Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Globalni zid

  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Današnje počutje - 10. del.

   pred 1 dnevom

   Depresivno. Vsak vikend se počutim še slabše kot sicer, nekako brezciljno. Čez teden se lahko vsaj ukvarjam s kakšnimi birokratskimi zadevami, za vikend pa vse obstane. Še to vreme je takšno, da ni prav nič spodbudno. Bi imela za presadit par stvari, ampak se mi v takem vremenu ne da. Tudi sicer bi imela nekaj svari za narediti ob računalniku oz. pisalni mizi, ampak me enostavno tako zebe (kljub prižganemu radiatorju), da se ne morem skoncentrirat niti za pol minute. Blah!

   1005
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Laki za nohte.

   pred 1 dnevom

   Jaz sem še na navadnih lakih, ampak večinoma jih itak ne uporabljam, ker sem prelena. Če se ne motim, sem si lani kupila nekaj novih, ker me je primel nek navdih, ampak me je potem hitro minil. Nisem pa še nikoli niti poskusila teh novih variant. Drugače pa priznam, da me nekoliko zlizane konice ne motijo. Mi je pa ful grdo videt narastek pri geliranih nohtih.

   1159
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   pred 2 dnevoma

   O Binas, hvala!  smiley  Zgleda, da sem iskala ZDR, je napisano res podrobno in nedvoumno. Vejetno bo to to.

   8
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Limfna drenaža.

   pred 2 dnevoma

   Morda kak Sanolabor ali z medicinskimi pripomočki.

   38
  • nova je napisal/a na forum v temo Limfna drenaža.

   pred 2 dnevoma

   Hvala. Zanimivo, očitno obstaja, a pred nakupom bi rada videla v živo. Ali je kakšna možnost, da to prodaja fizična trgovina pri nas?

   38
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   pred 3 dnevi

   Ja, kolektivna pogodba je objavljena na internetu (če je res ta prava) in ni ničesar eksplicitno o odpovednih rokih. Izgleda čisto čudna. Bom vidla, če mi kaj odgovorijo iz pristojnega urada. Verjetno mi bodo samo link prilepili smiley

   8
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   pred 3 dnevi

   Da praktično še vedno skoraj ni na voljo živil (sladic, pijač; v lokalih ipd.) s stevio. Ali klinčev sladkor ali pa strupena umetna sladila.

   In potem vprašam v gostinskem lokalu, če imajo stevio ali kako sladico s stevio in mi gostinec (!!!) odgovori: "Kaj pa je to?"

   Brez komentarja, res.

   #bojkot

   ~

   In čedalje hujša represija povsod, diktatura se vrača v najhujši možni obliki doslej, s tem, da tako pritlehno, da se večini še sanja ne, kaj se dogaja.

   Kopiram iz enega super člankaThe neoLIBERALS of today specialise in using concepts of concern and inclusiveness as a cover for their frankly FASCIST agenda.
   CENSORSHIP is being repackaged as “anti-hate”. The destruction of the core idea of “innocent until proven guilty” is being repackaged as protecting (mostly female) victims from their persecutors. REASONABLE DOUBT is being repackaged as “denialism.” Minority opinion is being repackaged as TREACHERY or subversion. Facts that contradict a current state-sponsored agenda are repackaged as “FAKE NEWS.”

   ~

   Nesposobni vozniki (sumim, da je itak že pol folka zadetega od AD, pomirjeval ipd. - edina druga možna razlaga je še, da se po novem vozniške kupi v trafikah ali jih podeljujejo v kakih nagradnih igrah).

   ~

   Vreme. Sredi maja smo, jaz pa v volnenem plašču in ROKAVICAH, prosim lepo. Izbezum.

   #nocomment

   ~

   3 mozolji, ki hočejo ven (jih ubijam z benzoil peroksidom). Božja kazen za kremšniti prejšnji teden.smiley

   ~

   #rantoversmiley

   481
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   pred 3 dnevi

   Upam, da kmalu dobiš odgovor.
   Sicer bi po mojem morala preveriti kolektivno pogodbo, ker je tako, kot je tam navedeno.

   Poročaj, kaj si izvedela.smiley

   8
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   pred 3 dnevi

   Hvala! Sem pisala zavodu za zaposlovanje, kjer so mi odgovorili, da ne smejo svetovati na področju delovne zakonodaje in mi napisali naj vprašanje naslovim inšpektoratu. Bom vidla, če dobim odgovor na vprašanje. Po navadi take službe rabijo 5 mesecev za napisat odgovor. Po telefonu jim pa itak nič ne verjamem. Sem dobila že prevečkrat napačne informacije s strani razno raznih uradov.
   V Sloveniji se mi zdi, je res vse grozno zapleteno in spartikularizirano.

   8
  • nova je napisal/a na forum v temo Limfna drenaža.

   pred 3 dnevi

   Pred davnimi leti sem sama bila nekajkrat v različnih salonih, kjer so izvajali limfno drenažo tako, da so te oblekli v "hlače" (običajno vključno s pasom) in naprava je imela zračne cevi, ki so se napihovale in praznile in s tem se je izvajala limfna masaža.

   Ja, ja, nekajkrat na dan ... že enkrat na dan je za nekatere veliko. Zamišljam si, da si pred TV "obuješ" in ... hm, uživaš.

   38
  • Binas je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   pred 4 dnevi

   Jaz nisem na ADjih.  Točno zaradi tega, kar si napisala. Vzrok je v slabih, strupenih odnosih. Za funkcinalne odnose morajo biti vsi pripravljeni kaj narediti, it na terapijo, predelovati čustva, misli, vzorce.

   Žal je realnost taka, da ni možnosti. Vse sem pregledala, prevprašala, ves čas psremljam situacijo. Tudi za drugo službo gledam, po drugih krajih.

   Zdaj se mi je sicer uspelo zaljubit...Amapk osnove, svojega doma, to še nimam uštimano.

   Ker eno pa vem...Da sama s sabo ne bi bila sposobna živet, če najdem Bini drug dom. Ker vem kako to sesuje psa, sploh pa starejšega in "smotanega".

   13
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Limfna drenaža.

   pred 4 dnevi

   Pa si to že kje videla ali samo zamislila in te zanima, če že obstaja? Ebay sicer najde tole.

    

   Sicer bi že masaža nekajkrat na dan po 5 do 10 min morala pomagati.

   38
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   pred 4 dnevi
   Binas je napisal/a

   Pravijo pri dr. med,  da pa sem malo depresivna. 

   Itak, klasika. Kot sem že tukaj pisala, s(m)o bojda danes vsi depresivni oz. bolje rečeno, so AD zdravilo za vse težave. Če slabo spiš - AD. Težave s prebavo - AD. Utrujenost kot posledica izgorelosti in/ali sindroma kronične utrujenosti - AD. Če ne skačeš do stropa od vzhičenosti vsak dan - AD.
   Celo v obraz ti povedo, da očitno nisi depresiven, amapk morda bi pa vseeno probal AD.smiley

   In ja, JASNO, da se počutimo depresivno, če smo v težki in (navidezno) brezizhodni situaciji, ki ji ne vidimo konca, izhoda. Ja kdo bi pa skakal po stropu od veselja? Bi oni? Bi prav rada videla heroja, res. Ampak to ni depresija per se - depresivno počutje je le POSLEDICA - treba je odpraviti VZROK, torej okoliščine.

   Skratka, vse, kar je (in tudi kar ni) 'narobe' z nami, je očitno - kot se je fantastično izrazil eden od naravnih dr. - pomanjkanje AD.smiley

   (Pa da ne bo pomote - kdor verjame v njih oz. meni, da je to rešitev, naj. Ampak na srce polagam - pozanimajte se prej še izven klasičnih virov.)

    

   Binas, res ni NOBENE možnosti, da greš kam drugam? Magari za sostanovalko, v sobo .. karkoli? Ker ravno to, da se nam vleče stresna situacija (torej da se stres ne preneha), nas pokoplje. Mi smo bili narejeni za kratkotrajen stres (napad divjih živali - beg ali boj - nekaj sekund do min stresa, ne tedne, mesece, LETA, kot je bil pri meni in je, kot vidim, pri tebi). MORAMO nekako poskrbeti zase, ker posledice so rak, infarkti ipd.

   13
  • Tanja je napisal/a na forum v temo Tattoo.

   pred 4 dnevi

   Šahina, še enkrat hvala za vse info.smiley

   Sicer ne grem jaz - sama nisem za tetovaže, imam piercing in to je to - gre prijatelj. Bom poročala in objavila, ko bo dokončano.smiley

   Si pa mislim, da je toliko špikanja hud stres za telo in je bolje po delih. Sicer lahko pred tem naneseš kremo za omrtvičenje (sama sem tako naredila za pierc in obnovitev sicer naravne, a zaradi tretmajev proti melazmi zbledene lepotne pike), ampak drži največ 1 uro. (Mi je pa zelo pomagalo.)

    

   Hehe, odbiti tetobvaži.smiley Na podlagi česa si se odločila za njiju?

   703
  • nova je napisal/a na forum v temo Limfna drenaža.

   pred 4 dnevi

   Da ne odpiram nove teme bom nadaljevala kar tu:

   Iščem "škorenj" za limfno masaža po razumni ceni za domačo uporabo.

   Ali je kaj takega sploh v uporabi?

   Ne zanima me univerzalni masažni strojček, ampak "valj" (škorenj, gležnjar), ki izvaja masažo - pulzno stiskanje.

   Kolega ima težave samo z enim gležnjem, ki je zaradi limfnih težav otečen in so mu zdravniki priporočali masažo. Razmišljam, da poleg lastne samomasaže, bi bil dobrodošel še tal škorenjček. Pred leti (desetletji) so bili tali drenažni škornji kar običajni v salonih.

   38
  • teatime je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   pred 4 dnevi

   Meni se je konkretno poznalo na psihi jemanje KT - sem postala čisto brez volje, melanholična in apatična. Če se prav spomnim se je stanje kmalu po prenehanju jemanja normaliziralo (vsaj na tem področju). Upam, da bo pri tebi podobno.

   13
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja pred 3 dnevi
  Super, izpolnjuje vse kriterije!
 • Katrin 17. apr 2019 22:13
  Premalo za suho kožo
 • numi 19. mar 2019 22:29
  preprost
 • numi 19. mar 2019 22:23
  sladek in vesel
 • numi 17. feb 2019 10:29
  top 2
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Deževni dnevi so večini ljudi prava nadloga, v resnici pa nas lahko marsičesa naučijo.