Tudi jaz sem sicer nora na zdravo hrano in mi je vse dejansko zelo okusno, samo tale tuna me tako muči ... pa proteini z vodo so tudi mučenje svoje vrste.
Olivno olje, v katerem je tuna, je rafinirano, razen če piše, da je deviško (Safcol v lastnem soku z dodavnim extra virgin olivcem). Jaz sem se navadila na tuno v slanici, ampak si vedno preko odcejene konzerve vlijem eno žlico olivnega olja.
Proteini pa - kot je Lubenica rekla - kakor kateri. Hy-Pro pijem vedeno z mlekom ali vsaj pol mleko, pol voda, maxxWHEY pa lahko tudi z vodo.
Sadje, jogurt, oreščke, semena.... Če jo želiš uporabit kot namaz lahko še tuno, začimbe, zelenjavo. Sicer pa obstaja tema, kaj vse se da s skuto narediti... in v njej je ogromno zanimivih in okusnih kombinacij. malo pobrskaj za nazaj ali pa uporabi funkcijo išči.
Mislim da tile iz grisi iz bele moke niso ravno ok. V Muellerju imajo pirinega (Lumpa ga je imela nekajkrat med zajtrki) in je super. Sploh ni razlike v okusu, pa bolj zdrav je sigurno.
Ja maščob imajo res malo preveč, čeprav za kdaj ni panike. Jih je pa seveda bolje nadomestiti s tuno v naravnem soku, ki ji lahko dodoaš žlico olivnega olja.
Skut imaš pa malo morje-glej da imajo malo maščob. Take so Zdravo življenje (Mercator), Vipavska pasirana, Eco roza skuta, Mercatorjeva pasirana, Spar lahka skuta...pa lahko tudi cottage cheese.
Otrobi so zdravi in jih komot ješ v jogurtu, mogoče v kakšnem pecivu, mleku,...
Mislim da tile iz grisi iz bele moke niso ravno ok. V Muellerju imajo pirinega (Lumpa ga je imela nekajkrat med zajtrki) in je super. Sploh ni razlike v okusu, pa bolj zdrav je sigurno.
Aha. Pirin pa naj bi bil fajn? Sem recept za štruklje gledala pa je zdrob vmes. Ga bom probala s tem pirinim nadomestiti....