Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Odkrili preprost, a neverjetno učinkovit način za hujšanje

27. jul 2011 11:03
0

Oglasno sporočilo

Večina bi predpostavljala, da če bomo jedli z velikim priborom, bomo pojedli več in če z manjšim, manj. A resnica je ravno nasprotna, saj je raziskava pokazala, da večje kot so vilice, s katerimi jemo, manj hrane zaužijemo.

­prehranjevanje­
Foto: Famke Backx

Raziskovalci z univerze v zvezni državi Utah so izvedli raziskavo v priljubljeni italijanski restavraciji. V raziskavi so uporabili dve velikosti jedilnih vilic: večje so lahko zajele 20 % več hrane kot vilice normalne velikosti. V obdobju dveh dni so tako obiskovalcem za naključno izbranimi mizami podelili večje vilice. Preden so prinesli hrano, so krožnike s hrano stehtali, da so zagotovili popolnoma enak obrok vsem gostom.

Po koncu obroka so krožnike ponovno stehtali, da bi videli, koliko hrane so gosti pojedli in ugotovili, da so tisti, ki so imeli večje vilice, pojedli manj kot tisti, ki so jedli z vilicami običajne velikosti. Raziskovalci so tako prišli do zaključka, da je zaradi čedalje bolj polnih urnikov ljudi in naraščajočim trendom prehranjevanja v restavracijah, prehranjevanje z večjim priborom lažji in učinkovitejši način omejevanja količine zaužite hrane kot omejevanje same količine ali kalorij.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da je uživanje sladkorja izjemno škodljivo za zdravje, čivkajo že ptički na strehi.