ostalim), ampak se mi zdi da na to kombinacijo res ZELO dobro pašejo.
Naribaš na trakove ali na kolobarčke bučko, jo malo podušiš na pol
čebule, dodaš le sol pa poper (mogoče malo curryja, za barvico

Skuhaš testenine (jaz z njimi bolj skoparim in jih dam le za okras). Ko
so tudi testenine kuhane jih še vroče (ne jih splakovat - to je greh!)
dodaš bučkam in umešaš na lističe nastrgan dimljen losos (brez,
da bi ga prej kaj posebej packal). Losos se le malo opari, tako da
obdrži ves njegov okus! Voila! Lahko dodaš tudi žlico kisle smetane ali
pa malo naribanega parmezana.
Meni je to takoooo dobro! Njami!
Uporabim pa kar Losos od MC - količine po občutku in želji

Če vam ob tem ostaja tudi kakšen melancan ga lahko tudi povabite zraven bučk

Aja - kaj pa "okisane" bučke kdaj pripravljate? Bučke samo skuhaš v
vodi ali na pari, da se omehčajo a ostanejo kljub vmesu trde,
kompaktne! Dodaš nasesekljan peteršilj (svež) in česen, olje (meni je
najljubše z bučnim) in kis (najraje domači jabolčni).
Pa, khm. Zadnjič sem za foro dala vmes rižote še bučkine cvetove - jih
malo pod vodo oprala in jim porezala ven prašnike, ali karkoli že je
tisto. Pride lepo za videt in se mi dozdeva, da je celotno rižoto
naredilo malo bolj sladko

P. Neruda