Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kaj je teorija rdečih nohtov? Spoznajte polarno nasprotje teorije črnih nohtov

19. feb 2024 16:06
0

Oglasno sporočilo

Verjetno ste že slišali za teorijo črnih nohtov – idejo, da črna manikira dvigne samozavest – zdaj pa vam predstavljamo teorijo rdečih nohtov.

Kaj je teorija rdečih nohtov?

Teorija rdečih nohtov je nasprotje teorije črnih nohtov. Namesto da bi nosilec nohtov deloval samozavestno in zastrašujoče, je ideja ta, da boste z rdečimi nohti bolj dostopni in vas bodo povabili na več zmenkov.

Čeprav ta teorija ni znanstveno podprta, jo lahko vsaj delno pripišemo teoriji barv, ki je preverjen koncept. Pomislite na črno barvo: Povezana je z občutkom moči in avtoritete. Kaj pa vzbuja rdeča barva? 

Rdeča barva simbolizira ljubezen in strast, kar sta močna občutka, ki lahko sprožita velike odzive. Obstaja tudi koncept 'nepričakovane rdeče', ki vključuje dodajanje rdeče barve v sicer nevtralno okolje. Rdeča barva je zelo privlačna in lahko sproži pogovor – nekdo, ki nosi rdečo barvo, se ne poskuša le 'zliti z množico'.

Čeprav ti dve barvi oddajata povsem drugačne vibracije, imata skupno lastnost brezčasnosti - kot kultni Louboutinovi čevlje z rdečim podplatom. In medtem, ko ne more vsaka odšteti 1000 evrov za par čevljev, pa lahko vsaka poskusi manikiro z rdečo barvo.

Kako najti pravo rdečo barvo?

Vedno izberite odtenek glede na podton vaše kože. Ženske s toplim podtonom se najbolje ujemajo z oranžnimi ali koralnimi rdečimi – torej takimi, ki imajo rumen podton – medtem ko naj se tiste s hladnim podtonom odločijo za rdeče z modrim podtonom.

In potem je tu še svetlost oz. temnost – izberemo lahko temno, skoraj črno-češnjevo ali vinsko rdečo barvo, medtem ko se druge morda bolje počutijo, če se držijo svetlejših odtenkov.

PREBERITE TUDI: 9 trendov nohtov, ki bodo prevladovali v letu 2024

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pospešeno staranje bi lahko povečalo tveganje za nastanek rakavih tumorjev.