Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

O članici nekdanje skupine ABBA so nekoč govorili le kot o delu telesa

16. maj 2024 17:48
0

Oglasno sporočilo

Na vrhuncu kariere skupine ABBA Agnetha Fältskog ni pozabila na ponižujoče komentarje o svojem videzu.

V knjigi ABBA: AGAINST THE ODDS, dokumentarnem filmu o švedski skupini, ki je bil premierno predvajan v soboto, 11. maja, gledalci lahko vidijo pripombe, s katerimi se je soočala Fältskogova, ko je spregovorila o svojem boju s slavo.

Leta 1977 je skupina ABBA na turneji v Avstraliji doživela velik uspeh. Čeprav je imela skupina rada svoje oboževalce, v dokumentarcu priznava, da je bilo tega včasih preveč.

"Čez nekaj časa ni več smešno," je dejala Fältskogova, ki ima danes 74 let. Nato je Fältskogova postala objektivizirana tudi v medijih – in na to ni mogla vplivati.

"Nekje sem prebral, da ste ponosna lastnica nagrade, ki vas razglaša za damo z najbolj seksi zadnjico," je vprašal novinar v posnetku starega televizijskega intervjuja. "Je to res?"

"To je popolnoma nepričakovano. Agnethe ne bodo spraševali o glasbi," je v dokumentarcu dejala Germaine Greer, avtorica knjige The Female Enuch.

Ingmarie Halling, ki je za skupino ABBA izdelovala kostume in ličila, je dodala: "Mislim, da je bilo nedostojno, da se o kateri koli osebi govori kot o delu telesa." 

Na drugem mestu dokumentarnega filma je Fältskogova ranljivo spregovorila o svojem boju s slavo, ko je postala mati. Fältskogova ima hčerko Lindo Elin, ki ima danes 5 let, in sina Petra Christiana, ki jih šteje 47, s članom skupine ABBA Björnom Ulvaeusom.

"To se velikokrat zgodi – kariero začneš istočasno, ko si želiš postati mama," je dejala Fältskogova, ki se je soočala z ogromnimi težavami, ker ni želela zapustiti hčerke in oditi na turnejo. "To je težko delo in vedno se vrneš v posteljo z zavestjo, da me hoče ona in da me hoče ABBA, in zelo težko je vse to opraviti."

Ulvaeus, ki ima danes 79 let, je dodal: "Ko smo se vrnili s turneje, nas hčerka ni prepoznala. To je bila težka izkušnja."

Fältskog in Ulvaeus sta se po sedmih letih skupnega življenja ločila, vendar jima je uspelo ostati v skupini in ohraniti profesionalnost, dokler se ABBA leta 1982 ni uradno razšla. Fältskog je takrat priznal, da je bilo pretežko ohraniti skupino.

Nato se je skupina leta 2022 na redki rdeči preprogi pojavila skupaj na premieri serije virtualnih koncertov, ki je bila v podporo studijskemu albumu Voyage, prvi izdaji skupine po 40 letih.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.