Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bučke

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Matejcika
Starost: 41Pridružen: 13. dec 2006Prispevkov: 124Kraj: koroškaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2007 22:04
Povezava do prispevka
okus olupa je zelo odvisen od vrste bučk. Sedaj je olup v večini res grenak zaradi suše, sploh čerastejo na kakšnem mestu, kjer sonce dosti neposredno peče nanje- s tem se pojavi da bučka ustvari močnejši olup, ki je tudi nekoliko temnejši od normalnega in pa grenek.
Lep dan prinese še lepši večer!
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 38Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 2. avg 2007 17:24
Povezava do prispevka
Danes sem jedla za kosilo polpete iz buck in ovsenih kosmicev in je bilo super!!

Sestavine:
0,5 kg bučk
1 žlica sesekljane čebule
2 stroka strtega česna
3 jajca
sol
poper
majaron
20 dag pirinih ali ovsenih kosmičev
moka za oblikovanje polpet

Priprava:
Mlade bučke operemo, naribamo in jih malo ožamemo.

V skledo damo vse naštete sestavine razen bučk, dobro zmešamo in pustimo, da testo počiva pol ure.

Tik preden začnemo peči polpete, zamešamo ožete bučke. Če bi dali bučke že na začetku k masi za polpete, bi bila preveč vodena.

Na desko damo kupček moke, na katerega polagamo bučno zmes in jo s pomočjo moke oblikujemo v polpete.

V ponvi na vročem olju pečemo polpete na vsaki strani 5-7 minut, da so rumeno zapečene.


To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2007 10:50
Povezava do prispevka
Js sem pa kak dan nazaj pekla MUFFINE IZ BUČK
 
Sestavine:
- 5 malih olupljenih bučk
- 10 dag sovany sira naribanega
- 2 jajci
- 5 žlic skute
- 3 žlice ovsenih kosmičev
- polnozrnata moka (to sem na koncu od oka vsipala, da je bila masa prave konsistence, ne preredka, ne pregosta)
- sol poper
 
Vse skupaj sem zmešala in maso razdelila v pekač za muffine. (12 muffinov)
Zraven sem jedla sirov namaz, drug dan pri kosilu pa solato (stročji fižol, paradižnik, čebula).
 
Dober tek Wink
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2007 21:04
Povezava do prispevka
danes so bile polnjene bučke
nadev je bil iz sredine bučk, korenčka, češnjevega paradižnika, origano, bazilika, na koncu jajce in malo kisle smetane
 
Proti koncu pečenje pa še mocarela
image file name: 2k0a8b994151.jpg
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 38Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2007 23:10
Povezava do prispevka
U jami, barbara pa ti bucke obvladas kot Jamie Oliver!
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2007 23:16
Povezava do prispevka
če bi brata vprašala kaj jaz jem poleti bi ti povedal: bučke, bučke, bučke, bučke, bučke, bučke ... LOL
samo te danes so bile res dobre
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 38Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2007 23:23
Povezava do prispevka
Ja, ti rada verjamem, izgledajo namrec fenomenalno...
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 17. avg 2007 7:28
Povezava do prispevka
Jaz sem obilico buč vložila v kompot z vinom, nekaj sem jih naribanih dala v zamrzovalnik za bučno enolončnico ali dinstane kot priloga raznim jedem. Tako se bomo tudi pozimi z njimi sladkali.
Včeraj pa sem v pečici spekla bučo. Bučo prerežeš na pol, jo očistiš semenja in daš v pečico pečt obe polovici. Pečeno vzameš ven in ohladiš. Nato pa z žlico navališ na njo in jo lepo poješ.  NJami!
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bučke
Stran 3 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu