Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bučke

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
*lučka*
Starost: 40Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 15. jul 2007 12:42
Povezava do prispevka
Na vrtu jih imamo malo morje. Sicer jih imam zelo rada, ampak sem se že naveličala, da jih pripravljamo vedno na isti način (dušene ali pa polpete). Nekaj sem že brskala po kulinarika.net, nisem pa našla nič kaj posebnega.
Tako da, če pozna katera kak slasten recept za bučke, bo zelo dobrodošel.
Hvala!
Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
amorella
Starost: n/aPridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1229Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2007 14:07
Povezava do prispevka
Ravno včeraj sva z mami naredili valovite rezance s kozicami, špargeljni in ostalo zelenjvao in sva dali še bučke not. Pa seveda lahko nrediš rižoto z bučkami in še s čim... Možnosti je veliko, če ne pa poglej še v kakšno kuharsko bukvo, če je kaj.
0
Nazaj na vrh
gejba
Starost: 45Pridružen: 15. nov 2005Prispevkov: 1283Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2007 14:27
Povezava do prispevka
Rižota z bučkami? Povej več. 
0
Nazaj na vrh
Moxy
Starost: 38Pridružen: 7. nov 2006Prispevkov: 4127Kraj: glava v Slo/srce v UkStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2007 14:53
Povezava do prispevka
Pomoje je v podforumu o receptih veliko načinov priprave bučk. Lahko si celo naložiš zbirko vseh receptov s planeta, si tam že kaj pogledala? So lepo razdeljeni in jih je malo morje.

Moja naj priprava bučk:
narežeš na kockice in potenstaš na malo čebulce in malo zalivaš z vodo. Soliš. Ko so dovolj mehke (=kuhane) daj zraven svež nasekljan peteršilj, kislo smetano in malo paradajza v tubi. (po želji še popraviš okus). Pride noro dobro, sploh s pirejem.

Nutty as squirrel poo :D !



RockYou PhotoFX - Get Your Own


Liam - olupim te pojem te, nikomur te ne dam <3
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 43Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2007 15:20
Povezava do prispevka
Meni so super bučke na žaru.

Bučke narežeš na tanke rezine (debelina: cca 0,5 cm), jih posoliš, potreseš z vegeto ali začimbami za žar (jst imam Kotany-eve začimbe) in preliješ z olivnim oljem in pustiš stat cca pol ure. Potem jih daš na žar, obračaš in na koncu tik preden so pečene, na njih narežeš gorgonzolo/mozarelo in pustiš še toliko časa, da se stopi sir.
Meni so take bučke božanske.
Lahko pa jih namesto na žaru, spečeš tudi v pečici.
 
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
*lučka*
Starost: 40Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 15. jul 2007 15:27
Povezava do prispevka
Moxy, hvala za koristen namig. Tole zbirko receptov sem čisto spregledala
Kirka-
Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2007 17:24
Povezava do prispevka
- bučke na žaru: po dolgem narežeš na rezine, jaz jih že prej posolim, posipam z origanom, nato spečem na žaru
- bučke v omaki: narežeš na kockiec. Prepražiš čebulco, dodaš bučke, jih malo popečeš, dodaš česen, pelate, origano...
 
- polnjene bučke s tuno: bučke po dolgem prerežeš in izdolbeš. Če ni preveč semen lahko vsebino sesekljaš in uporabiš pri nadevu. Pripraviš tunin nadev: tuno na čebulco, dodaš česen, začimbe. Ne sme biti preredko. Bučke jaz potem z zunanje strani malenkost premažem z oljem, nafilam s tuno in dam v pečico pečt. pečem toliko časa, da so bučke pečene.
 
- pica z bučkami, koruzo, mocarelo
 
- zrekzki iz bučk: bučke naribaš, posoliš, da spustijo vodo. Nato dodaš jajce, začimbe, peteršilj, mogoče malo moke in oblikuješ popleptke. Na pladenj daš peki papir in polpetke položiš gor, v peči pečeš dokler niso pečeni. Lahko jih ocvreš v olju.
 
- štrudlelj z bučkami - ala burek . Bučke narežeš. Delaš tako kot če bi delala jabolčni štrudelj,  samo da daš za nadev bučke in posoliš.
 
 
 
 
 
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
amorella
Starost: n/aPridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1229Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2007 21:03
Povezava do prispevka
gejba je napisal/aRižota z bučkami? Povej več. 
Tako kot, če bi delala navadno rižoto oz. riž, samo da dodaš še narezane bučke. Ni sicer ne vem kakšna jed, če pa ne veš kam z bučkami pa prav pride. Nisem nek talent za kuhinjo (še!).
0
Nazaj na vrh
barby:)
Starost: 40Pridružen: 11. dec 2006Prispevkov: 566Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 10:31
Povezava do prispevka
Najbolj enostaven in meni najboljši recept: bučke narežeš na kolobarje in na drobno česen ter spečeš v voku na olivnem olju. Po želji začiniš.
0
Nazaj na vrh
gejba
Starost: 45Pridružen: 15. nov 2005Prispevkov: 1283Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 11:12
Povezava do prispevka
Amorella .
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 42Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 11:58
Povezava do prispevka
Pečene na žaru, v pečici skupi s krompirjem in zelenjavo po želji, "pohane", s testeninami v paradižnikovi (al pa kakšni drugi) omaki... pol ratatouille je men neki najboljšega (bučke + paradajzki, paprike, melancane), pa gratiniran krompir z bučkami je tud mnjami - preizkušeno
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 12:03
Povezava do prispevka
Polpete iz bučk, bučke v omaki s paradižnikom, pečene na žaru, bučkin paprikaš, bučke v omaki s smetano in testeninami... meni so odlične 
0
Nazaj na vrh
Cherry Miss
Starost: 39Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 15:01
Povezava do prispevka
Dajmo pupe, malo domišljije. Bučke res lahko povsod vtakneš! 



Na kocke, kolobarje, rezine počez... odlično pašejo zraven vsake ostale
zelenjave, rib, mesa, testenin/riža/itd., na žaru, v pečici, testane,
bučkina juha je tudi super, ...Naredijo se hitro in skorajda na vsak
način!
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
Moxy
Starost: 38Pridružen: 7. nov 2006Prispevkov: 4127Kraj: glava v Slo/srce v UkStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 15:02
Povezava do prispevka
quote:dd5a8dc9aa="Cherry Miss"Dajmo pupe, malo domišljije. Bučke res lahko povsod vtakneš! 

 

Nutty as squirrel poo :D !



RockYou PhotoFX - Get Your Own


Liam - olupim te pojem te, nikomur te ne dam <3
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 16:34
Povezava do prispevka
Danes sem pripravila polnjene. Nadev: na oljčnem olju rahlo popražena čebula, česen, nepekoči feferoni, zelišča (zelena, majaron, peteršilj, timijan, origano), dodala sem tuno, kuhan riž, paradižnikovo omako in beljak. Bučo sem nadevala in spekla v pečici, vmes sem malo zalivala z juho, proti koncu posula nariban sir. Njami!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bučke
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.