Testeninske solate so zakon in ima se jih v hladilniku, tko da so uporabne tudi recimo dva dni zaporedoma, so zelo osvežilne in kljub temu izredno nasitne. Mi jo nardimo tko, da skuhamo svedrčke, potem pa dodamo tole:
- majoneza
- malenkost gorčice
- malo bučnega olja
- sol in poper
- na kocke narezana trdo kuhana jajca
- na kocke narezan beli sir (feta, pilos, lahko sicer tudi čisto navadni sir)
- na kocke narezana zelenjava (čebula, kumarice, svež paradižnik, raznobarvna paprika) in tudi koruza iz konzerve
- po želji tudi tunina (to se da zamenjat tudi s kakšno na trakove ali kockice narezano šunko, ampak že brez mesa je okus solate izredno bogat)
Treba je upoštevat, da če date kilo svedrčkov, iz tega pride božjastno veliko solate, ker je zraven še ogromno zelenjave (tle ne šparat, da bo prišlo fino sočno in hrustljavo) in na koncu pride ven toliko, da se iz kile testenin in vseh dodatkov pošteno napoka 15 ljudi, pa ne hecam se, vem iz piknikov in smo vsi konkretni jedci. =)
Tko za sliko, jaz dam h kilogramu svedrčkov ene 10 paradižnikov, 10 trdo kuhanih jajc, en kozarec vloženih kumaric, ene 4 piksne vložene koruze, da je res fajn sočno in osvežilno, s sirom tudi nikoli ne šparam, tuno pa dodajajte čist tko po občutku in okusu, odvisno od tega, kolk imate radi meso, ampak meni je že brez res full okusno.
Drugače pa na morju ne preveč komplicirat, kot so že rekle punce pred mano, aktualne so testenine s tisočerimi omakami, kakšna tunina omaka s kislo smetano, tunina s paradižnikom in baziliko, kupijo se tudi odlične pesto omake (za vseh 10 obliznit), ki se jih samo da na kuhane špagete in voila.
Kot meso so najboljše kakšne na hitro popečene hrenovke, ražnjiči, čevapi, pa sočni zrezki, ki se jih da vtaknit tudi v sendvič, skupaj z obilo sveže zelenjave. Pa ne pozabit na solate, super je kumarična s kislo smetano in feta sirom, paradižnikova z mocarelo, namesto testenin pa se da v nekaterih solatah odlično uporabiti tudi riž.