Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Muffini

Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2004 22:16
Povezava do prispevka

neleja je napisal/awiiiiii dobila želen pekaè. zj me pa zanima še nekej: kolk mase je treba dat v eno lukno?


Do roba, lahko pa se malo vec, ce imas viska mase.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 36Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2004 22:19
Povezava do prispevka
hvala  
Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 28. nov 2004 19:39
Povezava do prispevka

Ravnokar sem spekla Smrketine muffine (recept z Nutello), NJAMI!  


V recept sem dala le manj koščkov čokolade, vendar so prišli vseeno zelo dobri, le malo manj sladki.

0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 28. nov 2004 23:04
Povezava do prispevka
Jerca je napisal/a

A res? Kaj pa?


 Recept !!



Bom napisala takoj, ko najdem listek z receptom. Trenutno je nekje "pospravljen".

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2004 8:25
Povezava do prispevka
Kaj nas "matraš"!
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2004 18:32
Povezava do prispevka

Recept za muffine s figami in orehi - recept je nepreizkušen :


100g suhih fig (ali drugo suho sadje)
100g orehovih sredic
200g moke
3 žličke pecilnega praška
100g rjavega sladkorja
noževa konica natrona
1/2 žličke mletega cimeta
noževa konica mletih nageljnovih žbic in mletega karamoma
2 jajci
250ml pinjenca (Buttermilch)
75ml jedilnega olja

Za obliv:
200g polgrenke kuverture
40g kokosove maščobe


1. Fige narezati na majhne kocke. Od orehovih sredic prihraniti 12 lepih - preostale na drobno nasekljati.
2. Moko in pecilni prašek zmešamo, presejemo in dodamo natron, cimet, žbice in karamom.
3. Dodamo jajci, pinjenec in olje ter zmešamo v enotno maso. Dodamo fige in orehe (nasekljane).
4. Testo razdelimo v 12 posodic in pečemo na 180 stopinj ca. 20-25 min.
5. Muffine pustimo stati ca. 10 min , potem jih vzamemo iz posodic in ohladimo.
6. Za obliv pripravimo kuverturo in kokosovo maščobo (v vodni kopeli). Muffine okrasimo s kuverturo in preostalimi orehovimi sredicami.


Vir: Dr. Oetker - Muffins


Sem pozabila napisati, da so muffini (recept z nutello) super uspeli.

Sasha
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2004 19:50
Povezava do prispevka

Imam dve vprašanji:


  1. natron ??


  2. kuvertura ??

0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2004 20:03
Povezava do prispevka
Natron ne vem kaj je, kuvertura je pa cokolada za glazuro.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Anais
Starost: n/aPridružen: 16. avg 2004Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2004 20:03
Povezava do prispevka
natron je soda bikarbona. kuvertura je ze pripravljen cokoladni obliv
za torte, dejansko grenka cokolada s precejsnjim delezem mascob, ima jo
npr. Manner. upam, da ne sirim laznih informacij.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2004 20:10
Povezava do prispevka
Hvala, Planet lepote in znanja !!
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 7:40
Povezava do prispevka
Imam še eno vprašanje... zakaj je treba dati sodo bikarbono v mešanico za muffine? Zadnjič je nisem dala, ker je pač nismo imeli doma, pa so bili muffini ravno tako dobri (bananini)....
Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 9:25
Povezava do prispevka
To tudi mene zanima, ker je pecilni prašek že v receptu. Soda bikarbona je pa že v pecilnem prašku.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 9:40
Povezava do prispevka
Jaz nikoli ne dam sode bikarbone poleg, ker pride noter ze en celi pecilni prasek. Bom pa enkrat probala se z sodo, pa bomo videli, ali bodo nastali giant muffini.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 9:47
Povezava do prispevka
JAz sem zadnjič delala muffine in ker nisem imela pecilnega, sem dala
žličko sode bikarbone,..muffini so tako narasli, da sem se ustrašila,
da mi bodo s pleha pobegnil
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2004 9:51
Povezava do prispevka
Jaz sem tudi že uporabila sodo bikarbono pri peki peciva, ko mi je enkrat zmanjkalo pecilnega praška. Nikoli pa nisem obeh skupaj uporabila.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Muffini
Stran 8 od 27
Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Slovenska prestolnica je še drugi dan zasijala kot središče modnega oblikovanja, kjer so se predstavili tako uveljavljeni, kot novi oblikovalci.