Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

student10

  • student10 je napisal/a na forum v temo Abduktorna muskulatura.

   18. avg 2022 11:19

   Skoraj pred enim leto sem si zlomil vrat stegnenice in poškodoval kolk. Januarj sem imel prvič fizioterapijo (veliko obravnavo) in vse do danes trikrat, s tem, da sem bil sedaj že drugič ot četrte obravnave. Stanje se tam ne izboljšuje kaj obetavno. Razen tega, da sedaj hodim, kar sem dosegel od zadnje obravnave do danes oz. imam bergle še vedno za daljše razdalje in po stopnicah. 

   Na zadnjem obisku pri travmatologu mi je v izvidu napisal naj krepim abdutorno muskulaturo. Sam ne vem kje je to in tudi na fizioterapiji ne. Do sedaj so mi dajali tiste spodbujevalce skoraj vedno drugam. Pa bi prosil za nasvet, kje je t muskulatura ali krepiti mišice okoli kolka...

   1
  • student10 je napisal/a na forum v temo Vraščen noht.

   10. maj 2020 14:50

   Tokrat nimam ravno problem zaradi vraščenega nohta, ampak s tem, da ga ni. Sicer sem bil že nekaj časa nazaj na operaciji, ko so mi ga odstranili. Kaj narediti,če ne izraste cel noht?

   17
  • student10 je napisal/a na forum v temo O čem razmišljate? - 3. del.

   5. apr 2020 12:40
   Ali je bolje kupiti kolesarska očala, kjer se ne da menjati (šipc) ali take kjer je to mogoče zamenjati.
   467
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   1. apr 2020 14:39

   Naprimer vrtec pelje otroke na sprehod in jih pusti hoditi čez celo cesto. Res jih dobro učijo. A tako čez celo cesto hodijo tudi z vozički, otroki na kolesih in se verjetno umaknejo le avtomobilom. Res, taki sploh ne vedo kaj je desna stran.

   493
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   30. mar 2020 13:56

   Če pišem sem verjetno doma drugače grem pa s kolesom v Domžale, pa v Lukovico in Moravče

    

   392
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   3. sep 2019 18:34

   V bistvu sem enkrat spraševal za fiziatra.In ste mi predlagal enega v Celju. A sem pozabil za koga je šlo in bi prosil,če bi  lahko še enkrat napisali. hvala

   392
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   17. jun 2019 17:22

   V bistvu s tem se ubadam, kar je zgoraj opisano, drugače moram pa kar te nezrele voznike prenašat.

   392
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   17. jun 2019 17:19

   V Šentvidu pri Lukovici mora biti res izjemno naključje, da vedno pridem na tovornjak, ko zavijam. Ko tam zavijam levo, pride vedno z druge strani tovornjak, ki isto zavija levo. Je pa vedno drugi, mislim pa da za isto podjetje.
   Skoraj vsakodnevno imam "spremstvo" vozil Prodnika, občasno jih je tudi več.
   Enako je na regionalni cesti LJ - MB, ko ti vozijo čisto ob balanci. Ampak najprej se za mano ustavi in potem gre čisto blizu.

   V trgovini v tem istem kraju imam res velikokrat družbo policajev na blagajni in vedno sprašuje blagajničarko o mojem nakupovanju. Verjetno me lovijo, ko bom vzel sendvič ali kos salame. Ko pa jaz prijavim krajo kolesa je odgovor, verjetno je šel v tujino.

    

   Mislim, da so nesposobni za delo policije. Če imate kakšen predlog kako naj to rešujemt družbo policajev na blagajni in vedno sprašuje blagajničarko o mojem nakupovanju. Verjetno me res lovijo zaradi sendviča, kosa salame, ko pa jaz prijavim krajo kolesa, je odgovor verjetno je šel v tujino.. Kako naj sploh to rešujem?

   Se opravičujem, ker sem tukaj prilepil, ampak v svojo temo nisem mogel.

   392
  • student10 je napisal/a na forum v temo Razlaga izvida.

   28. sep 2018 13:32

   To bi moral iti na polikliniko, samo do tistega ki je pregledal sliko spet ne bi prišel. Čeprav je samo moje razmišljanje, nekoč sem spraševal kaj pomeni desnostranska hemipareza. Sicer sem dobil odgovor, da gre to za osebo po kapi, ampak to imam tudi jaz. In če pravilno razumem gre to za slabšo razvitost, ohromelost oz. se mišice ne razvijajo enako na desni strani telesa.

   Po definicijah naj bi to obsegalo obraz in telo, ki ga to prizadene. Po tej logiki ni nič simetričnega (če sta po dva enaka organa; recimo roki, nogi), manj določljivo je to za sam trup. Pri meni je to dejstvo pri rokah in nogah dokaj očitno.

   A za obraz ne morem trditi in tudi dokažem težje. Če sem pravilno gledaj nekaj slik, imamo tudi na obrazu nekaj mišic. Mogoče je ta razlika bolj očitna, če se zredimo, če pa shujšaš, pa na obrazu ni vidnejše razlike.

    

    

   6
  • student10 je napisal/a na forum v temo Razlaga izvida.

   15. sep 2018 10:19

   Vem, da ne bom dobil odgovora, a katera preiskava pokaže položaj nosu v celoti ? 

   6
  • student10 je napisal/a na forum v temo Razlaga izvida.

   14. sep 2018 17:10

   Beseda DEKSTROKONVEKSNA naj bi bila iz jezika esperanto,(ki sicer ni jezik nobene države) naj bi pa uporabljal prirejeno obliko latinice.

   6
  • student10 je napisal/a na forum v temo Razlaga izvida.

   14. sep 2018 14:24

   Bil sem na rentgenu nosa in obnosnih votlin.Bolj me sicer zanima sam nos.

   V izvidu je navedeno:    ZAČETNA DEKSTROKONVEKSNA DEVIACIJA Z DESNOSTRANSKO SPINO SEPTI NASI..

    

   Ker so v izvidu uporabljene tujke tudi jaz nisem mogel takoj razumeti. V bistvu me zanima kje je začetek nosu (čeprav je to bolj retorično vprašanje)in po prevajalnikh dekstrokonveksna pomeni nekaj podobnega kot naravnost v oči.

   Po domači logiki naj bi pomenilo: Začetna upognjenost (odklon) naravnost v oči... Tako, da je nos poravnan skrajno levo od oči naprej. Seveda vsak reče, da je nos raven, ker je od tam naprej poravnan in potem. V bistvu imam tam grbo.

   Ampak enako mnenje, da je nos raven imata tako splošna zdravnica kot dr.,ki me je operiral. In sploh ne morem nikomur povedat, da ne diham dobro in da je nos (mislim) zlomljen med očmi.

   Na prejšnem pogovoru na ORL je bilo govora samo o pretinu v konici nosu,da se ga da malo izboljšat.

   In nevemkaj si naj mislim. Ali iskat nasvet še kje drugje ali opustiti to idejo.

   Če imate mogoče razlago stavka,bi bil zelo hvaležen ali se motim v svoji razlagi.

   6
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   30. apr 2018 11:28

   Sicer ne delam,pa ne grem nikamor za praznike.In potemj e vse po istem"kopitu".

    

   Še bolj mi gredo pa na živce vsi vozniki,ne da samo vozijo neprimerno blizu kolesarjem,ampak recimo na cesti,ko ni prostora za oba (kolesar in avto, tovornjak) trobi za tabo tako da boš ravno zdaj oglušel,ko te pa prehiti oz.zapelje čisti počasi mimo tebe tako da te zapre na pol metra,na drugi strani je pa pločnik.

   A to šoferju ni mar.Rad bi te zbil tako, da padeš pod gume.Bil je pa dolg šlepar,ki v bistvu ne bi smel tam voziti,saj ima vzporedno avtocesto. In potemso zaradi takšnih tovornjakov narejene kolesnice.

   Povrhu pa vozniki delajo razliko med kolesarji,kar je občutiti,videti, saj so kolesarji,ki vozijo specialke in so v dresih z vsemi pokrovitelji,bolje upoštevani in si dovolijo vožnjo vštric in ni problema. Za ostale,kaj takega ni dovoljeno.

   493
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 9. maj 2022 18:38
  Slavospev poceni laku za nohte
 • Tanja 26. apr 2022 16:57
  Razočaranje
 • Tanja 26. apr 2022 15:39
  Odličen
 • Dow* 14. nov 2021 20:14
  super
 • Dow* 14. nov 2021 20:09
  še kar
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Izraz "osebni slog" je modni žargon, ki se pogosto pojavlja. Ampak kaj pravzaprav pomeni?