Eno vprašanje za mesojedce (0). Ob začetku načrtnega zgubljanja kilogramov sem rekla, da bi lahko začela še po KS jesti. Ker sem sicer zelo nezahtevna oseba ko pride do hrane (jem skorajda vse), mi selekcija niti ne dela težav, tudi zato, ker sem že po naravi 100% mesojedec. Ustavi se pa predvsem pri mlečnih izdelkih. Čeprav mleka ne maram, nikoli ga nisem pila (tistih nekaj žlic v kosmičih, pa še to sem zmeraj večino mleka pustila), imam izredno rada jogurte, skute in sire. Po sirih se bi mi sploh kolcalo, če me telo samo že leta ne bi opozarjalo, da mi ne odgovarja, saj me napihnejo (zdaj sem preskočila na mozzarelo in kozji sir, oz. bom, zaradi hujšanja zaenkrat ni na seznamu dovoljenega :)). Sploh kakšne testenine z gorgonzolino omako mi prav izpijejo energijo, pa čeprav jih imam zelo rada. To me tudi daleč najbolj fascinira pri branju seznama sestavin, kako se lahko najdem pri nekaterih zadevah - sir, kruh, krompir in mleko bi zlahka črtala z jedilnika; kruh in mleko ker nisem ljubiteljica obojega, krompir in sir pa ker mi telo sporoči, da nista primerna zanj. Ali me napihne, ali pa imam občutek, kot da nosim 100 kg v želodcu, pa zaspana postanem do te mere, da nič ne morem delati. Kavo obožujem, pa spet telo velikokrat javi, da njemu pa niti ni do nje .
Po drugi strani pa obožujem meso, sploh rdeče, in perutninsko, paradižnik, hren, špinačo, čebulo, česen, čaj iz poprove mete ...
No, kaj me zanima - ker me že po cirka tednu dni postopnega privajanja na selekcijo vsake toliko pograbi hud craving na jogurte, me zanima, če je za 0 primeren sojin jogurt in riževo mleko? Sojino mleko je med nevtralnimi, ni pa jogurta, riž je med nevtralnimi, ni pa riževega mleka. Ve katera morda, če se jih kje da dobiti brez dodanega sladkorja? Danes sem prečesala komplet ponudbo v trgovini, povsod je sladkor dodan.
Sicer je pa zanimivo brati temo od začetka, ko so/ste punce 4 leta nazaj s težavo dobile vse priporočene sestavine in žitarice. Me veseli, da se je ponudba v tej smeri odprla, zaenkrat sploh nisem imela težav z menjavo sestavin na jedilniku. Morda bodo sčasoma nastopile, ko se prenajem prvega vala jedilnikov.