Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prehrana po krvnih skupinah

Pojdi na stran 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39
Katera krvna skupina ste?
1)0 (nič)
36%
79 glasov
2)A
43%
94 glasov
3)B
15%
33 glasov
4)AB
6%
14 glasov
Skupno glasov:
220 glasov
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2012 10:15
Povezava do prispevka
Ameli30, dobrodošla na Planetu Lepote!

Neverjetno, kako se ti je sprememba prehrane očitno pokazala! Upam, da zdaj ješ zdravo, torej ustrezno svoji KS.

Moje mnenje o tem je itak jasno - torej da bi se morali za optimalno zdravje vsi prehranjevati po KS v največji meri, kot je to možno in izvedljivo.

Kje kupiti ekološko pridelano meso - morda tukaj najdeš kakšen podatek. Bio meso pa imajo tudi v prodajalnah Vita Care, ki sta na primorskem v Kopru in NG.


Janamari je napisal/aNisem čisto prepričana, v katero temo naj postavim naslednje vprašanje ... sem ali raje v temo prehranjevanje po KS .
 
Kakorkoli, koliko pri izbiri prehranskih dopolnil upoštevate svojo KS (tiste, ki se skušate prehranjevati glede na KS)? Razmišljam, da bi začela jemati afriški mango, vendar pa mango ni priporočljiv za KS A. Je takšno dopolnilo potem sploh smiselno jemati?

Janamari, afriški mango ni enako kot mango. Kam sodi, ne vem, zelo verjetno pa je, da sploh še ni raziskano.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2012 10:29
Povezava do prispevka
Se mi je zdelo, da bom napisala v napačno temo ... sori .
 
Hvala za odgovor .
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 0:25
Povezava do prispevka
Ameli30 je napisal/aAmpak po dvanajstih dneh brezmesnega prehranjevanja žal moram povedat, da sem se zelo slabo počutila, nikoli bila sita in spet sem postala čudno napihnjena. Edina prednost je ta, da sem začela jesti še več zelenjave in sadja kot običajno!


Meni se zdi, da je 12 dni bistveno premalo, da bi občutila prave spremembe. (Ne rečem, da si naredila narobe ali da meso ni zdravo ali kaj podobnega...) Samo priznam, da mi je bilo hecno... Organizem se pač v 12 dneh ne more privadit na neko takšno spremembo... Posledice so po moje čisto pričakovane... Mislim, da bi vsak tako reagiral...

Ne vem, jaz se ne oziram na takšen način prehranjevanja... Ampak dejansko se prehranjujem precej primerno za mojo KS.
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 12:26
Povezava do prispevka
Mijauuu, malo ekstremen primer, a vseeno - koliko časa pa potrebuje avto, da pokaže, da smo natočili napačno gorivo?

Skratka, mislim, da je čisto verjetno, da se to opazi zelo kmalu (jaz npr. že če cel dan ne jem mesa, zvečer začutim intenzivno potrebo po njem).
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
TEJAgirl
Starost: 40Pridružen: 9. nov 2007Prispevkov: 1958Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 12:29
Povezava do prispevka
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da sem jaz osebno občutila spremembo v parih dneh (res sem se strogo držala jedilnika). Po 14-ih dneh so bile pa spremembe tudi vidne, recimo koža na obrazu se mi je vidno izboljšala...
Ne vem, lahko da je bila psiha, ampak spremembe so bile...
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 13:06
Povezava do prispevka
No, ... saj nič nočem obsojat. Samo mnenje je. Nisem strokovnjak. Vem, da so meso in ribe proteini, ki naj bi najbolj nasitili (no, terminologija je bolj boga in posledično tudi moja argumentacija je le laično mnenje.).
Če jih kar naenkrat nehaš jest, boš imel občutek, da si lačen. Če je telo navajeno na toliko proteinov, tega zelenjava ne bo mogla nadomestit.

Poznam nekaj ljudi, ki so imeli tudi take reakcije na začetku.
Nekateri trdijo, da ima meso določene snovi, ki te na nek način zasvojijo. Meni se zdi, da ima vsaka hrana takšen učinek. Jaz npr., če ne bi smela jest sira za dva tedna, bi ga zelo pogrešala in bi iskala hrano, ki bi mi ga nadomestila, ker pa me ne bi nič zadovoljilo, bi pojedla več stvari. Čeprav definitivno to ne bi bila tako velika sprememba, ker pač sir ni moje osnovno živilo, kot je bilo to meso, v zgornjem primeru.Tudi, če bi komu rekli naj dva tedna ne je ničesar sladkega, bi se mu po moje zmešalo. Ne vem, jaz nisem toliko mahnjena na sladko, poznam pa ljudi, ki jejo samo sladko.
Avto je dosti bolj enostaven stroj od nas. Pri postu, pa je to neprimerljivo bolj korenita sprememba, ti je prvi dan ali dva, tri... ful hudo, potem pa se navadiš. No, ne govorim iz lastnih izkušenj, ampak tujih. Moj tata recimo je čisto navdušen nad postom.

Saj vprašanje kaj je sploh zaužila namesto mesa. Če so bili proteini v istih količinah. Itd. Nič ne obsojam. Vsekakor je prav, da ješ kot se počutiš. Ampak sem še vedno mnenja, da v 12 dneh imaš šele nekakšen "odtegnitveni sindrom". Posledice, ki jih je napisala so precej pričakovane, zaradi menjave tipa živil.

Jaz imam srečo, da sem krvne skupine A in da je dieta primerna za to krvno skupino tudi precej podobna makrobiotiki in se potem lahko hvalim kako se pridno držim diet Smile Ker precej stvari, ki mi jih dieta po KS prepoveduje, nimam rada ali sem celo alergična... Samo poznam ljudi, ki so zdravi ko rožice, bolj kot jaz, imajo isto krvno skupino in se totalno obratno prehranjujejo... No, mogoče se bo kaj pokazalo z leti... Ali pa niti ne.... Itak je vse ful relativno..... Pri nekaterih se pokaže, pri drugih ne...

No, na nekem splošnem nivoju se "držim" oz. se dieta drži mene... Po drugi strani, stvari, ki jih imam res najraje mi prepoveduje: črne olive, indijski oreščki, sir in mandarine... Jaz bi pa lahko živela samo od tega... Smile
Pa če se ne motim, priporočajo kavo, ki meni obrne želodec...
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Ameli30
Starost: n/aPridružen: 11. jan 2012Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 13:26
Povezava do prispevka
Tanja, hvala za odgovor in pomoč

Vem, da se čudno sliši vse skupaj. Naj samo povem, da moj metabolizem deluje s svetlobno hitrostjo! 10 minut po obroku jaz že prebavljam, pa povejte zdaj kolikim se to dogaja?! V enem dnevu lahko izgubim kilogram, če izpustim glavni obrok. Dva, če zraven še migam, ga žuram in zraven seveda še kaj spijem (sedaj ne več, ker sem noseča).
Še preden sem vedela za prehranjevanje po krvnih skupinah ali sploh katera je moja krvna skupina, sem večkrat poizkusila eliminirat meso iz jedilnika, ker verjamite mi, vse bi dala, da bi lahko normalno funkcionirala brez mesa! Vendar žal enostavno ne gre, že tako imam švoh mišice, še posebno na nogah, (ki pa se valda dajo pridobit z rednim fitnesom)...
Meso sem nadomestila z žiti(ajdo, proso), s pašto z njoki, polnozrnatim kruhom...mamma mia...postanem cela napihnjena, kot da bi mi voda zastajala...grozno! Da ne govorimo o počutju, brez moči in neprestano lačna. Ne morem pa vsak dan riža jest!

Drugače pa jem 5-6* na dan, pri 166cm imam 53 kg, kljub temu, da sem v 14. tednu nosečnosti.
Naj bo dovolj.

Lep dan želim vsem;-)

_______________________________________________________________________

P.S. Če smatrate mojo slikico (avatar) za sporno, kar povejte, bom odstranila oz. menjala

Združeni zaporedni sporočili. Za naknadno dodajanje v že oddano sporočilo, je na voljo funkcija 'spremeni' v zgornjem desnem kotu
. Tikka

Glede avatarja pa še tu: Avatar II


0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 14:45
Povezava do prispevka
Sporen? Na hladilnik si ga bom nalimala, da neham toliko žret, kar pusti ga

jaz tudi ne morem brez mesa, sem pa komot brez krompirja in sladkarij. No komot...kar želim povedati je, da sicer drži da smo lahko od nekaterih živil 'odvisni' in jih telo v bistvu ne potrebuje, ampak zase lahko z gotovostjo povem, da to ni meso. Glede krompirja in čokolade popolnoma izgubim potrebo po cca. 10 dneh abstinence, meso sem pa dobesedno začela vohat med vožnjo, med sprehodom, med dajanjem perila sušit, neznosno, kar mešalo se mi je.

Sem AB, zato zelo trpim, ko ne smem npr. govedine in se mi zdi da je več škode kot koristi, če ga ne jem.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 16:15
Povezava do prispevka
Tikka, ti si najbrž kak mutant.

Ameli30, ko omenjaš švoh mišice - pa kaj športaš? Ker po mojih opažanjih smo 0 kar easy gainerji.

Mijauuu, fora je v tem, da sem zaužila dovolj beljakovin, ampak ne v obliki mesa. In zvečer napad, total craving po mesu, prav rdečem (govedina, konjsko meso).
V vsakem primeru pa telo potrebuje beljakovine, hidrate in maščobe, da lahko funkcionira - da lahko res dobro funkcionira, pa so seveda pomembni tudi kakovostni in primerni viri.

(In ja, seveda se ne obsojamo, ampak samo izmenjujemo mnenja in izkušnje)
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 16:58
Povezava do prispevka
A ni pri tem načinu prehranjevanja ključnega pomena tudi to, ali si sekretor ali nesekretor? Je katera že naredila kak test?
Nekako mi je logično, da je v naših genih zapisano, katera hrana nam ustreza in katera ne, ampak dieta samo na podlagi krvne skupine mi pa ni logična.
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2012 20:07
Povezava do prispevka
No, saj... Nekaj takega kot Tikka sem hotela povedat...med drugim. Da pač ni nujno, da je neka hrana dobra za nas/našo krvno skupino pa jo zelo pogrešamo in se počutimo švoh po vsej ostali, če tistega ne dobimo. Meso se mi zdi precej specifična stvar... Kot vsaka skupina oz. vrsta živil (beljakovine, hidrati, itd)... Ja, jaz sem isto lahko brez čokolade ( pa tudi krompirja).. če samo je ne jem nekaj dni se sploh ne spomnem nanjo... dokler je nekdo nekje ne ponudi... pol pa moram oz. če imam priliko takoj naslednji dan en košček... Smile

Tanja, nisem mislila nate. Nanašala sem se na Ameli30. No, saj pol je napisala, da je namesto mesa jedla pašto, njoke, kruh itd... Kar pa se mi zdi precej velika sprememba.
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Ameli30
Starost: n/aPridružen: 11. jan 2012Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2012 18:08
Povezava do prispevka
Pozdravček vsem ;-)

Tanja, že več kot dve leti redno, z nekaj tedenski premori hodim na fitnes, rada tudi tečem. Vsak dan tudi kar precej prehodiva s psom.

Naj povem, da že štiri poletja, ko je zunaj 30 stopinj in več grem tečt...redko mi uspe več kot 20 minut, ker grem vedno, ko je sonce najvišje na nebu ;-) Naravnost uživam v vročini ;-) Vem, ekstremno, ampak ti pa dobesedno skuri cel celulit, ki se malce nabere čez zimo.

Zdaj ko sem noseča, malce trpim, ker ne morem imet tu pa tam kakšnega mojega ekstremnega treninga...saj bo še čas ;-)

Verjetno mi je gensko pogojeno, da imam na nogah zelo slabe mišice. Hrbet, rame in roke pa imam zelo močne za žensko. Zato pa je treba nujno športat, da izboljšamo svoje šibke točke Smile

LP!

0
Nazaj na vrh
Iverka
Starost: 44Pridružen: 22. nov 2011Prispevkov: 61Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2012 15:16
Povezava do prispevka
Sicer se ne prehranjujem po krvni skupini (pravzaprav niti ne vem, katero imam), tako da o tem načinu prehrane nimam pojma, vendar bi samo pokomentirala nekaj.
Ameli30 - ko si nehala jesti meso, si ga nadomestila s čisto drugačnimi stvarmi. Začela si jesti samo hidrate, kar pa nima smisla. Na ta način se ti seveda tudi mišice ne morejo obdržati. Z vegi prehrano lahko normalno pridobivaš mišice, vendar moraš meso nadomestiti z beljakovinami (jajca, skuta, soja, tofu...) in pa seveda šport. Žita, njoki , kruh so sami hidrati in hidrati vežejo nase vodo. Zato si se počutila napihnjena z vodo. Če človek npr. samo 1 dan ne je hidratov, je naslednji dan lažji in vitkejši samo zato, ker se v telesu ne nabira voda. Tudi, ko si napisala, da si lažja, če žuraš in kaj popiješ - alkohol je diuretik, se pravi da telo pospešeno izloča vodo. Naslednji dan je telo malce dehidrirano, kakšno kilo ali 2 lažje in cel dan nabira nazaj vodo. Zato tudi, ko pijemo, hodimo veliko lulat, naslednji dan pa skoraj nič in samo pijemo, ker hoče telo po suši zadržat vso vodo, ki je na voljo.
0
Nazaj na vrh
Ameli30
Starost: n/aPridružen: 11. jan 2012Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2012 17:32
Povezava do prispevka
Iverka, brala sem, da naj bi proso in ajda imele več beljakovin kot samo meso. In tako sem poizkusila slab mesec jest za glavni obok ti dve žiti z zelenjavo. V tistem obdobju sem opravljala kar precej težko fizično delo, 7 ur na dan plus zvečer sem večinoma tekla ali hitro hodila. Še vedno sem bila vitka, prvič v življenju pa sem imela trebušček. Z mesom se mi kaj takega nikoli ne pripeti.

Ne morem pomagat, verjamem v prehranjevanje po krvnih skupinah... tri leta nazaj sem imela zelo suho kožo, tako suho, da je kar 'snežilo' od mene. Nisem razumela zakaj, dnevno sem se mazala z losjonom za telo, kot vedno. Pred kratkim sem ugotovila, da ko sem nehala jest cvetačo in kitajsko zelje, tisto obdobje je bilo skoraj dnevno na mojem jedilniku, se je stanje kar samo od sebe izboljšalo.
Zadnjič mi je zdravnik povedal, da imam malce povišan sladkor v krvi...spet sem jedla kar veliko cvetače, ki mi je rastla na vrtu. To razlagam, ker v opisu kaj ni dobro za krvno 0 sem skozi življenje dobila le potrditve, da lahko v to verjamem, pa čeprav do nedavnega sploh nisem vedela niti katera krvna skupina sem.

Kaj naj še napišem, organizem mi ne tolerira mlečnih izdelkov, namesto mleka pijem zjutraj sojino čokoladno mleko(1,5 dl), ker navadno je groznega okusa.
Nikakor pa se ne moram pripravit do tega, da bi začela jest tofu in sojo v zrnu. Iverka, potemtakem sploh nikoli ne ješ mesa? Kako to zgleda? Navaden tofu si daš na krožnik zraven zelenjave...? Če mi lahko malo opišeš svoj jedilnik bi ti bila hvaležna ;-)

LP:-)

0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2012 17:40
Povezava do prispevka
Ameli30 je napisal/abrala sem, da naj bi proso in ajda imele več beljakovin kot samo meso.


Proso je zelo skopo z beljakovinami (4g/100g), ajda jih ima pa res precej (13g/100g), ampak še vedno ne več od mesa. Poleg tega se žit poje količinsko manj, ker imajo zaradi OH višjo kalorično vrednost.
Nazadnje urejeno 22. maj 2013 22:01; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prehrana po krvnih skupinah
Stran 34 od 39
Pojdi na stran 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.