Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ribji file(na preprosto)

cokolina
Starost: 39Pridružen: 11. dec 2006Prispevkov: 726Kraj: koperStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2007 13:02
Povezava do prispevka
Imam problem...fanta, ki ga morem naučit, da si kdaj tudi sam pripravi zmrznjene ribje filete( ne mara rib z kostmi in veliko dela)al pa piščančje prsi, ker zaradi obiskov fitnesa rabi veliko beljakovin.

Torej recept bi mogu bit preprost (da ne zažge kuhinje) in začinjen(chilly,origano,bazilika,česen?) karkoli. Sama ribjih filetov ne prirpavljam, ker jih ne jem in raje spečem ribo v pečici kot ponvi zato bi rabla malo pomoči, ker nimam nobene ideje.

Naj se fileje odtali in razreže na koščke in samo popeče in doda začimbe?Ga je treba prej marinirat v limoninem soku?

Kaj dodate ve še zraven, da rata kakšna omaka al karkoli z malo več okusov?
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 42Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2007 13:07
Povezava do prispevka
Nekaj predlogov:

“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2007 15:56
Povezava do prispevka
Jaz ribji file (ne uporabljam zmrznjenih) samo posolim in popečem na olivnem olju. Tik pred koncem stisnem gor česen in potresem peteršilj.

Piščančji file pa lahko narežeš poljubno, sama pa skoraj nič ne začinim (sol, poper, česen v prahu in včasih premažem še z malo gorčice). To je vsa umetnost. Glede na to, da je fitneser, potem verjetno ne bo delal v kaki omaki s kislo smetano LOL Skratka...naj si da začimbe po okusu...bo sam ugotovil, kaj mu odgovarja.
0
Nazaj na vrh
fridda
Starost: 38Pridružen: 23. jan 2007Prispevkov: 1402Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 18. avg 2007 17:15
Povezava do prispevka

tudi sama ribje fileje pripravljam na zelo preprost način: začinim z soljo in vegeto (malo) in spečem na teflonski ponvi z zelo malo olja (navadnega), sedaj bom pa namesto navadnega uporabljala kokosovo. ko so ribice pečene, dam omako, ki jo pripravim ali na drobno narezljan česen + olivno olje ali peteršilj + lahki tekoči jogurt (lahko dodaš malo trdega, da ni tako zelo tekoče). to zadnjo varianto uporabim, ko so ribice bolj začinjane, a prvo, ko so bolj blagega okusa.

piščenca delam zelo podobno: narežem ali na koščke ali na fileje. jih začinim sol, vegeta, česen, curry. spečem na teflonski ponvi. včasih dodam tudi malo sojine omake, da dobijo poseben okus. drugače k piščencu nimam ponavadi nobene omake.

khm...tudi moj fant je fitneser, tako da sem se tudi sama morala tega naučit. Smile
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ribji file(na preprosto)
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu