Ja se strinjam ja, da se pozna če pričneš zgodaj pazit na to kaj daš vase s hrano in kaj z ostalimi sredstvi (kozmetika, čistila, pralni praški..).
Sama zagovarjam da se kdaj tudi samo uživa pa čeprav veš da te bodo jetra sovražila še vsaj tri teden da spucajo ven vso nesnago, ne podpiram pa pretiravanja... Mene prepovedovanje določene hrane naredi žalostno,depresivno zato si raje stvari samo omejim na neko razumno količino. Sčasoma se pa itak navadiš in niti ne čutiš potrebe po sladkornih/slanih in maščobnih pasteh in gre zmanjšanje takih snovi lažje.
Jem vse, skoraj. Od mesa piščanca in ribe (piščanci so domači, jajca tudi), ribe so lahko tveganje kr ne veš kaj dobiš, govedina domača od kmeta iz Bele Krajine, zelenjava domača, sezonska, včasih pa tudi kupim kaj zelene solate, sam ne s certifikatom ker mi je grozno draga, moka pšenična, domača ( hranijo nam jo v mlinu), polnozrnato, pirino in podobno si pa sama kupim( Alnatura). Sadje - predvsem agrumi, banane in ananas; jabolka,hruške, breskve, češnje, slive so domače ko je sezona, drugače pa pač nič. Suho sadje kupujem, ga doma ne delamo ker se sproti poje kar je dobrega Riž vseh vrst, tudi če ni neoluščen etc, testenine vseh vrst, sirni izdelki so fajn, sam se jih izogibam, navadni jogurti, mleko pa poskušam nadomestit z doma pripravljenim kokosovim, ovsenim, mandljevim mlekom. Pa seveda čips, smoki, vino, pivo, viski, martini, čokolada x miljon, sladoled... vse te pregrehe... Tako da jem vse, razmerje tega pa niha, kak teden ko imam več časa bolj zdravo, drug teden pa spet bolj junk food..
Sama sem prenehala s kajenjem tri leta nazaj ravno zaradi tega ker sem pričela razmišljati vnaprej, predvsem zaradi sebe, za svoje zdravje in pa zdravja bližnjih, morda potencialnih otrok. Alkohola nisem nikoli veliko pila, se pa z veseljem pregrešim. Pri prehrani se pa vedno težje odločm.
P.s. vedno pozabim omenit še da poleg tega da so pomembne kvalitetne sestavine, je pomembna tudi priprava. Nič ne pomaga super zelenjava če jo potem cvreš in podobno.