Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

mijauuu

  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Spletne aplikacije.

   8. mar 2019 11:34

   Pozdravljeni!

   Take teme nisem našla, zato odpiram novo.

   A uporabljate kakšno aplikacijo s katero beležiš vnos hrane, vode, dnevno gibanje itd.?

   Iščem takšno apliacijo v slovenščini in ne najdem ničesar primernega, pogojno tudi v hrvaščini. Bi jo rada predlagala očetu, ki ima težave z diabetesom tipa 2 in je prepričan v popolnoma napačne stvari.

   2
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   5. mar 2019 21:49

   No, ja, ker sem se pred par leti dosti ukvarjala z vsemi temi bakterijami in razno raznimi boleznimi, ki jih le-te povzročajo naj povem, da je artritis lahko povzročen tudi od borelije ali npr chlamydie pneumoniae. Za fibromialgijo pa obstajajo tehtne špekulacije, da je v bistvu borelioza. Moja mama ima fibromialgijo. In še ogromno drugih bolezni naj bi povzročale raznorazne bakterije.

   Sicer že kakšno leto nisem na tekočem in stvari se na tem področju res hitro razvijajo. Že če pogledam na HPV virus, se je znanje o tem res zelo razširilo v zadnjih 10 letih.

   Borelij je itak ogromno različnih vrst, naš imunski sistem je pa spet unikaten in reagira različno. Poleg borelije pa obstajajo še tone drugih bakterij, virusov, parazitov ipd, ki naj bi se prenašale prav tako preko klopov in morda tudi kako drugače. Za nekaj teh je že tudi uradno dokazano, za večino pa ni uradno dokazano, so pa določene študije, ki to ugotavljajo (mnogo krat ne dovolj obsežne, da bi se stvari tudi uradno potrdilo). Iz  glave se tako spomim babesio, bartonello, mycoplasmo in klamidijo pn., ehrlichio.... Preveč je tega. Nekatere sicer (zdaj se ne spomnem katere) so lažje za ugotovit in zdravit, druge težje.

   Sicer pa v Sloveniji možnosti zanesljviega testiranja za borelijo ni in zdravniki nimajo pojma o tem. Vsaj po mojih izkušnjah. Mislim, da so testi za boreliozo 60% zanesljivi, če se prav spomnem. Ali celo manj. Vem, da je v Nemčiji drugače v redu odkrivanje. In v marsikateri drugi državi jemljejo take infekcije bolj resno. Čeprav na koncu koncev ne moreš kaj preveč ukrepati, da bi si zdravtsveno stanje res izboljšal.

   Mnogi so prepričani, da se borelioze in vsega zgoraj naštetega ne da kar tako enostavno rešit kot piše v zdravstvenih priporočilih.

   Mnogi si pomagajo npr. z Buhnerjevim protokolom (različna zelišča) ali ILADS zdravniki (terapije s kombinacijo antibiotikov, ki jo jemnlješ leta). To seveda ni uradna medicina. Naj bi pomagal artemisin, ki je v pelinu, ampak je prepovedan v EU. Se ga da sicer kupit od drugod. Ne vem kako je s tem v Sloveniji, no. Je pa drag.

   No, v glavnem zelo široka tema.

   9
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Kje kupiti?.

   4. mar 2019 20:58

   A je katera videla v kakšni večji fizični trgovini/marketu tiste lesene ščetke za pomivanje posode (varianta bolj eko od gobic) ?

   29
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   4. mar 2019 20:52

   Izgubljam čas oz. prokrastiniram. Zadnje čase vse bolj pogosto. smiley

   360
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   4. mar 2019 20:35

   Oprosti, ampak nimam nekih pametnih rešitev. Bi podala samo svoje videnje.

   Ko sem prebrala začetek, sem mislila butnit ven: "Borelioza", ampak ko sem prebrala vse, bi boreliozo morda nekoliko umaknila, sicer je tudi mogoča, no, nasploh bakterije in virusi, na katere pa itak nimamo posebnega vpliva, ker jih medicina še ni uspela dovolj preučiti. Se jih še odkriva in je res zanimivo slediti kako se "spoznanja" in "čiste medicinske resnice" tako hitro spreminjajo. Lahko pa itak le ugibaš kaj bi jih ubilo ali omililo trajne poškodbe.

   Zdi se mi, da te bolijo tisti predeli telesa, ki so bili izpostavljeni nekim fizičnim povodom za bolečino, kot so padec, pes, klikanje... križ je pa itak res pogost problem.

   Jaz imam isto velike težave z bolečinami, podobno kot ti, povzročenimi z nekimi poškodbami. Roko, ki sem imela zlomljeno, jo res težko uporabljam. Ni govora, da bi lahko delala sklece. Na srečo je leva, tako, da je ne rabim preveč. Gleženj, ki sem si ga enkrat hudo zvila je tudi fuč zelo hitro ali kar konstantno. O hrbtu pa niti ne bi začela, imam težave od nekdaj. Prvič sem ostala trda nekje v gimnaziji med sesanjem. Ga moram res pazit, vsak pohod ali potovanje z rukzakom, mam naklofen v žepu... In tudi z drugimi stvarmi mam pogosto težave, tudi brez povoda. Kdaj udari koleno, itd.  Tudi prst in zapestje od klikanja, ko sem bila v službi.  Ko pa gledam okoli sebe, se mi zdi, da imajo vsi težave z bolečinami. Boljše kot koga poznam, bolj vem, kakšne vse bolečine ima, in zdravstvene in druge psihične težave. Samo za ljudi, ki jih slabo poznam, bi rekla, da zgledajo zdravo in bp. In bolj so ljudje stari, več bolečin imajo.

   Tako, zdi se mi, da je bolj stvar tega, da postajamo bolj stari in se telo enostavno več ne regenerira tako hitro. Neke bolečine in težave postanejo pač trajne in jih moraš na nek način tudi sprejet. V trenutkih, ko so bolečina ali težave bolj intentzivne pa itak iščemo rešitve in jih morda najdemo, za nek kratek čas. In to je seveda super, ampak se bo itak spet vse ponovilo. Kdaj se mi zdi najboljši izhod, enostavno zanimanje preusmerit v kaj drugega. Je pa težko.

   Po drugi strani pa smo enostavno nekateri bolj "defektni" od drugih, in spet nekateri so bolj "defektni" od nas. Pač moramo čimbolj prilagoditi življenje, našim zmožnostim.

   Drugače bi rekla, da lahko pomagajo, samo tiste najbolj standardne stvari, počitek predelov, ki so boleči, ko je najhuje, na drugi strani razvijanje mišic na istih predelih (malo paradoksa mora biti), izogibanje povodom bolečine (pogosto nemogoče, kot npr. klikanje v službi - čeprav tu imaš lahko oporo za zapestje), zdrava hrana, kakšna masaža za hrbet, plavanje na splošno, določena prehranska dopolnila, morda sauna). In dosti potrpljenja. V primeru kakšnih bakterij po katerih se ti sistem rahlo "pokvari" pa kak antibiotik, ampak to je spet neka široka tema. Itak se ne sme lih svetovat antibiotika preko spleta Smile

   Navajaš različne bolečine in težave, tako da verjetno bi morala vsako tretirat drugače.

   No, za konec, želim ti, da najdeš eno dobro rešitev smiley če mi pride še kaj bolj konkretnega na pamet pa napišem

   9
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   21. feb 2019 10:06

   Mjah, enkrat sem preizkusila tapkanje, hodila na nekaj delavnic in si kupila knjigo, amapk nisem opazila nobene razlike in me je sčasoma minilo. Verjetno je odvisno od osebe in od tega koliko v to verjameš in vztrajaš.

   18
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Priznam, da ... - 2. del.

   21. feb 2019 10:03

   Ja, to je edina priložnost, kjer ne razmišljam, če vzet protibolečinsko tableto ali ne. Ko je hudo, jo kar vzamem in ne čakam. In če ne prime tudi še eno.
   Sicer za čokolado je meni nekje do 75% dobra, pol je že nekje srednje dobra, 99% je pa kot strup smiley moj tata jo je, ker ima visok sladkor in je cel navdušen smiley

   - Danes pa priznam, da se spet ne držim plana... no, še imam čas, da kaj popravim

   1290
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Priznam, da ... - 2. del.

   19. feb 2019 22:24

   - nekam moram butnit ven svojo zafrustriranost smiley

   - kljub svojim letom, se ne morem navadit na menstruacijske bolečine in sprijaznit z menstruacijo na sploh (komaj čakam, da znanstveniki ugotovijo kakšno neškodljivo rešitev za to)

   - mi je čokolada z 99% kakavom neužitna

   - sem si nakopala neko sicer zanimivo delo, ki pa vidim, da mi ga ne uspe izpeljat, tako kakor bi si želela

   - mi grejo novi sosedi na živce, so kupili hišo (sicer starejšo, ampak so jo prenavljali pred par leti zase, gradbeniki v družini, amapk je prišlo do smrti) in jo zdaj "obnavljajo" od septembra, vsak dan, bagerji, hruške z betonom, par meterske luknje v cementu...ni da ni,  vsak dan, razen nedelje, in ni niti blizu konca. Koliko mora biti folk zabit, da namesto, da si zgradi hišo na novo, gre na tak način popravljat dobro stoječo hišo... ker denarja so očitno imeli za si kupit vilo

    

   1290
 • mijauuu je všečkal/a forumski zapis NP in WL za nego telesa in las - 3. del.

  17. feb 2019 19:45
  0
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Zavetišče.

   4. feb 2019 19:51

   Ja, žalostno. Mene je sicer pred par meseci tudi zelo globoko razočaralo eno društvo, ki ga sicer vsi imajo za super wow (se mi zdi) in na eni strani lahko vidiš, da se v javnosti zelo borijo in so zelo prisotni, so precej krat v vlogi žrtev, samo sploh ne vem, če upravičeno.

   Že ob nekem predhodnem dogodku, v katerem je bilo vpleteno društvo, so se mi malo zamerili, od tega poletja pa še bolj. Na delovnem mestu so mi eni tuji turisti prinesli na pol utopljenega mačka (ki je zelo očitno bil tam, ker ga je tam čuvala mama mačka). Sicer zelo neprimerno mesto, tudi potem za ulovit to divjo mačko... no ne bi dolgovezla. Pač mali maček se je več kot očitno po nesreči na pol utopil. Po nekem spletu okoliščin, niti nisem vedela, da se gre za to omenjeno društvo, sem ga predala društvu, ker naj bi oni imeli mleko za male muce in ker so hoteli biti sigurni, da je z muckom vse v redu. Muca sem nesla domov in je zgledal čisto ok, predel itd. Sem tudi slučajno imela že novega lastnika, ampak so rekli, da mi ga bodo vrnili. Naslednji dan je bilo na FB objavljeno, da so mucka zlobni ljudje poskusili utopiti, in dodane še plastične vrečke in špage.... jaz sem bila čisto zgrožena, tudi sodelavci so gledali čudno, kaj je zdaj to. Pa sem si rekla ok, hočejo narediti neko čustveno sceno, da bi jim ljudje več plačali. Sem si rekla, da se ne bom vmešavala v te pr metode. No, potem smo kak mesec skušali priti v stik z njimi in dobiti kakšno novost o mucku, ampak nič. Samo obljubljali so, da bodo poslali sliko pa nič od nič Poskušali tudi preko tretjih ljudi, ki naj bi si bili bolj blizu z društvom. Nič, še zdaj ne vem ničesar o tem bogem mačku. Upam, da ga ni kakšen pes po nesreči ubil ali kaj podobnega. Pa tudi če bi se to zgodilo, bi pričakovala vsaj odgovor.

   30
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Današnje počutje - 10. del.

   4. feb 2019 19:38

   Nekam depresivno zadnje mesece. Nekako vsakič dlje časa iščem službo, kot potem dejansko delam. In vsakič me to iskanje, pisanje, prisiljeni socialni stiki in podobno še bolj potolče.

   1003
 • mijauuu je všečkal/a forumski zapis NP in WL za nego telesa in las - 3. del.

  4. dec 2018 17:41
  0
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Splošen test glede zdravja - kakšno priporočilo?.

   4. dec 2018 17:40

   Ja, hvala, saj vem, da bi mogla malo bolj zatežit, ampak moram prej zamenjat svojega osebnega zdravnika pa vem, da bo trajalo še nekaj časa. Trenutnega zdravnika res ne morem videt. Nekako pa niti na internetu ne najdem kakšnih priporočil glede kakšnih bolj splošnih ali smiselnih testov. 

   7
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Splošen test glede zdravja - kakšno priporočilo?.

   3. dec 2018 21:16

   Ja, saj to, da testi ne bi nič pokazali, me malo skrbi oz. da bi pokazali, kaj ko bi bilo že zadosti akutno, da se jih skoraj ne bi potrebovalo.

   Na splošno bi rekla, da se ne počutim slabo, me pa neka bolečina daje že nekaj mesecev in ne vem od česa bi bila. Slabša se sicer ne, samo tudi ne mine.

   To samostojno raziskovanje pa me kdaj čisto kam zanese, pač moraš imeti res umirjeno glavo, ko začneš kaj brati in raziskovati. Priznam, da me kdaj preveč začne skrbeti.

   Test se mi zdi, da ti da vseeno nek rezultat, ki te v primeru, da ni nič zelo slabega, lahko pomiri. Malo odvzete krvi pa tudi ne more škoditi preveč. Pol pa spet vprašanje kakšen test, ker jih je toliko. Ker razna slikanja imajo verjetno kakšne bolj negativne posledice.

    

    

   7
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Moje nove pridobitve (dekorativna kozmetika) - 6. del.

   1. dec 2018 17:46

   Lak za nohte Inglot O2M v odtenku 646 in en univerzalen lak, ki se uporablja kot podlak in nadlak tudi od Inglot. Barva je ful Wow, neuničljivost pa dvojen Wow, ker ga imam že teden dni na nohtih, vsak dan pomivala posodo in kuhala, vmes sem bila v hribih, danes pa še konkretno pucala kopalnico brez rokavic, itd. in se še kar ni okrušil. Sicer mogoče to pomeni, da je še bolj strupen smiley  mam vedno dvom. Nanos je pa ubijalski.

   1277
 • mijauuu je všečkal/a forumski zapis Kaj vam gre na živce - 5. del.

  1. dec 2018 17:33
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • numi 17. feb 2019 10:29
  top 2
 • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
  Dobro hidrira in hrani
 • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
  Krasna za suho kožo
 • numi 3. nov 2018 23:45
  klasika
 • mijauuu 24. okt 2018 22:08
  Nič posebnega
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kakšni trendi se obetajo na plažah v poletju 2019?