Nooo, Suzek, si poskusila? Meni je to tako dobro, da kar ne smem preveč (zaradi sladila, ki sem ga pa zdaj itak ukinila).
Jaz temu rečem tudi
beljakove snežne blazinice, ker pečen sneg razkosam in ga pomakam v omakco iz:
ene žličke pravega kakava, vode in kokosove moke (namešam toliko, da je kot
bounty krema,
ravno prav gosta oz. tekoča). To je tok dobr! Sladila raje ne dajem več
(saj vemo, da je preveč škodljiv, kokosove moke pa za vzorec, ker ima
preveč slabih maščob notri)
Zdaj pa moj današnji, najljubši, torej recept dneva, sem imela carb-up
dan. Lahko naredimo tudi na dan z minimalno OH, tako da kosmiše
izpustimo.
Nekakšen "sataraš" (samo, da je boljše!)

:
Sestavine:
- pol olupljenega paradižnika iz konzerve: 200g od 400g (ali kar domač paradižnik)
- 2 beljaka
- mala tuna v slanici
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1 HC (happy cow) sirček, lahko listič ali trikotnik
- sol
- poper ali čili (po okusu)
- origano
- bazilika
- rožmarin!
Vse sestavine damo v wok (maščobe ne potrebujemo). Prvo paradižnik (če
imamo pelate, dajmo skupaj z mezgo), počakamo, da zavre, potem pa vse
ostalo v naštetem vrtnem redu. Premešamo, kuhamo, malo mešamo,
pokušamo, po potrebi korigiramo z začimbami. Ko je dosežena željena
gostota, ko sta beljaka lepo zakrknjeno vmešana in sirček stopljen,
postrežemo na krožnik (ne sme biti pretekoče, ne preveč izsušeno).
Dodatno posujemo z rožmarinom in bazilik. Dober tek!
P.S.: če je večerja ali/in ne jemo OH zvečer oz. imamo nizkohidratni
dan, enostavno izpustimo kosmiče. Lahko spreminjamo količino beljakov
in drugih sestavin. Ribe lahko tudi izpustimo...možnosti je ogromno!
Pelati/paradižnik in omenjene začimbe pa dajo tisti poseben okus jedi.