Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Martina Navratilova: "Ženski šport ni za falirane moške atlete!"

13. feb 2024 9:52
0

Oglasno sporočilo

Kako to, da sploh lahko tekmujejo z ženskami? Preprosto: opredelijo se, da so ženskega spola.

Zaskrbljenost je izrazila tudi Martina Navratilova, ko je transspolna igralka Alicia Rowley zmagala na nacionalnem turnirju.

Kraljica tenisa je svoje mnenje delila na svojem družbenem omrežju. Večjo motivacijo za to, da se ta primer razkrije, ji je dala objava, ki jo je objavil ICONS. ICONS, Independent Council On Women's Sports, je objavil prispevek, v katerem je navedel dosežke transspolne igralke, ki je zmagala na državnem prvenstvu na travnatih igriščih 55+ ter na državnem dvoranskem prvenstvu za posameznike in dvojice.

Poleg tega je še zapisala: "Ženske nas kličejo in prosijo za pomoč, da bi jim omogočili pošteno igranje. Pritožile so se; ne vedo, kam drugam naj se obrnejo."

Soustanoviteljica združenja ICONS je dodala, da moški osvajajo nacionalne naslove. Ti zasedajo mesto ženskih igralk v ekipi Tenis. Po njenih besedah je nujno potrebno, da se vsakemu igralcu v tem športu omogoči poštena tekma. Zaslužijo si pošteno igranje z enako kompatibilnimi kolegi.

Nadaljuje: "Ni jim treba doseči kakršnegakoli elitnega statusa. Za moške športnike že obstaja kategorija, v kateri lahko uživajo ta privilegij. Naj tudi ženske športnice uživajo v teniški igri."

Poleg tega je dodala, da se "obrača tudi na vladne organe". Ti bi morali spremeniti svoje stališče glede tega, kako se stvari odvijajo. Prosimo, da ne mešajo nobene discipline, v kateri spoli igrajo ločeno.

Teniška legenda in 16-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam je nadaljevala temo in dejala: "Dajte, no @USTA – ženski tenis ni za neuspešne moške športnike – ne glede na starost."

Trdi, da je to nepoštena praksa, in se sprašuje, ali naj se to nadaljuje tudi na odprtem prvenstvu ZDA. Na to odgovarja kar sama: "Mislim, da ne..."

USTA je tudi izjavila, da ne potrebujejo nikakršne potrditve statusa spola. Dodali so, da ne želimo ovirati nobene vrste rekreativne udeležbe.

A dejstvo je, da lahko moški igralci, ki so "spremenili spol", svobodno sodelujejo na ženskih turnirjih - edino, kar morajo storiti, je to, da se opredelijo kot ženske in iizjaviti, da je njihova spolna identiteta ženska, kar mora biti trajno za štiri leta.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pospešeno staranje bi lahko povečalo tveganje za nastanek rakavih tumorjev.