- Nega obraza &
telesa - Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvoZadnje novice
Najbolj brano
SESTAVINE | POSTOPEK | |
7 zvrhanih žlic moke tipa 500 | Zmešamo obe moki in sol. Naredimo vdolbinico, v katero vsujemo suhi kvas, dodamo sladkor in zamešamo z malo mlačnega mleka. Dodamo še malo mleka, da se kvas stopi, dolijemo olje in med mešanjem postopoma dodajamo tekočino, dokler ne dobimo rahlega in elastičnega testa. Cute but psyho...things even out 0 0 0 Objavljeno: 7. jun 2005 11:57 Če delaš koruzni kruh, moraš najprej skuhati polento in uporabiti le-to, ker če uporabiš samo koruzni zdrob, ti škrta pod zobmi in vse skupaj je trdo. Torej... skuhaš koruzni zdrob, dodaš belo moko (nekje v razmerju pol pol, ali pa daš več polente), dodaš vodo in kvas ter sol (kvasa ne mešati s soljo, ker ne bo delal) ter vse skupaj zmešaš. Naj 2x vzhaja in daj peči. (ne vem koliko časa, to moraš probati). 0 0 0 Objavljeno: 7. jun 2005 12:05 ce delas koruzni kruh ga delas iz koruzne moke - potem nic ne skrta. je pa ponavadi koruzni kruh iz mesanice koruzne in psenicne moke. v kruh pa res lahko zamesas vse zivo (cesen, prazeno cebulo, olive, razna zelisca (js dajem zadnje case drobnjak, sir, parmezan). ce das noter zafraniko pa pride rumene barve (okus pa ni obcutno spremenjen) 0 0 0 annetaStarost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline Spremljaj me Objavljeno: 7. jun 2005 12:22 Ronza a se ti da napisati točen recept? PLOSIM, PLOSIM, PLOSIM. 0 0 0 Objavljeno: 7. jun 2005 12:36 ni problema, samo js delam kruh po obcutku... malo kvasa das v mlacno mleko, dodas zlicko sladkorja in pustis, da vzhaja. vzames moko (cetrt do pol kile), kako zlicko soli, vzhajani kvas in vodo in vse skupaj mesis precej dolgo (jaz dam v mesalec s tistim kavljem), mesanica se ne sme prijemat na posodo, v kateri mesas (ce se prijema, je preredka ali pa premalo casa mesas) zmes je lahko poljubno gosta, bolj je redka, bolj rahel je kruh, vendar ga v tem primeru pecem v kaksni posodi. potem ga pustim, da vzhaja (na toplem), se enkrat pregnetem in oblikujem (hlebcki, zemljice, strucke... ali pa namazem posodo z olivnim oljem, jo pomokam in dam not testo) potem se enkrat pustim, da vzhaja in dam v pecico... pecem pri cca 175 do 200, kdaj je pecen, je odvisno od oblike, kakih 20 do 45 min, ga pa sprobam z iglo (ko se ne prijema, je pecen) dodatki so pa po zelji in ne vplivajo na potek... pri koruznem dam cca 2/3 koruzne in 1/3 navadne moke meni so ful dobre strucke z zelisci (origano, bazilika, timijan, prazena cebula) in kosckom sira v sredini 0 0 0 Objavljeno: 7. jun 2005 13:20 Tudi jaz priznam, da v svojem življeju še nisem spekla kruha. Ronza, tale tvoj opis me je tako navdušil, da bom poskusila. žemljice z origanom mi že dišijo. 0 0 0 Objavljeno: 7. jun 2005 23:30 Jaz sem pa že precejkrat spekla kruh(kar tako v pečici).. Me pa moti,zakaj drug dan ni več tako lepo mehak.. Najbrž zato,ker ne dam nobenih aditivov not Iz katere moke pečete kruh,če hočete narediti običajnega? THE SPIRIT OF FIRE !!! 0 0 0 Objavljeno: 12. jun 2005 14:36 Domači kruh se naslednji dan drobi zaradi "pomanjkanja" aditivov. To se da pri domačem kruhu preprečiti tako, da v testo dodaš maščobo (pri navadem kruhu lahko dodajaš navadno olje in daš potem malo manj vode/mleka) oz. zamesiš mehkejše testo (več vode/mleka). Kruh ostane dalj časa svež tudi, če namesto dela bele moke dodamo del ržene moke (pride pa tak kruh tudi bolj zbit). Kar pa se koruznega (oz. ajdovega) kruha tiče, pa je po mojih izkušnjah najboljši, če koruzno (oz. ajdovo) moko popariš z manjšo količino vrele vode in nahitro pomešaš, preden jo vmesiš (v tem primeru moraš pri mesenju dodajati manj tekočine) v testo. Meni osebno najbolj ustrezata razmerji 50:50 oz. 60:40 (manjši del bele moke). Tudi tak kruh pride bolj zbit, ker koruzna in ajdova moka ne vsebujeta lepka (ki ga sicer vsebuje pšenična moka), pa tudi samo testo je bolj "pocasto" za mesenje. Pri peki kruha je pomembno, da ga damo v zelo vročo pečico (cca 200-220 0 0 0 Objavljeno: 12. jun 2005 16:22 Moj ata vedno koruzno moko prej pokuha (kot sem že napisala). Se mi zdi, da je potem kruh nekoliko bolj sočen. Traja pa nam vedno skoraj en teden in se sploh ne drobi. Medtem ko pa se beli kruh začne drobiti že naslednji dan. 0 0 0 Objavljeno: 12. jun 2005 22:49 Danes sma tole delala...njam njam http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=kruh&ID=5034 Pa se razmeroma hitro je gotovo in veliiko tega pride. Jaz sem dala v polovico mase se zrna noter (soncnicna, lan, sezam, bucnice...)...njaaam ;) 0 0 0 Pojdi na: Recept za kruh Stran 1 od 1 Pojdi na stran: Preberi šeObjave na forumu
Kozmetometer Zadnje ocene Zadnji izdelki
Forum Zadnje objave Najbolj brano Trenutno dogaja
Izpostavljamo |