Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Poceni prehranska dopolnila za plitev žep

FinaMina
Starost: 30Pridružen: 27. maj 2016Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2017 18:04
Povezava do prispevka

Sem študentka in s precej omejenim budgetom smiley Ker se me v zadnjem času kar naprej lotevajo prehladi kljub temu, da vsak dan jem svežo zelenjavo in sadje, bi jemala kake vitamine. V Dm-u imajo precej izbire pod njihovo blagovno znamko, ki mi je cenovno ok. Cene v spletnih lekarnah so saj še enkrat višje. Ali so Dm-ovi izdelki manj kvalitetni? Ali je boljše jemati multivitamine ali kupovat posamezne, recimo v šumečih tabletah? Poleg vitaminov imajo še kapsule z ribjim oljem in druge dodatke. Kaj spada v "osnovni paket" preventive proti prehladu? smiley

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2017 19:43
Povezava do prispevka

Poglej še Vitalia.si, pa ob prijavi na enovice imaš 15% popust.smiley

Sicer pa je osnova od osnov Multivitamini + vitamin C + omega-3 + pozimi konkretna doza vit D (s K2). Idealno oz. nadgradnja še dopolnilo za imunski sistem, probiotiki, kako adaptogeno zelišče (sibirski ali korejski ginseng, rodiola ...).

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2017 8:02
Povezava do prispevka

Za plitev žep in tudi vse ostale je naravni antibiotik, preganjalec prehladov, parazitov, česen. Dnevno vsaj kakšen strok. Tudi, če boš šilce žgane pijače ne bo škode, je naravni "antigripin".

Zlata pasta iz kurkume ali pa samo dodajat kurkumo kot začimbo na solate na koncu v juho ipd.

Dm in Muller imata oba OK izdelke. Pa pojdi po kopitu manj je več in ne vsega naenkrat. Jaz občasno (navadno ravno v tem mračutastem času za kakšen mesec, dva jem omega 3 iz DM in Bvitamine (doctor's best iz iHerba) Ker je ta čas zame tudi izredno psihično naporen (ne samo "veseli" decemeber ampak do konec marca izredna gužva na šihtu, dela se po 10 ur in ves čas moraš biti zbran, več je stresa, več vsega naenkrat in takrat ima telo večje potrebe po mineralih vitaminih B vitamini pa bojda pomagajo prebavljati stres Smile in pač tiste tri mesece jem bkomplex (doctors best navadno ali pa Jarrob B Right - pomebna je oblika B12-da je methly..., ki se bolje absorbira).  

Drugače pa ja multivitamini so od vsega najslabši, z najslabšimi izkoristki.

Pomaga tudi če črtaš sladkarije, dodaš malo več kvalitetnih maščob (maslo, olivno olje, kokosovo, avokado...) Čim manj predelane hrane, zapakirane, predpripravljene.

Pa ne pozabit vsa žita, oreščki in stročnice se obvezno namkajo v rahlo zakisani vodi, vodo večkrat odliješ, zamenjaš. Tako izboljšaš prebavljivost za nas in zmanjšaš negativne učinke fitinske kisline... Se pa namakajo različno dolgo-zgooglaj.

Če hrano pripravljaš na visoki temperaturi dlje časa pa dosti hranil izgubiš.

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2017 8:31
Povezava do prispevka

Me je včeraj nekaj zmotilo in tule sploh nisem do konca odgovorila: torej, že sama kakovostna sestavina nekaj stane, potem še proizvodnja, pakiranje ipd. Če je zelo masovna, se stroški sicer precej znižajo, ampak neka osnova pa ostane, tako, da sem sama do ekstremno poceni izdelkov skeptična, sploh kar se tiče hrane.

Kar se tiče dm in Mueller izdelkov: nekateri so verjetno povsem ok, nekateri niso. Vem, da sem hotela pred elti kupiti Mg - uau, full poceni, veliko tablet notri ... potem pa videla, da je Mg oksid, ki ima precej slabo absorpcijo. Take so potem 'cake' poceni dopolnil.

Verjetno vseeno bolje, da jemlješ to kot nič ...

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
models
Starost: n/aPridružen: 18. mar 2015Prispevkov: 275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2017 10:27
Povezava do prispevka

V osnovni paket bi jaz rekla, da spadajo D3, B12, vitamin C, omega 3 ter multivitamine in B kompleks ali pa samo multivitamine, če vsebuje že optimalno količino B kompleks. Za D3, B12, omega 3 in vitamin C pa boš morala ponavadi kupovati posebej. Vitamin C ima že DM čisto v redu, tisti v prahu a z eno žlico dobiš le 120 mg, optimalen vnos pa je med 1 in 2 g torej, tu je vprašanje cena vs. količina in količina vs. kosov če pustimo kakovost na stran, ker mislim, da je samoumevno, da boš kupovala samo kakovostne zadeve. 

Primer, na iHerbu se dobi vitamin C 1000 mg po 500 kosov, kar pomeni, da bi imela za zelo dolgo časa - cca. leto dni in plačaš pa le 25e kar je zelo poceni čeprav na prvi pogled zgleda drago. Če boš gledala na količino vs kosov, boš naenkrat dala veliko a na koncu bi imela za zelo dolgo časa. Vitalia je v redu, jaz tam kupujem če se mi mudi, načeloma pa ne ker ponujajo prenizke količine in kosov glede na ceno kar je meni no-go vendar tako je pač v Sloveniji, najceneje boš prišla skozi, če boš naročala s tujine, iHerb je super.

Omega 3 ima DM, ki je bil meni v redu in tam lahko kupuješ omego 3 in mogoče tudi vitamin C, če te ne moti, da je v prahu. Najtežje je dobiti multivitamine, da bi imel normalno ceno a hkrati pa pravilno obliko in optimalne količine, za slednje vedi, da nikakor ne boš dobila v Sloveniji. Iherb ima multi, ki je celotno gledano odličen - B12 (600 mcg), D3 2000 IU, k2 200 mcg, selen 200 mcg, b kompleks relativno tudi ok, vse je ok razen nekatere vitamine in  minerale a glede na kosov vs ceno drag - 24e vsak mesec zato se moraš odločiti, kaj je tebi pri multi pomembno, kaj iščeš. Oblika, količina, cena ali kosov?

Zelo ti priporočam, da preden boš kaj kuupila, da se najprej izobražiš o osnovi - katera oblika je boljša, optimalnost dnevni vnos, kateri vitamin/mineral je pomemben in res rabiš in kateri je koristen vendar ne nujen. Ko boš vse to razumela, boš vedela kaj in kje kupovati. Če mene vprašaš, kaj bi jaz vzela če bi bila omejena na dve stvari bi B12 in D3.

Če bi raje vse dobila v Slo, bi jaz osebno iz Vitalie vzela multivitamine in b kompleks ter omega 3 in vitamin C pa DM. Za D3 in B12 se ti najbolj splača s tujine.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2017 11:27
Povezava do prispevka

B12 sam po sebi nima hudega vpliva na imunski + nič ne koristi, če manjka ostalih B vitaminov (ona spašuje prav za imunski sistem). Zato je fajn multivit, da so osnove pokrite; ključne, ki imajo prav na imunski sistem vpliv, pa še posebej poleg.

Sicer sta tule tudi 2 članka za imunski sistem oz. kako preprečiti, da zbolimo ali hitro pozdraviti, če že pride do tega:

Kako pozdraviti prehlad v enem dnevu

Naravna sredstva proti gripi in prehladu

Pa česen, kot pravi Binas, je top. Jaz ga zvečer nasekljam konkretno dozo, čez dan ali ko se mi ne da pa v tabletah.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2017 12:09
Povezava do prispevka

Emmm iHerb je ZDA in meja, da ne plačaš DDV je 22€. Jaz sem nazadnje malo prekoračila za kak eur, dva in plačala še dodatnih 10€! za ddv in stroške postopka, pa še na TR se ni dalo plačat ampak je blo treba poštarju. Skratka, zdaj pazim, da ne prekoračim teh 22€. C vitamin-paprika (jah, ni več ravno sezone, vložena ima sicer manjšo vsebnost, kivi, zelje,  kakšna pomaranča, meso, špinača, kopriva.

V času obolenja je potreba po C vitaminu in magneziju ter beljakovinah večja. Drugače za to lahko poskrbiš s prehrano večji del leta (skrinja je tudi zlata vredna, da kake pridelke zamrzneš, za čas, ko na vrtu ničesar ni).

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
models
Starost: n/aPridružen: 18. mar 2015Prispevkov: 275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2017 16:45
Povezava do prispevka

Uff, tole pa sem čisto pozabila. Ne vem, če se splača za znesek pod 100e plačati dodatno 10-20e smiley

To glede B12, škode (večinoma nevrološke narave), nastale zaradi dolgotrajne pomanjkanje B12 so v določenih primerov tudi nepopravljive torej, tudi če nima nekega vpliva na imunski sistem (?, ker tole v bistvu prvič slišim, ker če bi to držalo, ne bi bilo toliko ljudi, ki so uspeli ustaviti napredovanje ali celo pozdraviti demenco ali parkinsonovo bolezen pa še cel kup nevro bolezni, ko so začeli dodajati visoke doze B12) ima vseeno velik vpliv če tega vitamina manjka. To, da nič ne koristi če manjka ostalih B kompleksa pa iz lastne izkušnje lahko rečem, da tole ne bo držalo - sama jemljem b kompleks že leta pa je bil kljub temu moj rezultat za B12 podpovprečen ali če obrnem, B kompleks nam pravtako nič ne bodo koristili če manjka B12. Lahko bi še veliko pisala o tem a to že ni več tema. Sama verjamem pravtako tako kažejo moje izkušnje, da morata biti prvo pokrita B12 in D3 kar je logično, saj se ne nahajata v hrani, v hrani lahko čeprav zelo malo vseeno dobiš nekaj vitaminov in mineralov kar za B12 in D3 lahko samo sanjaš - no, dobro nekaj B12 se že dobi v mesu a to samo zato, ker živalim filajo s tabletami B12 poleg tega je to zelo malo, da boš prej dobil nekaj vitamina C kot boš B12 smiley To, da sprašuje samo za imunski sistem pa bi jaz osebno najprej poskrbela za vitamine in minerale preden bi dodajala razne česne, kurkume in ingverja, ker vem za preveč ljudi, ki so to slednje počeli in na koncu dojeli, da so imeli v resnici samo hudo pomanjkanje določenega minerala ali vitamina in ko so za to poskrbeli se je vse uredilo in bi se verjetno tudi uredilo s česnom ali brez česna ampak, kot sem že zgoraj napisala, naj se najprej izobrazi o tem in si ustvari lastno mnenje preden kaj kupi ali ne kupi ker vsakemu po svoje. 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Poceni prehranska dopolnila za plitev žep
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.