Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

alecia

  • alecia je komentiral/a članek Je vaše telo zakisano? Kako lahko ukrepate.

   14. apr 2015 19:51
   Zakisanost krvi ali telesa ne obstaja. Ph krvi je od 7,35 do 7,45, kar je blago bazično in vsaka sprememba pomeni nič drugega kot smrt. Nikjer ne vidim, da bi bila navedena lestvica ali podatek, kdaj je naše telo "zakisano"? Če je govora o klasični lestvici Ph 1-14, pa me le zanima, kdo ima Ph krvi recimo 6 in še hodi po svetu. No, še veliko bi lahko povedala o teh bučkah, pa ne verjamem, da bi bilo smiselno.
   0
  • alecia je napisal/a na forum v temo Ljubosumje.

   13. nov 2014 14:22

   Pinacolada, nisi dojela bistva mojega posta.

   Nisem govorila o tem, da sem bila z njim, ker bi hotela malo razburjenja in samo dolgo avanturo. Ampak o tem, da je bila taka zveza le posledica mojega trenutnega takratnega notranjega nemiru. V tistem stanju je bil takratni fant popoln zame. Z njim bi preživela lahko tudi celo življenje, pod pogojem, da ne bi delala nekaj na sebi, da bi se počutila bolje. Po drugi strani pa ne.  Dokler sem bila sama pri sebi šibkejša, sem se trudila za tako zvezo z vsemi močmi. Iskala igovore za njega itd. Ko pa sem ga začela preraščati, so občutki večnost z njim minili. In na dolgi rok od takrat ... In ne, taki ljudje iskreno ne zaupajo svojih življenskih upov vate. Ja, in potem sem jaz p*****a, ker mi ni vseeno zame. Tak človek ti ne zaupa niti glede preprostega klica z nasprotnim spolom, ne da bi ti zaupal svoje življenje in upe. Ti ne zaupa, si pa te lasti. In skozi oblastnost ti daje ta lažen občutek pripadnosti njega do tebe. Run Forrest, run!

   Ne, bežanje iz zveze ni rešitev. Vsak pa pri sebi ve, kaj je pripravljen predelati skupaj s partnerjem. Upam.

   215
  • alecia je napisal/a na forum v temo Ljubosumje.

   12. nov 2014 15:24

   Wilma, tvoja zgodba je kot da bi brala mojo 2-3 leta nazaj. Po eni strani ljubosumje, po drugi pa pretirana skrb in pozornost zame. Da ne omenjam kombinacije z alkoholom ... A veš, kako se je končalo? Tako, da je on mene zapustil. Ker ga bojda omejujem, ga hočem spreminjati, da mora plesati, kot jaz žvižgam itd. Jaz sem ga nagnala vsaj sto krat, enakokrat vzela nazaj. On mene enkrat in nikoli me več ni hotel. Se mi je zrušil svet takrat, ampak naredil mi je največjo uslugo v življenju, ki mi jo je lahko. Ko ti narcisi izpijejo vso energijo, grejo sami. Pojdi raje sama. In postani to, kar hočeš, da se ti dogaja v življenju. Potem bojo tudi pravi ljudje okoli tebe.

   Še največ pa naredi zase, za svojo notranjo rast in samozavest. Jaz nikoli nisem imela težav s takimi moškimi, dokler sem tudi sama bila notranje močna. Z njim sem se zapletla, ko sem bila v življenju manj prepričana vase in sem si zaželela malce akcije in dogajanja. I guess. S tega vidika mi je bil zanimiv. Verjetno zato, ker me je puščal zmedeno vsak dan posebej 3-letne zveze. To bivšo zvezo zelo rada tudi imenujem dolga avantura. Predvsem zato, ker si niti dneva z njim nisem zaželela preživeti za zmeraj. Ne na tak način. Čeprav je vse vodilo v življenjske plane, se je hvalabogu končalo.

   215
  • alecia je napisal/a na forum v temo Ljubosumje.

   11. nov 2014 16:44

   Mislim, da sem tudi sama enkrat iskala v tej temi podoben nasvet kot ti ... in vse, kar se je končalo iz podobnega razmerja, kot ga opisuješ ti, je bil njegov konec. Kar je navsezadnje tudi najbolj smotrno. Verjemi, da ti ničesar od tega, kar opisuješ, ni potrebe prenašati. Še toliko bolj ne, če imaš z njim vse karte odprte in vest čisto. In verjemi, da se po čem takem da najti normalno vezo. Ljubosumja brez primere jaz ne prištevam pod normalno. V nobeni obliki in nikoli več.

   Tukaj ne maram olepševati zadev in vidim rešitev samo eno: konec. Sem šla sama čez to in niti približno tak človek ni vreden vsega truda okoli njega in reševanja njegovih težav, v zameno za nek zdrav odnos. Ki ga mogoče nikoli ne bo ali pa bojo takšne ali drugačne zadeve nekako zmeraj visele med vama. Izbira je tvoja. Jaz še enkrat kaj takega ne bi izbrala nikoli več.

   Edit: me je Ana prehitela in se popolnoma strinjam z njo. Najdi tudi pri sebi, zakaj te takšni moški privlačijo. Tudi tukaj se neizgovarjaj sama sebi, češ, nimam sreče. Mogoče res ne, imaš pa izbiro. Lahko ne izbereš lastne drame v življenju.

    

   215
  • alecia je napisal/a na forum v temo Šampinjoni.

   7. feb 2014 17:47

   Šampinjone brez težav uporabi, če ni kakšnih vizualnih posebnosti (gniloba, plesen) ali čudnega vonja smiley

   16
 • alecia je všečkal/a forumski zapis Obvezno cepljenje otrok - plusi in minusi.

  6. feb 2014 20:13
  0
  • alecia je napisal/a na forum v temo Zdrav jedilnik pri težavah z želodcem in črevesjem.

   1. feb 2014 15:48

   Vajini stanji pa res nista zavidljivi. Če ni diagnosticirano kakšno posebno stanje, je potrebno pač poslušati svoje telo, kaj mu odgovarja in kaj ne - in seveda v okvirih načela zdrave prehrane. To je seveda dolgotrajen proces, vendar drugače ne gre. Pa težiti zdravnikom, da naredijo čimveč možnih preiskav.

   Obema bi svetovala, da izločita iz prehrane vsa izrazito predelana živila - hrenovke, paštete, salame, kupljene namaze, sokove, gazirane pijače, kakršnekoli sladkarije, kupljeno pekovsko pecivo ... in se osredotočita na osnovna, manj predelana živila. In seveda majhni obroki večkrat na dan - prenajedanje v takih primerih odpade.

   V vajinih jedilnikih opazim, da pojesta premalo beljakovin. Pri težavah z želodcem je priporočljivo uživati predvsem belo meso - piščančje, in če vama ustreza, bolj pokuhano in podušeno, izogibajta se močno popečenim zrezkom, ker to dodatno bremeni želodec. Zajčje meso je tudi super izbira, če je možnost za to smiley

   Torej, kaj jesti. Glede na težave z želodcem, je tudi nesmiselno se kar naenkrat podati v prehranjevanje polno vlaknin, visokovrednih beljakovin itd, ker je želodec že sedaj zelo obremenjen in nezmožem opravljati svojo primarno funkcijo. Kar trenutno rabi, je preprosta energija, ki ga ne obremeni preveč, kar pa niti približno ne pomeni uživanje junk food-a. Se pravi izogibanje pečenemu mesu - raje podušeno, namesto zelenjave na žaru - zopet kuhana/na pari, kruh - raje bolj v rangu belega kot pa takega s tisoč semeni. Izogibati se mlečnim izdelkom - zaradi laktoze.

   Bubba, najprej bi bilo smiselno ugotoviti, za kakšne težave gre in ugotoviti, kaj ti ustreza jesti, šele potem pa delati na uzgubljanju teže, če je to tvoja želja. Tvoj jedilnik vsebuje preveč ogljikovih hidratov, zato te zvečer popade lakota. Če ješ piščanca, si ga pripravljaj bolj proti koncu dneva s kakšno zelenjavo, ki ti ne povzroča težav. Recimo zjutraj namesto juhe lahko poskusiš kakšen smoothie z zelenjavo, kaj podobnega lahko potem tudi malicaš smiley

   6
  • alecia je napisal/a na forum v temo 5-HTP.

   1. feb 2014 15:15

   Hvala, Tanja smiley V bistvu mi je zelo jasno, da ne bo šlo samo za placebo učinek smiley

   97
  • alecia je napisal/a na forum v temo Zdrav jedilnik pri težavah z želodcem in črevesjem.

   31. jan 2014 20:15

   Bubba, imaš težave z želodcem tudi točno diagnosticirane od zdravnika ali so to do sedaj samo tvoja osebna opažanja? Pri takih težavah je zelo težko govoriti na pamet in na sploh, saj se lahko naredi več škode kot koristi. Je fino vedeti, v kakšnih okvirih ti naj svetujemo (sploh, če gre za primer bolezenskega stanja)  smiley

   6
  • alecia je napisal/a na forum v temo Kaj vas je zaznamovalo v prejšnji zvezi?.

   31. jan 2014 14:45

   Kaj me je zaznamovalo:

   - da se meje drugega končajo tam, kjer se moje začnejo

   - da moja odprtost in liberalnost ni izgovor, da ti pustim delati vse packarije z mano in za mano, ki se ti zahočejo

   - da si zaslužim ljubezen, spoštovanje in mir v zvezi

   - da sem se naučila biti sama s sabo in sama sebi najboljša družba smiley

   18
 • alecia je všečkal/a forumski zapis Obvezno cepljenje otrok - plusi in minusi.

  31. jan 2014 14:31
  0
  • alecia je napisal/a na forum v temo 5-HTP.

   31. jan 2014 14:28

   Sem jih danes tudi jaz naročila, upam na najbolje, če ne drugega - na vsaj placebo učinek smiley Sem padla v neko čudno obdobje otopelosti in totalne nemotivacije. Spim zelo slabo, nekaj zaradi troizmenskega dela, ampak če se po dnevih možnega počitka še zmeraj ne spravim k sebi (in tole traja že tako v ciklusih mesece!), je pa čas za brco v rit, pa čeprav se bom prepričala na tak način smiley

   97
 • alecia je všečkal/a forumski zapis Obvezno cepljenje otrok - plusi in minusi.

  30. jan 2014 18:17
  0
  • alecia je napisal/a na forum v temo Prenehanje s kontracepcijskimi tabletkami.

   18. dec 2013 12:32

   Pozdravljene punce!

   Če je kateri ostala kakšna škatlica Femodena ob prenehanju, bi bila zelo vesela, če mi po dogovoru posodi/odstopi kakšno škatlico. Se oddolžim smiley Sem ugotovila, da sem se malo zaračunala pri štetju, kdaj iti po naslednji letni recept in to žal ne bo mogoče pred novim letom.

   669
  • alecia je napisal/a na forum v temo Piercing - 2. del.

   21. jul 2013 1:09

   Pa imam še enega, in sicer Christino smiley Narejen slabe tri tedne nazaj in šele sedaj vidim, kaj pomeni celjenje pirsinga smiley V bradavici se je zacelil površinsko brez vseh posebnosti; nobenih izcedkov, limfe ali biločesa. Tale gospodična pa je malce zahtevnejša (je pa  tudi res, da je to eden izmed zahtevnejših pirsingov za celjenje). Limfa se svetlika še zmeraj, če sem se kam zadela, je zelo zaskelelo, ne bi pa rekla ravno, da je kaj vneto, ker rdečice okoli vbodov ni. No, mislim, da je čisto miceno v zgornji luknjici, ampak je to morda samo v mojih možganih, pa še dobro ne vidim tako daleč smiley Tako, da upam na najbolje še naprej.

   81
  • alecia je napisal/a na forum v temo Tattoo.

   30. apr 2013 14:15

   Če že imaš tetovaže, veš, kakšno bolečino približno lahko pričakuješ, tako da po moje na nartu spet ne bi smelo tako zelo boleti smiley

   712
 • alecia je všečkal/a forumski zapis Kaj poslušamo? - 6. del.

  28. apr 2013 4:52
  0
  • alecia je napisal/a na forum v temo Piercing - 2. del.

   26. apr 2013 22:39

   Sporočam, da se moj piercing celi super duper smiley Prve tri dni je bila na palčki še zasušena kri, potem pa niti sluha ne duha o kakšnih drugih izcedkih ali biločem. Otekline praktično nobene, tudi kasnejših nobenih bolečin ni bilo. Je pa res, da sem zelo dosledna pri negi in se bradavice ne dotikam z golimi prsti niti po pomoti. Navdušena sem smiley

    

    

   81
 • alecia je všečkal/a forumski zapis Kaj poslušamo? - 6. del.

  21. apr 2013 18:26
  0
  • alecia je napisal/a na forum v temo Dietna prehrana (brez glutena in laktoze).

   18. apr 2013 22:48

   Laktozo vsebujejo vse vrste mleka živalskega izvora, vsebnost pa je različna od vrste živali. Torej, karkoli rastlinskega bo imelo oznako mleko, laktoze zagotovo ne vsebuje. Sojino mleko je samo naziv nečesa in z mlekom kot takim nima dosti skupnega in je bolje rečeno napitek. Enako velja za ostale vrste  rastlinskega mleka - riževo, mandljevo in izdelke iz njih (jogurt, puding). Oznako brez laktoze pa imajo izdelki narejeni iz mleka živali in tako laktoze ne vsebujejo. Rastlinski izdelki tega naziva ne potrebujejo, saj laktoze v osnovi nimajo in bi bila taka oznaka zavajanje.

   64
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 9. maj 2022 18:38
  Slavospev poceni laku za nohte
 • Tanja 26. apr 2022 16:57
  Razočaranje
 • Tanja 26. apr 2022 15:39
  Odličen
 • Dow* 14. nov 2021 20:14
  super
 • Dow* 14. nov 2021 20:09
  še kar
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kot celota se dobro počutimo le, če smo urejene kot celota – torej na to vpliva tudi izbira spodnjega perila.