Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prehrana po krvnih skupinah

Pojdi na stran 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36
Katera krvna skupina ste?
1)0 (nič)
36%
79 glasov
2)A
43%
94 glasov
3)B
15%
33 glasov
4)AB
6%
14 glasov
Skupno glasov:
220 glasov
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 4. apr 2011 11:28
Povezava do prispevka
Moja zdravnica je velik zagovornik prehranjevanja po KS in mi je rekla, da lahko banane komot jem (sem tudi KS A), ker baje niso tako škodljive. Res pa je, da jih jaz jem nekajkrat na teden, ne pa kilo na dan (recimo pol banane dam v smoothie). Je pa to pač njeno mnenje in nasvet, jaz ga upoštevam, ker ji zaupam, ne bom pa posploševala (da ne bo kdo rekel, da krivo vero učim Wink ).
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2011 11:51
Povezava do prispevka
Ja ja, tudi jaz se ne nažiram z bananami, pojem (sem pojedla:)) eno majhno banano vsak drugi dan.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 17:44
Povezava do prispevka
Mene pa zanima, kako je s skuto (v najširšem slovenskem pomenu ) pri KS A. Za cottage cheese piše avoid, ricotta je pa nevtralna. Kako ločim to dvoje? Predvidevam, da je cottage cheese bolj zrnat, ricotta pa gladka. Ali lahko zaupam napisu na embalažah? Kam pa potem spada navadna skuta ali pa tisti zrnat sir (dobesedno v kroglicah) znamke Meggle?

Aja, jaz ga še vedno najbolj "sračkam" s paradižnikom. Paradižnikovo omako obožujem in preprosto ne najdem nadomestila
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:19
Povezava do prispevka
Ricotta je prav ricotta in točno to mora pisati na embalaži (Spar ima eno svojo poceni  ). Je bistveno drugačna v tem, da je narejena iz sirotke, ne iz mleka (je pa ta pogosto vseeno med sestavinami v manjšem delu). Bi rekla, da je kar za verjeti embalažam, ker je tudi okus čisto drug - ni nič kisla.

Po tej logiki naša skuta spada zraven h cottage chesse, ker so vse te ostale varjante tipičen mlečni izdelek.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:24
Povezava do prispevka
Aha, ja, seveda Zdaj se spomnim, da sem celo nekajkrat kupila v Mercatorju eno od Galbanija, če se ne motim, in mi je bila veliko boljša od navadne skute

Tista "zrnca" od Meggleja so pa najbrž no-go zame?
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:26
Povezava do prispevka
To je pač cottage cheese v malo bolj čudni obliki, tako da dvomim.

PS: Kakšna Primorka pa si, da ne poznaš rikote, Italijani to povsod tlačijo.
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:34
Povezava do prispevka
Iz česa pa je sirotka, če ne iz mleka ?

Ricotta je albuminska skuta in takšni izdelki se tipično razlikujejo od drugih po tem, da so sladkastega okusa. Tako, da napisu ricotta lahko zaupaš, razen, če so sposobni kakšen šrot skupaj spavit in lično prodajati
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:36
Povezava do prispevka
Kdo je rekel, da ne poznam ricotte! Pri nas me je samo vedno strah, da bodo kako čudno prevedli take stvari (slovenski izraz itak ne obstaja)

Edit: U, Alecia se tudi spozna   Pa še takoj je ovrgla mojo izjavo, da slovenski izraz ne obstaja

Hvala!
Nazadnje urejeno 22. maj 2013 22:01; skupaj popravljeno 1 krat
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:39
Povezava do prispevka
Saj je prevod - albuminsa skuta, samo ni tako fensi pa se pač ne uporablja

Drugače pa, če te prevodi skrbijo, poglej pod sestavine, nekako bi moralo biti navedeno, iz česa je
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:43
Povezava do prispevka
No ja, malo nerodno sem se izrazila, je posredno iz mleka in ima manj/skoraj nič kazeina. Se pa reče tudi sirarska skuta po naše.
Nazadnje urejeno 22. maj 2013 22:01; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:44
Povezava do prispevka
Izraz sirarska skuta je tudi meni všeč 
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:46
Povezava do prispevka
A res? Sirarska skuta je enako kot ricotta?  Se mi je zdelo, da bo kakšen trik s temi prevodi
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 35Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2011 18:48
Povezava do prispevka
Čisto offtopic, ampak jaz sem, ko sem bila mlajša, vedno mislila, da je riccota dejansko mlečni riž.
Riccota = rižota 

Drugače pa pri nas tudi uporabljamo izraz sirarska skuta. Meni je bolj všeč kot navadna
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2011 9:40
Povezava do prispevka
Meni se zdi ta način prehranjevanja sicer zanimiv, sem pa skeptična. Že to, da se skupini O (jaz sem A) priporoča meso vsak dan, je v nasprotju z mojim prepričanjem. Jaz mislim, da bi vsak moral jesti meso (če ga že je) v zmernih količinah, največ 3-krat na teden. Sploh pa meso, ki se danes prodaja v trgovinah, ne more biti preveč zdravo za nas, da ne govorim o onesnaževanju narave zaradi množične reje živali ...
 
Sem probala že nekaj različnih diet (ne zaradi hujšanja), pa se mi na dolgi rok nobena ne zdi optimalna za vsakogar. Meni se zdi najboljše opazovanje svojega telesa. Za pšenico vem, da je večina ljudi ne prenaša, tudi mleka in mlečnih izdelkov ne, zato sem se temu brez problema odpovedala. Ko zdaj pojem kos belega kruha, me napihne kot balon, tako da vem, da mi to škodi, po mleku pa me boli želodec. Enako mi smrdi svinjina oz. trenutno več ali manj vse meso, jem pa npr. jogurte, ker mi pašejo. Ne prenašam sojinega mleka, z veseljem pa pijem riževo, lešnikovo ... Skratka jaz nisem za to, da se slepo sledi eni dieti, ampak da se preizkuša.
 
Če vas zanima, ali ste alergične na določeno sestavino, jo popolnoma izključite z jedilnika za 3 mesece, potem pa probajte znova jest, pa boste videle, če bo kakšna reakcija (slabo počutje, utrujenost, mozolji, slabost ...) Samo je treba biti kar discipliniran, meni ne uspeva vedno, mi je pa potem žal, ker se precej pozna (napihnjenost, mozolji).
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2011 12:04
Povezava do prispevka
Latika, če bi prebrala original knjigo, bi ti bilo marsikaj bolj jasno. Med ostalim ne priporoča mesa vsak dan, poleg tega pa tudi zelo poudarja, naj se skuša dobiti čim bolj naravno, organsko.
Seveda pa naj vsak je, kar misli, da je (zanj) zdravo in ustrezno.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prehrana po krvnih skupinah
Stran 31 od 39
Pojdi na stran 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.