Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Začaran krog

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Stevardesa
Starost: 44Pridružen: 11. apr 2006Prispevkov: 16Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2006 12:25
Povezava do prispevka

Predstavljajte si naslednjo situacijo.

 

Spoznate moškega in gresta ven. Super se imata, začneta se družiti, meseci minejo, vse se razvija v smeri da postajata pravi lepi par. Potem se on odloči, da se mu zdi da je bolje da sta samo prijatelja, ker si je šele začel urejati samostojno življenje. Ti se strinjaš, ker ga spoštuješ in pač razumeš da se stvari odvijajo prehitro zanj. Oba delata polni delovni čas, življenje gre naprej, sprejmeta situacijo takšna kakršna pač je. Pač ni bil pravi čas. Sta prijatelja.

 

Mine nekaj tednov, potem gresta na kosilo in on te prime za roko. Ko se poslovita, te objame in te ne spusti?bliža se poljub na usta ampak tega ne stori. Mogoče potrebuje malo pobude, mogoče si je premislil, pa ne ve kako naprej, ti narediš prvi korak in ga poljubiš. Vse se stopnjuje, postaneta intimna. Naslednjič se spet dobita, se stvar ponovi. In naslednjič ?Ko se začneta spraševati, kaj počneta, je en bolj zmeden od drugega.

 

Ponovno mine nekaj časa, sva več kot prijatelja ali ne?

 Po besedah, sva, po dejanjih, vse prej kot.

 

Ponovno gresta ven, poslovita se kot prijatelja, navaden objem in

If opportunity doesn t knock, build a door.
0
Nazaj na vrh
vanilija
Starost: 45Pridružen: 8. dec 2005Prispevkov: 442Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2006 14:09
Povezava do prispevka
Joj punca - res sočustvujem s tabo , vendar:
 
mislim, da prijateljstvo med moškim in žensko ni možno če eden od njiju pričakuje od tega kaj več ali ga oseba močno privlači - če boš izhajala iz tega stališča potem mislim da tukaj ni več vprašanja kako naprej. Če vidiš da človek ni pripravljen na zvezo ti si jo pa z njim želiš potem ti ni drugega kakor da z njim prekineš stike in nadaljuješ s svojim življenjem, ker situacija v kateri si zdaj  po tvojem pisanju sodeč te samo razjeda in si zaradi tega nesrečna. Tudi on se mi zdi malo sebičen da te tako drži na limancah - po eni strani ni pripravljen na zvezo po drugi pa poskrbi za to da ti vsake toliko vrže kakšno drobtinico in te s tem drži zainteresirano in za druge interesente nedostopno. Zdaj, če lahko tako živiš potem v redu, če pa ne pa ni drugega kakor da z njim prekineš vse stike, verjemi da se bo našel kakšen s katerim si boš lahko ustvarila normalno zrelo zvezo.
 
Veliko notranje moči ti želim pri razreševanju te situacije
 
 
 
 
Pogumni preskakujejo življenjske prepreke, drugi se plazijo pod njimi.
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2006 15:32
Povezava do prispevka
Jaz bi zbrala vse svoje moči, stisnila zobe in popolnoma prekinila stike. Odvisno je od tvojega karakterja: če jemlješ zveze resno in te takšna nikakva zveza spravi iz tira, prizadene, čustveno negativno vpliva nate, potem ne vidim, kje je v njej sploh kaj pozitivnega zate. Če ti ne seže preveč do srca, nisi navezana na tipa, niti ne bi rada z njim imela česa več in ti povsem ustreza imeti takšnega občasnega partnerja (ali ga imeti poleg drugih neobveznih partnerjev), potem je seveda tudi v takšni zvezi čar, zakaj pa ne, ampak imam občutek, da zate ni tako. Očitno bi te tip rad pohodil in si potem še noge obrisal vate. Tista izjava, da si šele ureja samostojno življenje, me nevarno spominja na komaj izvaljenega maminega sinčka, zato bi rekla, da ima korist od te zveze predvsem on, pa naj se dela še tako nebogljenega in zmedenega. Če se ne pretvarja in je v resnici tako nebogljen, potem pa bi mu rekla samo: go back to mother koklja.
0
Nazaj na vrh
narcisa
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2006Prispevkov: 10Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2006 16:32
Povezava do prispevka
Stevardesa ta začaran krog se bo še nadaljeval, in sicer tako dolgo kolikor boš pustila ali pa dokler bo kakšen od vaju dobil drugega partnerja. Samo to se bo težko zgodilo, ker drugim mogoče sploh ne boš dala priložnosti. To ti lahko povem iz lasnih izkušenj.
Tud jst sm bila no in sem še na en način v takšni vezi. Nisva hodila, a vsakič ko sva se dobila sva se vedla kot da sva par. Velikrat sva se pogovarjala in govorila, da tako ne gre več in da bova zdej pa res sam še kolega, samo vsakič se je zgodbica ponovila. Na začetku mi je bilo mal hudo, ker sm si želela, da bi pa vseeno imela nekaj več, samo kmalu sm spoznala, da temu ne bo tako in da me ima samo za namestilo, dokler ne bo spoznal ene, ki bo zanj taprava. Zato sm se tudi jst začela dobivati z drugimi in sem se nehala pretvarjati, da mogoče pa bova par. Zdaj me ne prizadane več, ker do njega ne čutim nič in mi je kristalno jasno, da si takšnega človeka ne želim ob sebi kot partnerja. Saj ne rečem občasno se še dobiva in slišiva, samo zdaj mava vsaj razčiščeno, da par ne bova in tako ustreza obema. Samo moram priznat, da je to lahko zelo nevarna igrica, če čustva niso ravnodušna.
Zate vidim, da ti ni vseeno, zato ti toplo priporočam, da prekineš vse stike z njim. Če tega ne boš storila boš samo trpela. Lahko ga imaš samo za občasno "nadomestilo" dokler ne bo prišel pravi, vendar do njega ne smeš gojiti čustev, ki nakazujejo na zaljubljenost, ljubezen,... Nekaj je jasno kot beli dan, ta fant te noče za punco in se verjetno tudi ne bo premislil, saj te ima zgolj za nadomestilo.
No možno pa je tudi, da do tebe celo čuti nekaj, pa sam ne ve kaj in je zmeden. Tudi v tem primeru ti priporočam, da končata, saj bosta le tako lahko ugotovila kaj drug do drugega zares čutita. Uglavnem dejstvo je, da so moški v fazi spoznavanja kot elastike.....en trenutek si te močno želijo, že naslednji pa bi radi pobegnili stran. Zato je zelo pomembno, da mu daš čas, da sam pri sebi razčisti kaj bi rad. Če bo ugotovil, da hoče biti s tabo je zate dobro, če pa ne pa tudi, boš vsaj lahko počakala na pravega, ki te bo vreden.
Lahko ti priporočam eno zelo dobro knjigo, ki sem jo brala na to temo. Res so dobo razložene te prve faze sestajanja in kaj lahko od njih pričakujemo. Nalov knjige je Moški in ženske na zmenku od dr.John Gray. Jst moram povedat, da mi je sedaj dosti stvari bolj jasnih kot prej.
 
No jst upam, da se boš prav odločila, pa karšnakoli bo že ta odločitev.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2006 17:02
Povezava do prispevka
Manipulira s tabo. Prekini stike in si najdi nekoga, ki te bo vreden!
0
Nazaj na vrh
MegWhite
Starost: 43Pridružen: 13. jun 2005Prispevkov: 1128Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2006 19:00
Povezava do prispevka
Hm. Jaz bi si našla PRAVEGA moškega in odslovila negotovega otročička.
Thank you ...namaste... and god luck.
0
Nazaj na vrh
Stevardesa
Starost: 44Pridružen: 11. apr 2006Prispevkov: 16Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2006 20:26
Povezava do prispevka
Prebrala sem vse odgovore in se zamislila, vem, da imate prav. Ne vem pa, če imam toliko notranje moči, da prekinem vse stike...Po drugi strani pa vem, da se samo mučim, če vse ostane tako kot je.
 
živim v tujini, stran od družine, prijateljev, domačega okolja, večino časa preživim z delom (letenjem) in težko si predstavljam, da bi prekinila stike s človekom, ki mi daje občutek, da imam nekoga (pa četudi samo prijatelj) in nisem sama v tujem okolju...
Res težka situacija, ki mi ne da miru...
 
 
If opportunity doesn t knock, build a door.
0
Nazaj na vrh
MegWhite
Starost: 43Pridružen: 13. jun 2005Prispevkov: 1128Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2006 20:55
Povezava do prispevka
Stevardesa, razumem, kaj hočeš povedat, ampak se mi zdi, da ravno zaradi okoliščin, ki jih navajaš (da razen tega človeka nimaš nikogar), potrebuješ nekoga, ki se nanj lahko zaneseš in ne tega smrkavca (oprosti izrazu, ampak to si jaz mislim o tipu, ki ga opisuješ). Ker če te bo (ko te bo) razočaral in prizadel, ne boš imela nikogar, ki bi te tolažil, sočustvoval s tabo, ti delal družbo.
Thank you ...namaste... and god luck.
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2006 17:44
Povezava do prispevka
Mislim da so punce vse povedale. Začaran krog bo toliko časa, dokler boš ti hotela.
Kaj če bi ti njemu isto povedala? Da nočeš veze ali pa da si našla nekega prijatelja - ker nekateri ljudje se ne zavedajo pomembnosti neke osebe, dokler jo ne izgubijo...Ne mislim, da ga ful delaš ljubosumnega, ampak da se pokažeš s kakšnim prijateljem, da začneš živeti, ker če ne bo kakšna druga prišla, s katero bo pripravljen biti u vezi - ponavadi je tako. Pokaži mu, da ne more s teboj delati tako, kot on hoče oz. kakor se mu dvigne (oprostite na izrazu). To res ni fer do tebe in s tem ko mu ti dovoliš to, je njemu več kot dovolj - samo koliko časa bo tako?
Dobrodošla med nami
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2006 19:20
Povezava do prispevka
Stevardesa, koliko pa je star tale tvoj tip?
0
Nazaj na vrh
selma
Starost: 43Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 959Kraj: Obala-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2006 23:13
Povezava do prispevka
Ta model zveze sem tudi jaz dala skozi. Jaz sem si želela več in trpela, njemu pa je bilo dovolj, če sva bila frenda, ki sta se občasno dala dol (pardon izrazu). Sama niti nisem silila vanj in mu pustila, da je on vodil igro, ki je iz mene naredila čustveno razvalino...
Šele, ko sem popolnoma prekinila stike z njim (vmes sem seveda upala, da me bo poklical, kar se seveda ni zgodilo), sem ga prebolela in sedaj si mislim; kakšna krava sem bila, da sem sploh dovolila, da je nekdo tako delal z menoj! Takšni tipi ti uničijo samospoštovanje in največji problem smo me, ker jim to sploh dovolimo!
Sicer pa sem podala zelo subjektivno oceno, da ne bo kdo kaj zameril.
I will not lie in front of the school bus with ketchup on my face
0
Nazaj na vrh
MegWhite
Starost: 43Pridružen: 13. jun 2005Prispevkov: 1128Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2006 23:49
Povezava do prispevka
selma, po mojem ima vsaka izmed nas kakšno podobno izkušnjo (morda malo drugačno, ampak v osnovi podobno)
Mislim na to, da se včasih v zvezi podvržemo ravnanju, ki ga sicer nikoli ne bi prenašale in se potem, ko je vse mimo, tepemo, da kakšne krave smo ble.
Jaz sem naprimer dokaj močna osebnost in se ne podrejam nikomur (sploh pa ne tipom), pa sem vseeno že kdaj prenašala moškega, ki je z mano ravnal na način, ki si ga nisem zaslužila (pa ne za dolgo). Tega pa je kriva t.i. zaljubljenost, ki v našem telesu sprošča občutke, podobne omamljenosti in zaradi katerih ne razmišljamo trezno in se niti ne zavedamo dobro, kaj se dogaja z nami.
Seveda se je treba takoj zavedati, da to ni ljubezen in da je zgolj kemija. Ta pa izpuhti in kasneje se čudimo same sebi in ko gledamo za nazaj, se nam zdi, kot da bi bile takrat druga oseba. Vse navedeno ni domena žensk in verjamem, da imajo moški podobne izkušnje.
Zato je težko svetovati osebi, ki je še v tej fazi, ker jo obvladujejo sile, močnejše od razuma. Smile Ker tukaj logika ne deluje, ker če bi stevardesa razmišljala logično in hotela to, kar je bolje zanjo, bi se seveda takoj rešila situacije, ki ji povzroča trpljenje. Ko smo zaljubljeni pozabimo, da lahko imamo vse pozitivne učinke ljubezenskega odnosa, brez trpljenja.
Thank you ...namaste... and god luck.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2006 10:18
Povezava do prispevka
Jaz pa pravim, glavo gor, punca!
Zavedaj se, da življenje prehitro mineva, da bi ga tako brez veze zapravljal.Obrni novi list v življenju, obrni se prihajajoči sreči naproti. Čeprav si veliko na poti, te sigurno nekje čaka nekdo, ki bi te osrečil.Samo hiteti ne smeš. Uživaj življenje, ki te bo vodilo, kamor boš hotela, če mu boš pustila . Naglico pa razen v službi, pusti doma. Bodi pozitivna in ne bo dolgo, ko se boš temu, kar sedaj doživljaš, lahko samo nasmehnila.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2006 11:53
Povezava do prispevka
Se strinjam z ostalimi, ni kaj dodati. Edino to, da razumem, da potrebuješ kar nekaj poguma in moči, da prekineš stike. Sama sem v podobni situaciji potrebovala mesece, pa še me je stisnilo, ko je poskušal priti do mene... Ker potem tudi pri takih tipih nastopi panika in bi naredili vse, da bi jim bila spet na voljo za filanje njegovega ega.
0
Nazaj na vrh
Stevardesa
Starost: 44Pridružen: 11. apr 2006Prispevkov: 16Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. apr 2006 17:14
Povezava do prispevka

Iree je napisal/aStevardesa, koliko pa je star tale tvoj tip?

Star je 37.

 

If opportunity doesn t knock, build a door.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Začaran krog
Stran 0 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.