Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Poletna kuhinja

temnolaska
Starost: 36Pridružen: 24. feb 2005Prispevkov: 80Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2007 14:12
Povezava do prispevka
Glede na to, da sem v kuhinji res začetnica, in da se niti približno ne spolnim dneva ko sem nazadnje skuhala kosilo, se bo čez 14 dni zame obrnilo. in sicer se bliža morje in apartma, kjer naj bi si sami pripravljaji vsaj kosilo in zajtrk. Z zajtrkom ne bo težav, nekaj na hitro iz hladilnika, bolj mi preglavice delata kosilo in večerja (samo kaj ko se ti moji kolegi kar nočejo in nočejo sprijaznt, da bi hodl vn jest, ampak majo želje po lastni kuhinji). Zdaj skupaj iščemo ideje za pripravo dobrih jedi, ki se skuhajo na hitro in niso preveč zahtevne Smile
 
Sej sm mal razmišlala da kakšne juhice iz vrečke al pa testenine............sam mene zanima kaj na dopustih kuhate vi.
 
 
When the night has been too lonely, and the road has been too long, and you think that love is only, for the lucky and the strong...
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2007 17:15
Povezava do prispevka
Doma sva bolj na kakšni zelenjavi (beri bučke, blitva, grah - vse živo). Na dopustu je pa kar problem. Kupi instant pire in ga lahko postrežeš s kakšnimi zrezki - za take nas, ki skorajda ne jemo mesa je to malo težje. Jaz potem zraven naredim zelenjavne zrezke. Ti so pa zamrznjeni in odpadejo, če nimate zamrzovalnika.
Zelo hitra jed so njoki v mlečni/sirovi omaki. Računaj kakšnih 200 ali 250gr na osebo. Sirova omaka se pa naredi tako, da zliješ 1,5dl mleka v posodo, kuhaš na zmernem ognju. Dodaš 2 zdenka sira, malo soli, čebule v prahu in zgostiš z moko. To je za 2 osebi.
Potem imaš testenine - omaka pa kar iz paradižnika in tunine. Pa malo čebule.
Lahko polnjene bučke - prerežeš jih na pol, izdolbeš in v luknjo, ki nastane daš razne mešanice. Ena od njih je prepraženo mleto meso z začimbami, po vrhu pa sir.

Pa še kup enih receptov je...
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2007 17:35
Povezava do prispevka
  • Kupljeni čevapčiči/pleskavice, pečen krompir.
  • ražnjiči (palčka, gor nadevaš poljubno...meso, paprika, čebula, bučke...), solata
  • solata iz makaronov (narezana, klobasa, sir, razna zelenjava)
  • poletna solata, kruh
  • testenine s tunino omako
  • pečene hrenovke, solata (po želji pečen krompir)
  • ....

Predvsem se osredotočite na to, da ni treba nič komplicirat in da se omejite na lahke, poletne jedi. Pomoje v najhujpi vročini ne paše juha iz vrečke, ker ti je že tako dost vroče.
Če se bom pa še kaj spomnila, bom pa dodala.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2007 18:39
Povezava do prispevka
Skuhajte to, kar imate radi.
 
Midva sva si lani kuhala vse: od praženega krompirja, riža s tuno, do pomfrija, ribe, meso, pa ogromno paradižnikove solate. Hm, ampak juhe pa se mi zdi, da si nisva niti 1x skuhala. Sva si kuhala to, kar tudi drugače jeva doma. Ma kaka vročina, nama to nič ne zmanjša apetita.
 
Letos pa nama ne bo treba kuhat, greva kar v hotel. Da bi hodila vsak dan ven jest, zato pa tudi midva nisva.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 38Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2007 22:32
Povezava do prispevka
Testeninske solate so zakon in ima se jih v hladilniku, tko da so uporabne tudi recimo dva dni zaporedoma, so zelo osvežilne in kljub temu izredno nasitne. Mi jo nardimo tko, da skuhamo svedrčke, potem pa dodamo tole:

- majoneza
- malenkost gorčice
- malo bučnega olja
- sol in poper
- na kocke narezana trdo kuhana jajca
- na kocke narezan beli sir (feta, pilos, lahko sicer tudi čisto navadni sir)
- na kocke narezana zelenjava (čebula, kumarice, svež paradižnik, raznobarvna paprika) in tudi koruza iz konzerve
- po želji tudi tunina (to se da zamenjat tudi s kakšno na trakove ali kockice narezano šunko, ampak že brez mesa je okus solate izredno bogat)

Treba je upoštevat, da če date kilo svedrčkov, iz tega pride božjastno veliko solate, ker je zraven še ogromno zelenjave (tle ne šparat, da bo prišlo fino sočno in hrustljavo) in na koncu pride ven toliko, da se iz kile testenin in vseh dodatkov pošteno napoka 15 ljudi, pa ne hecam se, vem iz piknikov in smo vsi konkretni jedci. =)

Tko za sliko, jaz dam h kilogramu svedrčkov ene 10 paradižnikov, 10 trdo kuhanih jajc, en kozarec vloženih kumaric, ene 4 piksne vložene koruze, da je res fajn sočno in osvežilno, s sirom tudi nikoli ne šparam, tuno pa dodajajte čist tko po občutku in okusu, odvisno od tega, kolk imate radi meso, ampak meni je že brez res full okusno.

Drugače pa na morju ne preveč komplicirat, kot so že rekle punce pred mano, aktualne so testenine s tisočerimi omakami, kakšna tunina omaka s kislo smetano, tunina s paradižnikom in baziliko, kupijo se tudi odlične pesto omake (za vseh 10 obliznit), ki se jih samo da na kuhane špagete in voila.

Kot meso so najboljše kakšne na hitro popečene hrenovke, ražnjiči, čevapi, pa sočni zrezki, ki se jih da vtaknit tudi v sendvič, skupaj z obilo sveže zelenjave. Pa ne pozabit na solate, super je kumarična s kislo smetano in feta sirom, paradižnikova z mocarelo, namesto testenin pa se da v nekaterih solatah odlično uporabiti tudi riž.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 43Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 14:35
Povezava do prispevka
DiLeMa je napisal/a
- majoneza
- malenkost gorčice
- malo bučnega olja
- sol in poper
- na kocke narezana trdo kuhana jajca
- na kocke narezan beli sir (feta, pilos, lahko sicer tudi čisto navadni sir)
- na kocke narezana zelenjava (čebula, kumarice, svež paradižnik, raznobarvna paprika) in tudi koruza iz konzerve
- po želji tudi tunina (to se da zamenjat tudi s kakšno na trakove ali kockice narezano šunko, ampak že brez mesa je okus solate izredno bogat)

Najverjetneje daš noter tudi kis? Ali ne?
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
marjetahu
Starost: n/aPridružen: 3. feb 2007Prispevkov: 4Kraj: primorskaStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2007 11:01
Povezava do prispevka
Testeninske solate so poleti res dobre, jaz dam namesto majoneze kar jogurt, mi je boljš.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Poletna kuhinja
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu