Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Jedilniki

Pojdi na stran 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22
Dina
Starost: 44Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2006 22:06
Povezava do prispevka
Hvala Sydney, si mi pomagala. Veliko je enih informacij zdaj bilo no kupu, pa se malo lovim. Zanima me pa še kaj to pomani m.m.
(npr. kozje mleko ki ga imam zdaj tule vsebuje 2,8% m.m. in 3,3%
beljakovin). Se pravi da je tale mlekec ok za zvečer a ne? 
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 13Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2006 22:09
Povezava do prispevka
Dina, po mojem je m.m. mlečna maščoba...
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 44Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2006 22:38
Povezava do prispevka
Ja, se je tudi meni zdelo, da bi lahko bilo to.

Pa še nekaj sem se spomnila, ko ste nekaj strani nazaj govorile, da
olivno olje ni dobro za toplotno obdelavo. Kaj pa arašidovo? To naj bi
se uporabljalo v kitajski kuhinji, kjer se vse dela v voku na zelo
visokih temperaturah. Mi že dolgo (odkar smo kupili vok) veliko pečemo
kar na arašidovem.
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2006 22:47
Povezava do prispevka
Tudi mene zanima, kako ga lahko še uporabljam. Zadnjič sem ga kupila, ko sem delala arašidovo maslo. Zdaj pa, za kuho najbrž ni najboljše, ker gre za nenasičene maščobe, ki hitreje reagirajo pod visokimi tempreturami in se tako spremenijo v trans maščobe (to zdaj že vem, he Wink ), na solato ga ravno ne bi dajala ...mogoče za pokapljat kakšno kitajsko jed ...kaj še?
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2006 23:57
Povezava do prispevka
Arašidovo olje je super, če ni rafinirano. Potem ni prišlo do neželjenih reakcij in so maščobe še vedno nenasičene.
Za peko so najboljše nasičene maščobe, ker so najbolj odporne, to pa je maslo (navadno kokosovo), poleg tega pa vredu je še palmovo olje, najboljše je pa MCT olje (7000sit/L).
 
Cherry Miss: jaz imam iz excella in nekaj računa samo, nekaj pa sama dopisujem (cpoy paste...).
 
Dina pozanimaj se iz česa je sestavljen ta sirup, da ni to spet kakšna fora, ala maček v žaklju z zelo zasoljeno ceno. Kaj pa rabiš toliko sladkorja? Saj če si čaja ne sladkaš ga že skoraj nimaš za ker rabit, ena kavica s cukrom pa ni konec sveta. Če poješ veliko sladkorja potem malo pomisli o zamenjavi/ opustitvi, drugače ni tako hudo.
 
 
 
No pa še moj današnji jedilnik
Danes sem uspela na aerobiko it (se pozdravila do te mere, da lahko migam) in se počutim super!
 
  kcalBOHM
Proteini1merica On 100% Whey120,0024,003,001,00
 1,5dL mleka 0,554,004,806,900,75
  174,0028,809,901,75
Zajtrk 125g bran flakes77,003,1315,000,50
 30g ovsenih kosmičev113,704,1718,002,07
 5g sezamovih semen29,281,300,482,75
 200g ego jogurta90,007,609,202,60
 10g olivnega olja89,900,000,009,99
  399,8816,2042,6817,91
Malica200g cottage181,8019,266,848,28
  181,8019,266,848,28
Kosilo50g sojinih rezancev160,009,7028,450,80
 70g tune86,8015,400,002,80
 50g paprike8,000,251,550,15
 20g kisle smetane37,000,580,563,60
  291,8025,9330,567,35
Malica104g tune212,1624,960,0012,48
 2 jajci181,2015,600,0013,20
 20g pora5,600,401,000,00
  398,9640,961,0025,68
Proteini1merica On 100% Whey120,0024,003,001,00
 2dL mleka 0,572,006,409,201,00
  192,0030,4012,202,00
Večerja 1250g skute192,5034,508,751,50
 100g borovnic26,600,925,800,12
  219,1035,4214,551,62
Total 1857,54196,97117,7364,59
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 12:35
Povezava do prispevka
Resnega treninga ni, jedilnik pa sledeč
Z: kuhani kosmiči s skuto, cimetom in 1/2 jabolka
M1: home-made tunin namaz (tuna, skuta, česen, pol čebule, sok limone, sol in petršilj-vse zmiksano), 2 popečena polnozrnata toast kruhka in paradižnik
K: pečena piščančja prsa, riž z bučkami, šparglji, pesa v solati
M2: skuta z višnjami
V: solata in pečen piščančji file
Nazadnje urejeno 29. mar 2006 9:27; skupaj popravljeno 2 krat
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 14:10
Povezava do prispevka
Ic3PrIncZ je napisal/a
Arašidovo olje je super, če ni rafinirano. Potem ni prišlo do neželjenih reakcij in so maščobe še vedno nenasičene.
Za peko so najboljše nasičene maščobe, ker so najbolj odporne, to pa je maslo (navadno kokosovo), poleg tega pa vredu je še palmovo olje, najboljše je pa MCT olje (7000sit/L).
 
A se ti sploh zavedaš, kolikokrat si ti meni že to povedala? In to vsakič, ko sem vprašala nekaj drugega Res si čisto notri padla, kar je prav
 
Zakaj in kako nekatero olje ni dobro, že vem, zato sem to tudi poudarila v zgornjem postu. Zanima pa me bolj, kako še lahko uporabljam arašidovo maslo?
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 14:32
Povezava do prispevka
Hihihi:) Sej vem sej skoz isto pišem, samo punce še kar sprašujejo. Ni pa bilo mišljeno da sem tebi pisala, ker vidim da razumeš. Se bom malo umirila, al bom pa raj linke napopala.
Drugače pa sem jaz skoraj pol masla porabila za muffine, ostalo bo pa za naslednjič. Drugače kot za peko in za po žlici pa jaz nebi tega konzumirala Smile
Zdj sem pa dobla lušte da nesem eno žlico masla v gobček.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 15:14
Povezava do prispevka
Joj, bumar jaz, ne maslo, olje!
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 15:32
Povezava do prispevka
Zakaj pa na solato ne bi šel? Ima kakšen drugačen, specifičen okus? Jaz si dam vedno malo olja na kosmiče, da dobim potrebno dnevno zalogo maščobe , pa bi verjetno arašidovo olje šlo dorbo skup. Drugače si ga pa polij malo po še kakšni skuhani/pripravljeni hrani, če misliš da bi zraven pasalo.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 13Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 15:48
Povezava do prispevka
Ic3PrIncZ je napisal/a
najboljše je pa MCT olje (7000sit/L).
 
Kje se pa dobi MCT olje?  Jaz ga še nisem zasledila v trgovinah z zdravo prehrano, ali pa sem spregledala.
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 16:27
Povezava do prispevka
V eni spletni trgovini z športno prehrano sem ga našla, pa tu ne smem napisat. Samo meni se zdi preprosto predrag, ker se dobi druge dobre in cenejše alternative.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Janjika
Starost: 41Pridružen: 20. avg 2005Prispevkov: 204Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 16:34
Povezava do prispevka
Jaz razmišljam, da bi jutri za kosilo imela kislo repo, ker je obožujem. Ponavadi je zraven pire, ampak sedaj ne bo. Kaj pa ajdova kaša? Samo skuhana? A kisla repa je ...  zdrava prehrana, če tako rečem? Zelo rada imam "stare" načine prehrane oz. jed kot so pasulj, piščančja obara, kisla repa, ričet, zelje ... in še je tega. Kako je s tem? O tem še nisem veliko zasledila.
Hvala
Samo malo je potrebno, da je dan lep ... danes je to sonce na nebu in toplina, ki jo oddaja.
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 44Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 21:36
Povezava do prispevka
Ic3PrIncZ je napisal/a
 Kaj pa rabiš toliko sladkorja? Saj če
si čaja ne sladkaš ga že skoraj nimaš za ker rabit, ena kavica s cukrom
pa ni konec sveta. Če poješ veliko sladkorja potem malo pomisli o
zamenjavi/ opustitvi, drugače ni tako hudo.
 




No saj sladkorja res ne uporabljam za drugo kot pri peki kakšnih
slaščic. Čaja nikdar ne sladkam, kave ne pijem ... tako da ga res rabim
samo pri peki. Sem vprašala zato, ker sem zadnjič gledala po tv in so v
eno slaščico dali to namesto sladkorja.


0
Nazaj na vrh
mecajek
Starost: n/aPridružen: 6. dec 2005Prispevkov: 618Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2006 21:59
Povezava do prispevka
Kje bi lahko dobila približne kalorične vrednosti za golaž, ričet, segedin, pasulj in podobne jedi. Se mi niti ne sanja kako kalorično je to, seveda je odvisno od vrste mesa in še drugih dejavnikov, zato me zanimajo vsaj neke okvirne vrednosti.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Jedilniki
Stran 17 od 120
Pojdi na stran 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.