Osnovni recept:
- nekaj vode, da kaša ni pregosta za mešalnik
- pol volumna zelenjave (solate ali listov radiča, belega ali rdečega zelja, pese, peteršilja, izogibamo se plodov zelenjave, ker imajo več sladkorjev, jh pa tudi uporabljamo, npr. redčo peso, korenje, avokado, kumare...)
- pol volumna sadja, univerzalne so banane, potem pa vse ostalo
- začimbe za izboljšanje okusa: limonin sok, včasih malo olivnega olja, svež ingver, melasa za sladkosnede, metini listi...
najina štiriletnica je samo dvakrat zavrnila to kašasto pijačko. Letos smo vsi trije nadpovprečno zdravi, morda so k temu pripomogli tudi zeleni smoothieji... No, dejansko lahko namešamo pesino škrlatne, rumenkaste, oranžkaste ali v veliko odtenkov zelene
Kup idej je tudi na strani z recepti presnojede družine Boutenko.



































, ampak po mojih izkušnjah je najpomembnejši okus, tudi če delci v kašici niso prav submolekulske velikosti.





LOL








