Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Post izboljša zdravje in podaljšuje življenje

13. avg 2012 10:36
0

Oglasno sporočilo

... prehranjevanje in občasno postenje ter redno gibanje izboljšujejo zdravje in podaljšujejo življenje. Nova odkritja znanstvenikov pa so ponovno potrdila, da kratki in nadzorovani posti zelo izboljšajo zdravje.

postenje

Pred kratkim je bila na to temo na BBC 2, oddaja z naslovom 'Eat, Fast and Live Longer', v kateri se je voditelj podal na pot postenja. Odločil se je za 3-dnevni post in čeprav je bil med samim postom precej nejevoljen, je ugotovil, da je postenje zmanjšalo nevarnost za nastanek diabetesa.

Tri dnevni post mora biti narejen vsake 3 mesece, da se doseže izjemne pozitivne učinke postenja – obstaja pa tudi lažji način, ki je manj strog in traja le 1 dan. Gre za post, pri katerem se posti vsak drugi dan, s tem, da se lahko zaužije 400 do 500 kcal, naslednji dan pa se lahko je po starem. Raziskovalci z univerze Illinois v Chicagu so namreč izvedli raziskavo, v kateri sta sodelovali dve skupini predebelih ljudi, ki so se postili vsak drugi dan.

V raziskavi so ugotovili, da postenje vsak drugi dan celo prekaša učinke tako zelo popularne detoksifikacije – ljudje, ki so se držali blagega posta vsak drugi dan, so lahko naslednji dan jedli tudi zelo nezdravo mastno in kalorično prehrano, a se jim to ni poznalo na zdravju.

Post – tudi zelo osnovna in prilagojena oblika – je torej nadvse zdravju koristen, zato priporočamo, da ga čim prej preizkusite! Več o pravilnem postenju, tudi dolgotrajnejšem, pa si lahko preberete v članku Post: razstrupite svoje telo.

PREBERITE TUDI:

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zima je tu in predstavljamo vame 6 trendov plaščev, ki bodo letošnjo zimo najbolj 'in'.