Me veseli, da so vam všeč.

Če imaš kupljeno že pripravljeno mešanico brezglutenske moke, potem ne bi smelo biti večjih problemov, ker imajo te mešanice takšno razmerje različnih GF(gluten-free) mok in ostale dodatke(ala xanthan, guar gum - se dodaja zato, da je testo manj drobljivo) notri, da se čimbolj približajo lastnostim glutenske moke. Drugače pa je testo seveda bolj drobljivo, ni tako elastično.. najbolje, da ga valjaš in izrezuješ piškote na jedilni foliji in jih potem z neko tanko spatulo ( lahko uporabiš tisto plastično karto za okraševanje tort) previdno prelagaš na pekač obložen s peki papirjem. Pa res pazi, da jih ne prepečeš, ker so piškoti že tako malo trši kot tisti, ki so delani s pšenično moko. In tudi, če so piškoti na koncu trdi kot kamen, jih fajn premaži z marmelado, po dva zlepi skupaj in za par dni zapri v pločevinasto škatlo, bojo vsaj za pojest.

Če še vedno ne bodo za pojest, jih zdrobi in porabi v receptu za kakšne kroglice, ježke, bajadere ipd.
Na teh povezavah imaš nekaj nasvetov glede peke brez glutena:
1.
Cooking & Baking Gluten-free2.
GF cooking & baking tips3.
Gluten-free bakingJaz bi na tvojem mestu za probo naredila piškote iz 1(sladkor):2(maslo):3(brezglutenska mešanica) testa + jajca + nekaj pecilnega praška in sode bikarbone. Lahko pa nekaj moke nadomestiš tudi z mandljevo moko ( fino mleti olupljeni mandlji), ki se zelo dobro obnese.