Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 21. jun 2007 11:20
Povezava do prispevka
Ja, tudi jaz dam povrh sirček, velikokrat. Meni nekaj najboljšega pa
je: pelati + vmešani beljaki in začimbe (bazilika, origano, sol) - to
spečeš na teflonu, lahko dodaš malo sirčka (Sovany) in je zares
dobro. 
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
jessich
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2006Prispevkov: 280Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jun 2007 12:13
Povezava do prispevka
Evo tud na pelate nism pomislila..yup zmeri več vem
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 21. jun 2007 14:25
Povezava do prispevka
tinna nekje si napisala eno sladko varianto iz beljakov, pa ne vem več kje...a lahko tukaj napišeš recept prosim? Smile
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 21. jun 2007 15:16
Povezava do prispevka
Seveda :

Beljake stepem v sneg, prej oz. nekje na polovici stepanja, dodam malo
umetnega sladila, pravega kakava v prahu-malo žličko ali pol (tistega
za peko, razmaščenega...) in cimet (jaz obožujem cimet in ga dam
veliko). Pride veliko mase (snega), sploh iz 4-ih beljakov (raje 2 ali
3 za prvič).

Potem ta rjavi snegec napackam na teflon in pokrijem in se lepo peče
kot ena pena, spodaj nastane skorjica, vsa zadeva se napihne. Ko se
lepo odlepi od podlage in je zgoraj že "prevleka", stresemo to rahlo
omleto na krožnik (malo uplahne skupaj). Še vročo lahko posujemo s še
malce kakava in cimeta, da se lepo stopi, vse skupaj zavijemo in imamo
super sladko omleto, tudi kompaktna je lepo in taka penasta .

V samo maso lahko dodamo tudi kakšno žlico mleka, mogoče kakšen kokos
(kokosova moka), tudi pride super. Pa sploh ni nujno, da nam med
stepanjem nastane čisti sneg, lahko je le malo stepeno, se vseeno fino
speče in je zelo dobro za jest...Verjetno je sladkih kombinacij še
kar nekaj. Saj res, še kakšno aromo lahko dodamo-rumovo naprimer ,
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
natopakt
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2006Prispevkov: 2807Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jun 2007 15:48
Povezava do prispevka
Sliši se odlično
Tole pa bo treba sprobat en dan!
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 21. jun 2007 16:11
Povezava do prispevka
Hvalaa Smile To bo danes moja večerja Smile
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2007 19:44
Povezava do prispevka
Nooo, Suzek, si poskusila? Meni je to tako dobro, da kar ne smem preveč (zaradi sladila, ki sem ga pa zdaj itak ukinila).
Jaz temu rečem tudi beljakove snežne blazinice, ker pečen sneg razkosam in ga pomakam v omakco iz:
ene žličke pravega kakava,  vode in kokosove moke (namešam toliko, da je kot bounty krema,
ravno prav gosta oz. tekoča). To je tok dobr! Sladila raje ne dajem več
(saj vemo, da je preveč škodljiv, kokosove moke pa za vzorec, ker ima
preveč slabih maščob notri)

Zdaj pa moj današnji, najljubši, torej recept dneva, sem imela carb-up
dan. Lahko naredimo tudi na dan z minimalno OH, tako da kosmiše
izpustimo. Nekakšen "sataraš" (samo, da je boljše!) :

Sestavine:
  • pol olupljenega paradižnika iz konzerve: 200g od 400g (ali kar domač paradižnik)
  • 2 beljaka
  • mala tuna v slanici
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1 HC (happy cow) sirček, lahko listič ali trikotnik
  • sol
  • poper ali čili (po okusu)
  • origano
  • bazilika
  • rožmarin!

Vse sestavine damo v wok (maščobe ne potrebujemo). Prvo paradižnik (če
imamo pelate, dajmo skupaj z mezgo), počakamo, da zavre, potem pa vse
ostalo v naštetem vrtnem redu. Premešamo, kuhamo, malo mešamo,
pokušamo, po potrebi korigiramo z začimbami. Ko je dosežena željena
gostota, ko sta beljaka lepo zakrknjeno vmešana in sirček stopljen,
postrežemo na krožnik (ne sme biti pretekoče, ne preveč izsušeno).
Dodatno posujemo z rožmarinom in bazilik. Dober tek!

P.S.: če je večerja ali/in ne jemo OH zvečer oz. imamo nizkohidratni
dan, enostavno izpustimo kosmiče. Lahko spreminjamo količino beljakov
in drugih sestavin. Ribe lahko tudi izpustimo...možnosti je ogromno!
Pelati/paradižnik in omenjene začimbe pa dajo tisti poseben okus jedi.

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 13Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2007 19:50
Povezava do prispevka
Tinna, oba recepta delujeta izvrstno , moram v kratkem preizkusiti. Ta "sataraš" na tvoj način je pa verjetno res okusen, ker je vključena še tuna (in seveda moje najljubše začimbe).
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2007 19:51
Povezava do prispevka
Seveda sem Smile Super je!! Danes bo to spet večerja Wink Jutri pa moram po jajca.
0
Nazaj na vrh
offo
Starost: 123Pridružen: 30. jan 2007Prispevkov: 2298Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2007 19:54
Povezava do prispevka
Tinna, pohvale za kreativnost! wink (se mi smeški niso hoteli naložit)
"I don't think, I just walk." (Paris Hilton)
"Če ti, povem po pravici, sploh ne vem kaj bi in kok bi kej mazal." (neznani avtor)
0
Nazaj na vrh
spelc@
Starost: 42Pridružen: 24. avg 2005Prispevkov: 141Kraj: Medulin-Ljubljana-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2007 19:57
Povezava do prispevka
Jaz si tudi delam palačinko iz beljakov + whey ali pa kazein- jo lepo zapečem in previdno z krožnikom obrnem in popečem na drugi strani, na koncu jo pa še premažem s polovico jogurta
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2007 20:00
Povezava do prispevka
vanni, meni je zares dobro, verjetno tudi zato, ker je lahka hrana, v
vročini kakršna je zdaj ne paše ne vem kaj jesti, vsaj meni. Kar
poskusi, mislim, da ti ne bo žal.  



O, Suzek, super! Meni vsaka jed s časoma vedno bolje uspe, ker vsakič
znova vidim kaj in kako bolje naredit, mogoče boš še ti kakšne
izboljšave našla. Haha, jajc pa prej zmanjka, res je.



offo, hvala tudi tebi!


I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
inny
Starost: 45Pridružen: 25. avg 2006Prispevkov: 997Kraj: MedvodeStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2007 14:41
Povezava do prispevka
Tinna si me prav razveselila s temi beljaki in žličko kakava mora biti prav dobra sladica. Zanima me koliko cal ima če bi naredila za prvič iz 2 ali 3 beljakov in ali je dobra za popoldansko malico ali večerjo? tudi jaz obožujem cimet, tako da bo to moja sladica v torek
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2007 14:55
Povezava do prispevka
inny , super! Ah, kalorij ni vsega skupaj nič, saj ima en srednje velik beljak le 16 kcal! Tako, da je to zeeeelo majhen obrok, ampak ker je sneg, je količinsko velik, ampak si hitro lačen. Tako, da so 4 beljaki vredu, oz. še zdaleč nič preveč. Lahko še kakšen več.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
inny
Starost: 45Pridružen: 25. avg 2006Prispevkov: 997Kraj: MedvodeStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2007 15:05
Povezava do prispevka
mene je bolj skrbelo zaradi kakava, ampak verjetno ena majhna žlička nima več kot 16 cal, če se prav spomnem Jao to bo sladička 1A!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 14 od 31
Pojdi na stran 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu