 na en maskarpone (ne vem koliko je že, 250 g mogoče). Drugače ima več okusa po smetani. Če imaš rada, jo dodaš več. 
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2008 20:11
Povezava do prispevka
To je ona mala smetana 250 ml ne? Prav tako sir. Ehm..pa smetano prvo stepeš ali sir in smetano skupaj stepaš? Hvala Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2008 21:03
Povezava do prispevka
Ja, mala smetana Jaz jo posebej stepem in nato dodam v že malo zmešan maskarpone. Količine pa prilagodi za tvoj model, da ne bo premalo kreme
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2008 10:10
Povezava do prispevka
Super, to bo treba sprobat, kak se pa naredi tiramisu z biskvitom?

Kje dobit dober sir (spar, tuš, lidl... in katera znamka)?
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2008 10:19
Povezava do prispevka
Meni je pa tale tiramisu NAJ NAJ boljši!


http://blog.gruber.si/2007/11/19/tiramisu-po-najino/
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. sep 2008 15:01
Povezava do prispevka
Zanimiva različica. Jaz maso naredim podobno, samo da dam mariborsko skuto, smetanov namaz (Lj mlekarne) in dve navadni smetani. pride zelo dobra masa in prav zaradi tega je tiramisu ena izmed mojih naj slaščic. Poleg mafinov seveda Big smile

Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
majja
Starost: n/aPridružen: 9. jun 2008Prispevkov: 10Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2008 11:36
Povezava do prispevka
Mislm, da tale (moja verzija) še ni bila napisana:
- baby piškoti (eurospin, mislm da piše gor savoiardi)
- mascarpone (eurospin, ker je cenejši in tudi najboljši za moje pojme)
- mleko
- sladkor
- malo stisnjenega limoninega soka (nekaj kapljic, da ni preveč kislo)
- lahko tudi limonina lupinica
- skuhana kava, noter rum (količina: po želji)

Skratka, v pekač ali pa en model (bilo kaj) položim najprej piškote po vsej površini, nato jih počasi polivam s kavo, tako da se je dobro napijejo (ponavadi je to nekje 2dcl). Potem je treba narediti maso in sicer v eno posodo dam ponavadi 2 mascarponeja in toliko mleka, da lahko mascarpone lepo zmešaš in nastane taka ne preveč gosta in tudi ne preveč redka krema (da se skup drži, vendar se jo da lepo mazat). V to kremo dam še malo limoninega soka ali pa lupinico, in sladkor - tega kolikor želite, jaz dam nekje 2 žlici, da dobi mali sladkast okus, ne sme bit preveč, ker so že piškoti sladki. To se zmeša in polovico te mase (lahko tudi manj) namaže na začetku omenjeno plast piškotov. Potem pridejo spet ena plast piškotov, ki jo zopet poliješ s kavo, da se namočijo in potem pride spet plast mascarponejeve mase. To potresem z kakavom v prahu ali pa naribano čokolado (z več kakava). Daš v hladilnik za nekaj ur (priporočeno naj bi bilo 8) - če smo lačni, je po 2-3 urah tudi že v redu Smile
Ta tiramisu hvalijo vsi, ki so ga probali, še celo tisti, ki niso ljubitelji tiramisuja. Torej, meni je zelo važno, da so piškoti res dobro namočeni, da ni suho in da je mascarpone ne preveč sladek in mehko kremast.
Zagotovljen uspeh!

0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2008 11:15
Povezava do prispevka
Berem, da vas veliko ne mara jest surovih jajc, jaz imam en recept za Tiramisu brez jajc - direkt iz Firenc:
 
Sestavine:
450 g sirčka Mascarpone
75 g vanilijevega sladkorja v prahu
125 ml kavinega ali Tiramisu likerja
90 g naribane grenke čokolade
450 g sladke stepene smetane
2 žlički močne črne kave
18 piškotov Savoiardi
 
Postopek:
Mascarpone zmešamo z vanilijevim sladkorjem, 3 žlicami likerja in 2/3 naribane čokolade.
Smetano stepemo in jo primešamo mascarponeju.
V drugi posodi zmešamo preostali liker, kavo in 2 žlici vode.
V stekleno posodo položimo najprej Savoiarde, namočimo jih z likerjem, na to namažemo kremo in postopek ponovimo (odvisno od posode ali še 1 krat ali 2 krat). Po vrhu zadnjo plast potresemo s preostalo 1/3 čokolade.
Pecivo naj stoji v hladilniku vsaj 4 ure pred serviranjem, da se vse skupaj napoji.
 
Z istimi sestavinami lahko hitro naredite tudi tiramisu torto.
Kupite čokoladne oblate, jih napojite z likerjevo - kavno mešanico in namažete z mascarponejevo kremo (kot zgoraj), po vrhu posujete z naribano čokolado.
Jaz sem jo enkrat naredila iz kupljenih oblatov, pa ni nihče vedel, da biskvita nisem sama spekla.
 
 
 
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2010 14:44
Povezava do prispevka
Mene pa zanima kakšen je ta Tiramisu liker?
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
cristallyne
Starost: 46Pridružen: 21. mar 2006Prispevkov: 2686Kraj: NMStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2010 20:07
Povezava do prispevka
npr.
image file name: 2k6d97a633e3.jpg
 
crownwineandspirits.com
"Dve stvari sta brezmejni: vesolje in človeška neumnost. Za vesolje nisem povsem prepričan".(Einstein)
0
Nazaj na vrh
riry
Starost: n/aPridružen: 8. apr 2005Prispevkov: 357Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2010 20:14
Povezava do prispevka
Moja različica tiramisuja, ki mogoče to potemtakem sploh ni, je pa brez mascarponeja (in surovih jajc). Kremo naredim iz (mrzlega) vanilijevega pudinga Galetta - zmešam 1 pollitrsko sladko smetano, mleko (po občutku- kake 3 dcl zlijem takoj v smetano, ostalo pa kasneje med stepanjem, dokler masa ne postane primerno gosta (oz. redka)) in seveda 2 zavojčka Gallete. Meni je super njami
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2010 20:20
Povezava do prispevka
Ravnokar sem naredila tiramisu po PL-receptu super je izpadel, edino sem nekaj spremenila - doma ne maramo surovih jajc, tako da sem kremo skupala. Njam, njam, za prste polizat
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2010 22:41
Povezava do prispevka
bubica: Kako si jo skuhala, po sitem postopku si naredila, tudi beljak noter dala, potem pa skuhala?

crist: veš slučajno kje se kupi tale Tiramisu liker? Sama ga še nisem opazila.

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. nov 2010 9:57
Povezava do prispevka

AngelEye je napisal/abubica: Kako si jo skuhala, po sitem postopku si naredila, tudi beljak noter dala, potem pa skuhala?

Z mešalnikom sem zmešala jajca in sladkor in to potem na pari skuhala, dodala stepene beljake in vse skupaj pustila, da se je ohladilo, v to hladno kremo pa sem vmešala še mascarpone. Najprej se mi je zdelo, da je nekam malo kreme, ampak je je bilo čisto dovolj

Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. nov 2010 17:12
Povezava do prispevka
Še tukaj moram pohvaliti PL-recept za tiramisu. Res je odličen, ampak samo zato ker je tako enostaven. Brez dodatkov, ki bi samo pokvarili pravi tiramisu. Delala sem ga 1. in uspel je odlično (tudi po mnenju "poznavalcev" tiramisuja). Pohvale Nini, ki je prispevala recept 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tiramisu
Stran 5 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.