Tako kot vsepovsod, je tudi v živilstvu primarni cilj zaslužiti, šele potem pa pride na vrsto kvaliteta, zato pa taki podni od izdelkov na policah. Pa še manj stane kot ponuditi dober izdelek, stopnja revščine se viša in ravno ti ljudje pokupijo/mo največ nizko kvalitetnih izdelkov in krog je zaključen. Ugodno za zaslužkarje, seveda.
Sama se panično ne izogibam sladkorju in ne razmišljam vsaki prosti trenutek svojega življenja o primerni prehrani (pa bi verjetno morala

), vendar pazim, da sladkorja ni tam, kjer pa res ni nobene potrebe po njem - kava/čaj brez sladkorja, paradižnikove domače omake brez sladkorja; če kaj pečem, pa če bistvo peciva ni ravno sladkost, zmanjšam tega na minimum (ko kuham puding iz vrečke, je pri meni vedno brez sladkorja - baje je zanič

, no, meni definitivno ne). V glavnem, kjer naj bi se dodal sladkor, jaz tega zmanjšam na minimum, potem, po nekaj poskusih pa naredim kar brez. Že zaradi tega, ker so mi naravni okusi dosti boljši. Isto je s soljo, komaj kaj solim, uporabljam pa toliko več začimb. In ja, sledijo seveda pritožbe jedcev, ampak meni je res čisto dobro brez soli/sladkorja že od nekdaj, zato ne rabim pazitit na neko prekomerno rabo.
Si pa brez skrbi privoščim večkrat na dan kakšno kocko čokolade, pa če je sladoled pri hiši, ga pojemo družno in tako dalje, vse v mejah normale, no, lahko bi bilo tudi manj, ampak jaz lahko kaj spremenim samo na sebi, drugim pa predlagam in povem, odločitev je še vedno njihova in zame človek, ki
poje več sladkoraj kot jaz, zame ni čisto nič slabši človek.