Alena je napisal/a Ker je point, da se preliv strdi. Daj mogoče zelo malo masla. Ker, če je samo čokolada se bo lomila in težko režeš. Razen mogoče z vročim nožem.

Oz. maslo spet zamenjaj s kokosovo maščobo.
Po mojih izkušnjah se čokolada strdi, če ne vmešaš ničesar. Tudi če vmešaš maslo ali drugo maščobo v podobnem agregatnem stanju, se bo čokolada strdila (maslo se na hladnem strdi, na sobni temperaturi pa le zmehča). Če vmešaš olje se čokolada ne bo strdila (obstaja verjetnost da bo preveč pocasta če daste preveč olja).
Če želiš mehkejši čokoladni preliv lahko dodaš v stopljeno čokolado nekaj sladke smetane (za točen recept malo poglej, ker ni vseeno kakšno je razmerje med smetano in čokolado).
Pri dodajanju raznih sestavin v stopljeno čokolado se včasih rado zgodi, da bo vse skupaj ena katastrofa, se ne strdi, se lomi, se sesiri... groza.
Pri meni se najbolje obnese sama čokolada ali pa z dodatkom sladke smetane.
Sinth, ko dodajaš maščobo v testo, se lahko odločiš samo za eno, ali olje, ali maslo (razen pri krhkem testu seveda). Jaz uporabljam olivno olje (pečeno nima nobenega okusa).
Drugače pa hvala punce

Travica, veš da ne vem če so to londonske rezine

Sarika, čisto odvisno kakšno testo boš imela. Eni se zelo razlezejo, drugi nič. Poizkusi

Estelle, skupaj z mami sva pekli, ampak tako
odoka, sva potrebovali 3-4 popoldneve.