Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bučke

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Cherry Miss
Starost: 39Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 16:52
Povezava do prispevka
Ok, da ne bom neresna: moj faveeeeeeeeee recept z bučkami (in z
ostalim), ampak se mi zdi da na to kombinacijo res ZELO dobro pašejo.



Naribaš na trakove ali na kolobarčke bučko, jo malo podušiš na pol
čebule, dodaš le sol pa poper (mogoče malo curryja, za barvico Wink ).
Skuhaš testenine (jaz z njimi bolj skoparim in jih dam le za okras). Ko
so tudi testenine kuhane jih še vroče (ne jih splakovat - to je greh!)
dodaš bučkam in  umešaš na lističe nastrgan dimljen losos (brez,
da bi ga prej kaj posebej packal). Losos se le malo opari, tako da
obdrži ves njegov okus! Voila! Lahko dodaš tudi žlico kisle smetane ali
pa malo naribanega parmezana.

Meni je to takoooo dobro! Njami!



Uporabim pa kar Losos od MC - količine po občutku in želji Big smile



Če vam ob tem ostaja tudi kakšen melancan ga lahko tudi povabite zraven bučk . Ampak meni prva kombinacija zmaga!



Aja - kaj pa "okisane" bučke kdaj pripravljate? Bučke samo skuhaš v
vodi ali na pari, da se omehčajo a ostanejo kljub vmesu trde,
kompaktne! Dodaš nasesekljan peteršilj (svež) in česen, olje (meni je
najljubše z bučnim) in kis (najraje domači jabolčni).



Pa, khm. Zadnjič sem za foro dala vmes rižote še bučkine cvetove - jih
malo pod vodo oprala in jim porezala ven prašnike, ali karkoli že je
tisto. Pride lepo za videt in se mi dozdeva, da je celotno rižoto
naredilo malo bolj sladko Smile Poskusite!
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 17:41
Povezava do prispevka
Sem se spomnila, kaj smo jedli na Karpatosu - polnjene ocvrte cvetove bučk. Polnjeni so bili z rižem z dodatki njihovih začimb, v vsaki gostilni malo drugačen okus, ampak vedno zelo okusno!
Nazadnje urejeno 17. jul 2007 22:46; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
kstendle
Starost: 39Pridružen: 3. jul 2007Prispevkov: 19Kraj: My world ;)Status:Offline
Objavljeno: 17. jul 2007 8:31
Povezava do prispevka
js mam tud ful rada tele bučke Smile jih ful velikret jem zdj k jih je dost, lohk vam dam še kak nemig...bučke narežeš na kolobarje, posoliš in pustiš da spustijo vodo, medtem zmešaš kar gosto maso iz mleka, moke, vegete, jaz dam še česen v prahu oz. začimbe po želji, v to maso pomakaš bučke in jih popečeš. al pa dobr je tud tole-isto bučke narežeš, v slani vodi skuhaš na cm debele rezine krompirja. med tem ko se kuha zmešaš sladko smetano in paradižnikovo mezgo (najboljše ono iz tetrapaka), malo posoliš, lahko popopraš (zavisi od okusa), dodaš timijan, nato pa zlagaš v pekač plast krompirja, plast  bučk poliješ s smetanovo mešanico, spet plast krompirja, plast bučk...na vrhu mora biti krompir in smetanova mešanica, po želji posuješ z naribanim sirom, začimbami, daš v pečico, da se malo zapeče in to je to  Smile sliši se kar komplicirano, pa ni Smile
 
lp
0
Nazaj na vrh
Matejcika
Starost: 41Pridružen: 13. dec 2006Prispevkov: 124Kraj: koroškaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2007 14:23
Povezava do prispevka
Zelo dober je tudi bučkov kompot:
Bučke očistimo semen in jih olupomo, narežemo na kocke in skuhamo kot sadni  ali jabolčni kompot.
Lahko pa jih vložimo kot sladek kompot:
Bučke očistimo semen in jih olupomo, narežemo na kocke in jih vložimo kot breskve.
mmmmmmmmmmm meni zelo dobra zadevca
Lep dan prinese še lepši večer!
0
Nazaj na vrh
Moxy
Starost: 38Pridružen: 7. nov 2006Prispevkov: 4127Kraj: glava v Slo/srce v UkStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2007 14:25
Povezava do prispevka
Matejcika, a res ? Meni je pa bučkin kompot... mam rada vse vloženo, ampak bučke so mi pa grozne

Nutty as squirrel poo :D !



RockYou PhotoFX - Get Your Own


Liam - olupim te pojem te, nikomur te ne dam <3
0
Nazaj na vrh
Matejcika
Starost: 41Pridružen: 13. dec 2006Prispevkov: 124Kraj: koroškaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2007 14:31
Povezava do prispevka
Js ga v sezoni bučk zelo pogosto kuham, ga da v hladilnik da se dobro ohladi in ga nato jem oz. postrezem.
Vložim pa tudi vsaj po 30 ali več litrov bučkinga kompota.
Meni je to res zelo dobro, sploh pa obožujem bučke na vse načine
Lep dan prinese še lepši večer!
0
Nazaj na vrh
Moxy
Starost: 38Pridružen: 7. nov 2006Prispevkov: 4127Kraj: glava v Slo/srce v UkStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2007 14:35
Povezava do prispevka
Meni so tud bučke neki najbolšga sploh ! Tok uporabna zadeva.
Pri kompotu pa ostajam pri domačem breskovem

Nutty as squirrel poo :D !



RockYou PhotoFX - Get Your Own


Liam - olupim te pojem te, nikomur te ne dam <3
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 32Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2007 15:16
Povezava do prispevka
Bučkini polpeti..lih dans sm jih delala. Tok fini so bli.
Evo še recept:
Sestavine:
500 g zelenih bučk

1 čebula

1 strok česna

1 žlica skute

malo naribanega sira

1 jajce

drobtine

peteršilj

sol, poper

Priprava: Bučke naribamo in posolimo. Pustimo jih stati 5 minut. Nato jih odcedimo.Bučkam dodamo nasekljano čebulo in česen, skuto, sir, jajce, peteršilj, poper. Dobro premešamo, najbolje kar z roko.Dodamo drobtine, toliko da masa ni premokra, da bomo lahko oblikovali polpete. Pustimo stati 10 - 15 minut.Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Z roko oblikujemo ploščate polpete
in jih zlagamo na pekač. Pečemo jih cca. 20 - 30 minut oz. da lepo
porumenijo.

Probajte.Ne bom vam žal.
0
Nazaj na vrh
Moxy
Starost: 38Pridružen: 7. nov 2006Prispevkov: 4127Kraj: glava v Slo/srce v UkStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2007 15:18
Povezava do prispevka
*Nina*, tole bom pa definitivno nardila. A to daš čist navadno skuto (aka npr. Mercator skuta?)

Nutty as squirrel poo :D !



RockYou PhotoFX - Get Your Own


Liam - olupim te pojem te, nikomur te ne dam <3
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 32Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2007 17:10
Povezava do prispevka
Jap čist navadno. Če ti pa ne paše jo lahko tudi izpustiš. Pride tudi zeloo dobro. Sir pa naj bo nariban.
Aja...pa najboljs da das peki papir na pekač.
0
Nazaj na vrh
Matejcika
Starost: 41Pridružen: 13. dec 2006Prispevkov: 124Kraj: koroškaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2007 18:54
Povezava do prispevka
To bom pa tudi js preizkusila, bere se zelo okusno.
Lep dan prinese še lepši večer!
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 43Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2007 16:27
Povezava do prispevka
Eno smešno vprašanje - kaj pri polnjenih bučkah pojeste cele buške? Jaz sem jih zadnjič naredila in sem pojedla le notranjost bučke brez olupka. Je bil grenek. 
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2007 16:39
Povezava do prispevka
Očitno si imela preveliko bučko. Jaz jih polnim samo do velikosti 15 cm. 
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 13Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2007 17:01
Povezava do prispevka
Meni so bučke odlične na vse možne načne : popečene, polnjene, v omaki za testenine s tuno, kot priloga... Največkrat jih naredim na žaru s sirom in potresem z origanom/baziliko (to je še celo mojemu dragemu všeč, ki se drugače zmrduje nad bučkami ).
 
Bučni polpeti  po Nininem receptu so tudi odlični, le da namesto drobtin dodam rahle ovsene kosmiče.
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 43Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2007 17:52
Povezava do prispevka
Katja, a veš da ne. Ker so bile ravno nekje te velikosti in manjše. boooo očitno slaba kakovost pridelave.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bučke
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu