magrateja je napisal/aIn tudi domača pica zame ni prava brez sira, kar pa privede do kar opazne količine nezdravih maščob, ob katerih par gramov sladkorja kar zbledi.
Ooo, ne omenjaj tega . Sladkorju se probam čim bolj izogibati, sir mi je pa božanski. In ga tudi nikoli nisem dojemala kot "nekaj kar ni zdravo". In je bolš, da tkole ne delam primerjave med sirom in sladkorjem .
Ha, jaz poskušam skenslat sladkor že par let pa mi nekak ne uspeva. Res pa je, da če par tednov, ne uživam kakih sladkarij (čokolade, razne pralineje) se počutim super. Več energije, nobene živčnosti, lepša koža itd. In potem pride dan, ko zmažem celo ta veliko milko, se posledično počutim slabo in občutek krivde seveda, ker vem, da si škodim in da konec koncev nimam nobene koristi od tega. So tudi dnevi, ko vsak dan pojem kaj in potem moram biti še toliko bolj vstrajna v nasljednjih dneh, da mi ne spodnese in spet skočim v trgovino in hitro domov, da čim preje končam Prehrano imam na splošno dokaj poštimano in res pazim, kaj pojem in da le v tej stvari ni sladkorja. Čajev si ne sladkam že zelo dolgo, edino v kavico si dam pol žličke melasinega sladkorčka pa še to bi rada skenslala. In tako, kot vedno, bom tudi tokrat rekla: "Jutri pa res ne bom nič!"
For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.
iza je napisal/aIn tudi domača pica zame ni prava brez sira, kar pa privede do kar opazne količine nezdravih maščob, ob katerih par gramov sladkorja kar zbledi.
Ooo, ne omenjaj tega . Sladkorju se probam čim bolj izogibati, sir mi je pa božanski. In ga tudi nikoli nisem dojemala kot "nekaj kar ni zdravo". In je bolš, da tkole ne delam primerjave med sirom in sladkorjem .
Tudi zame sir ni v isti kategoriji kot sladkor. In domačo pico si privoščim večkrat. Saj lahko daš kak lahek sir ali pa mocarelo. Pa ni treba, da ga je toliko, da se cedi dol. V enem kosu pice pa spet ni toliko nezdravih maščob, da bi se ji bilo treba odpovedati.
Jaz ne vidim nobenega problema v sirih. Saj sir je zdrav, če ne kupuješ najbolj mastnega in ga ne ješ v kilogramih. Sicer pa tudi g. Montignac priporoča sire.
Drugače pa mislim, da je sladkor najbolj problematičen v junk foodu, čokoladah, bombonih in razni vnaprej pripravljeni hrani. Sladkarij več ne kupujeva, pripravljene hrane in raznega junk food-a pa tako nikoli nisva jedla.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
Na mizi mi že drugi dan leži ogromna čokolada, ki bi jo še pred dvema mesecema zmazala v nekaj minutah, zdaj me pa sploh ne gane (LOL). Enako velja za čokoladni sladoled z ne vem kakšnimi karameliziranimi koščki, mozartove kugle ... Še tisti sadni namazi brez dodanega sladkorja mi postajajo presladki. To je vse, samo pohvalit sem se hotela
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
Meni je odlična 85% črna bio čokolada Vivani. Njam. Mlečne me niso nikoli ganile. Pravi kakav je tudi odličen antioksidant. Suho sadje in oreščki so odličen nadomestek raznih prigrizkov, sladkih in slanih. Datlji, mandlji, slive, višnje, goji, marelice, brusnice, jabolčni krhlji ... Ni pa za pretiravati, ker suho sadje vsebuje sladkor in kalorije, ampak občutno manj kot sladkarije in še bolj naravno je in bolj zdravo za zobe kot sladkarije.
Mlade oči so svetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra
Vivani, ja! 14 dni nazaj sem si jo kupila v Maxiju, res je dobra .
mimika, bravo . (wernerja pa res nisem pričakovala )
Ko bi jaz prišla do tiste tvoje stopnje. Sej se še kar držim, nekaj dni nič (izjema je čokolada s 85 % kakava - vsak dan košček, ampak res košček) pa potem spet kak dan zgrešim, ampak nič velikega, ker vidim, da se super počutim brez oz. z zelo nizko dozo sladkorja , edino obdobje PMS-a me malo matra, takrat so tista obdobja volčje lakote, ampak ko dobim M pa kot da bi odrezal - nič več želje po sladkarijah.
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)
A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
Pozor pri suhem sadju, ker ima lahko dodan sladkor. Ko sem hotela kupiti suhe brusnice, sem skoraj pop zaradi tega.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
Ja, brusnice imajo skor vse dodane sladkor, zato jih jaz ne kupujem, čeprav so mi dobre. Nasploh suho sadje uničijo s tistim žveplovim dioksidom al kar je že, tako da zadnje čase bolj redko kake suhe slive brez teha vzamem, od ostalega pa nič. Za bio suhe marelice pa ne mislim celega premoženja dajat
Sem se pa jaz zadnjič pregrešila z enim čokoladnim sladoledom. Pa mi ni blo hudga
Šesti mesec brez rafiniranega cukra - and I love it!
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
Jaz se pa ravno zadnje dni ukvarjam s tem, da bi ukinila sladkor....malo še prebiram razne raziskave itd. Upam, da se bom lahko kaj kmalu pohvalila s kakšnim napredkom
Zadnje čase ga poskušam uživat v dosti manjših količinah, kot sem ga včasih (namreč sem zelo velik porabnik sladkorja), ampak, da bi se mu pa čisto odpovedala-tako daleč še pa nisem prišla. Nekako hrana brez sladkorja ne gre vame..
Recept za srečno življenje si moramo napisati sami.