Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

student10

  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   3. sep 2019 18:34

   V bistvu sem enkrat spraševal za fiziatra.In ste mi predlagal enega v Celju. A sem pozabil za koga je šlo in bi prosil,če bi  lahko še enkrat napisali. hvala

   381
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   17. jun 2019 17:22

   V bistvu s tem se ubadam, kar je zgoraj opisano, drugače moram pa kar te nezrele voznike prenašat.

   381
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   17. jun 2019 17:19

   V Šentvidu pri Lukovici mora biti res izjemno naključje, da vedno pridem na tovornjak, ko zavijam. Ko tam zavijam levo, pride vedno z druge strani tovornjak, ki isto zavija levo. Je pa vedno drugi, mislim pa da za isto podjetje.
   Skoraj vsakodnevno imam "spremstvo" vozil Prodnika, občasno jih je tudi več.
   Enako je na regionalni cesti LJ - MB, ko ti vozijo čisto ob balanci. Ampak najprej se za mano ustavi in potem gre čisto blizu.

   V trgovini v tem istem kraju imam res velikokrat družbo policajev na blagajni in vedno sprašuje blagajničarko o mojem nakupovanju. Verjetno me lovijo, ko bom vzel sendvič ali kos salame. Ko pa jaz prijavim krajo kolesa je odgovor, verjetno je šel v tujino.

    

   Mislim, da so nesposobni za delo policije. Če imate kakšen predlog kako naj to rešujemt družbo policajev na blagajni in vedno sprašuje blagajničarko o mojem nakupovanju. Verjetno me res lovijo zaradi sendviča, kosa salame, ko pa jaz prijavim krajo kolesa, je odgovor verjetno je šel v tujino.. Kako naj sploh to rešujem?

   Se opravičujem, ker sem tukaj prilepil, ampak v svojo temo nisem mogel.

   381
  • student10 je napisal/a na forum v temo Razlaga izvida.

   28. sep 2018 13:32

   To bi moral iti na polikliniko, samo do tistega ki je pregledal sliko spet ne bi prišel. Čeprav je samo moje razmišljanje, nekoč sem spraševal kaj pomeni desnostranska hemipareza. Sicer sem dobil odgovor, da gre to za osebo po kapi, ampak to imam tudi jaz. In če pravilno razumem gre to za slabšo razvitost, ohromelost oz. se mišice ne razvijajo enako na desni strani telesa.

   Po definicijah naj bi to obsegalo obraz in telo, ki ga to prizadene. Po tej logiki ni nič simetričnega (če sta po dva enaka organa; recimo roki, nogi), manj določljivo je to za sam trup. Pri meni je to dejstvo pri rokah in nogah dokaj očitno.

   A za obraz ne morem trditi in tudi dokažem težje. Če sem pravilno gledaj nekaj slik, imamo tudi na obrazu nekaj mišic. Mogoče je ta razlika bolj očitna, če se zredimo, če pa shujšaš, pa na obrazu ni vidnejše razlike.

    

    

   6
  • student10 je napisal/a na forum v temo Razlaga izvida.

   15. sep 2018 10:19

   Vem, da ne bom dobil odgovora, a katera preiskava pokaže položaj nosu v celoti ? 

   6
  • student10 je napisal/a na forum v temo Razlaga izvida.

   14. sep 2018 17:10

   Beseda DEKSTROKONVEKSNA naj bi bila iz jezika esperanto,(ki sicer ni jezik nobene države) naj bi pa uporabljal prirejeno obliko latinice.

   6
  • student10 je napisal/a na forum v temo Razlaga izvida.

   14. sep 2018 14:24

   Bil sem na rentgenu nosa in obnosnih votlin.Bolj me sicer zanima sam nos.

   V izvidu je navedeno:    ZAČETNA DEKSTROKONVEKSNA DEVIACIJA Z DESNOSTRANSKO SPINO SEPTI NASI..

    

   Ker so v izvidu uporabljene tujke tudi jaz nisem mogel takoj razumeti. V bistvu me zanima kje je začetek nosu (čeprav je to bolj retorično vprašanje)in po prevajalnikh dekstrokonveksna pomeni nekaj podobnega kot naravnost v oči.

   Po domači logiki naj bi pomenilo: Začetna upognjenost (odklon) naravnost v oči... Tako, da je nos poravnan skrajno levo od oči naprej. Seveda vsak reče, da je nos raven, ker je od tam naprej poravnan in potem. V bistvu imam tam grbo.

   Ampak enako mnenje, da je nos raven imata tako splošna zdravnica kot dr.,ki me je operiral. In sploh ne morem nikomur povedat, da ne diham dobro in da je nos (mislim) zlomljen med očmi.

   Na prejšnem pogovoru na ORL je bilo govora samo o pretinu v konici nosu,da se ga da malo izboljšat.

   In nevemkaj si naj mislim. Ali iskat nasvet še kje drugje ali opustiti to idejo.

   Če imate mogoče razlago stavka,bi bil zelo hvaležen ali se motim v svoji razlagi.

   6
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce - 5. del.

   30. apr 2018 11:28

   Sicer ne delam,pa ne grem nikamor za praznike.In potemj e vse po istem"kopitu".

    

   Še bolj mi gredo pa na živce vsi vozniki,ne da samo vozijo neprimerno blizu kolesarjem,ampak recimo na cesti,ko ni prostora za oba (kolesar in avto, tovornjak) trobi za tabo tako da boš ravno zdaj oglušel,ko te pa prehiti oz.zapelje čisti počasi mimo tebe tako da te zapre na pol metra,na drugi strani je pa pločnik.

   A to šoferju ni mar.Rad bi te zbil tako, da padeš pod gume.Bil je pa dolg šlepar,ki v bistvu ne bi smel tam voziti,saj ima vzporedno avtocesto. In potemso zaradi takšnih tovornjakov narejene kolesnice.

   Povrhu pa vozniki delajo razliko med kolesarji,kar je občutiti,videti, saj so kolesarji,ki vozijo specialke in so v dresih z vsemi pokrovitelji,bolje upoštevani in si dovolijo vožnjo vštric in ni problema. Za ostale,kaj takega ni dovoljeno.

   484
  • student10 je napisal/a na forum v temo Korekcija nosu (rinoplastika).

   17. mar 2018 15:23

   Sicer sploh nevem kaj bi rekel, da sem za tole čakal 2 leti. Nos je sicer raven,a še zdaleč,da bi bil poravnan v središčni položaj med očmi,ostal je tam,kjer je bil. Verjetno je ravnal samo eno nosno odprtino in druga je ostala takšna kot je. Žalostno bo pa verjetno,ko bom na naslednji pregled,operacijo čakal 5 let.

    

   Kot bi nekomu,ki rad teče v prostem času nogo operirali čez dve let. In bi mu zdravnica rekla, saj eno nogo imate pa zdravo.

   196
  • student10 je napisal/a na forum v temo Korekcija nosu (rinoplastika).

   7. mar 2018 17:24

   V bistvu sem bil že včeraj tam (kot sem bil naročen) vendar so me potem popoldne poslali domov, da ne bom imel še te operacije,ker nimajo prostora. Zdaj grem pa jutri spet nazaj.Imam pa poravnavo nosu v desno,ker je zlomljen. Sicer z začetka je bila vidna celo večja "grbina" in sem delno razmišljal o popravi tega.  Glede tega mi je doktor rekel,da potem lažje dihaš,če odstrani "grbino" bo manj prostora za dihanje.

   Poravnati moram tudi "dihalno pot" na desni strani.

   Sicer pravijo, da ostaneš kakšen dan,v navodilih,ki sem jih dobil včeraj piše do odstranitve tampona.

   196
  • student10 je napisal/a na forum v temo Korekcija nosu (rinoplastika).

   4. mar 2018 13:17


   Mene bi pa zanimalo koliko časa si v bolnici,če imaš operacijo nosu v splošni anesteziji? V torek moram v bolnico.

   196
  • student10 je napisal/a na forum v temo Zatečen gleženj.

   1. dec 2017 12:16

   Pred časom sem bil na Soči,kjer je v izvidu napisano,da imam padajoč gleženj in sedaj po rentgenu zdravnica pravi, da če v enem mesecu ne bo vredu (imam celo ortozo (opornica), bomo dali na ultrazvok.

   Ampak zakaj bi šel na UZ na koncu,po vseh ostalih preizkavah? Zakaj me zdravnica toliko časa "drži" na mestu,mogoče opravi ostale preizkave in na koncu UZ (verjetno so bolečine zaradi tetive).

    

   Kako bi pa lahko sam pomagal v tem času? Tudi poleg prehrane in vitaminov?

   13
  • student10 je napisal/a na forum v temo Nevarnosti sladkorja.

   9. avg 2017 19:22

   Ali je pri uživanju  vitaminov in ostalih dodatkov (recimo vitamin C) tudi verjetnost zaužitja prevelike količine sladil,ki so navedena v sestavi in ta še posebno slabo vplivajo na telo?

   408
  • student10 je napisal/a na forum v temo Zatečen gleženj.

   6. maj 2017 19:32

   V zadnjem času imam res bolj neprijetne padce.Verjetno je pa to isti problem še od prejšnjič. S stopalom je sicer vredu.Če mirujem z nogo tudi ni bistvenih bolečin. Kje bi bilo mogoče opraviti rentgen samoplačniško ali katera preiskava bi bila boljša? Tam pri zdravnici mi vedno govori,da je dobro. Kot v izgovor, da imam itak desnostransko  hemiparezo in da je zatečena zaradi krčnih žil (krčne žileimam samo v levi nogi in ne desni). A kaj ko ne smem nazaj nič reči. Občutek imam,kot da me hoče hitro odpraviti.

   13
  • student10 je napisal/a na forum v temo Kje srečati/iskati/najti in kako navezati stik?.

   3. maj 2017 10:43

   Kako pa recimo omeniti, povedati, da si po nezgodni poškodbi glave in ob tem upati,da ne bo samo obrnila hrbet in šla? Ali to recimo poveš,ko se prvič srečata ali ko se bolje spoznaš? V bistvu,če je pozorna,to sama opazi.

   138
  • student10 je napisal/a na forum v temo Krčne žile.

   28. mar 2017 16:16

   Če lahko malo obudim temo.Dobil sem napotnico za Flebološki pregled, nevem ali to pomeni v bistvu že samo odstranitev krčnih žil. Res,malo me je strah Smile pa ne vem kam iti. In kako zgleda recimo laserska odstranitev (ali zelo boli)

   53
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Katrin 22. sep 2019 21:52
  prva pomoč
 • Katrin 22. sep 2019 21:40
  Navdušena
 • Katrin 22. sep 2019 21:34
  nisem opazila učinka
 • Katrin 22. sep 2019 21:30
  ne zamenjam več
 • Binas 12. sep 2019 14:23
  odličen
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Danes pred 16 leti se je 'rodilo' dete, ki je kaj kmalu postalo prvi in največji ženski spletni portal.